Sport

Kézilabda: negyedik sikerét aratta a BL-ben a MOL-Pick Szeged

Kézilabda: negyedik sikerét aratta a BL-ben a MOL-Pick Szeged

2016. november 19., szombat
Kézilabda: negyedik sikerét aratta a BL-ben a MOL-Pick Szeged
pick-kristianstad24kf

Nyolcgólos győzelmet aratott a roppant magabiztosan játszó MOL-Pick Szeged a svéd Kristianstad otthonában, a szegediek ismét kiválóan védekeztek.

Svédországban folytatta nemzetközi szereplését a MOL-Pick Szeged, amely az ellen a Kristianstad ellen játszott a Bajnokok Ligája csoportkörében, amelyet eddig mind a négy találkozása alkalmával legyőzött. A szegedi együttes két hiányzójára nem számíthatott, Bodó Richárd és Bóka Bendegúz sem tudott a társakkal tartani. Moen Nielsen gólja nyitotta a meccset, amire Balogh Zsolt hetesből válaszolt: a hazaiak norvég légiósa jól kezdett, három góllal nyitott. Kilenc perc elteltével vezetett először a Pick, miután Sergei Gorbok kintről vette be Simic kapuját. (3-4) Lendületben maradtak Zubai Szabolcsék, és öt perccel később már három góllal vezettek az orosz átlövő újabb gólja után. (4-7) A félidő felét követően már dupla annyi gólnál járt a Szeged, mint ellenfele, ezúttal is úgy zárt a védelem, mint tette azt a legutóbbi héten a Celje otthonában. Közel hét percig nem lőttek gólt a svédek, Arnarsson emberelőnyben szerzett találata törte meg a jeget, de ez is csak a különbségre négyre való csökkentésére volt elég. (7-11) A megszerzett labdákkal remekült élt a szegedi csapat, amely több kontragólt is szerezve végül háromgólos előnyének tudatában pihenhetett, miután Gudmundsson időntúli szabaddobásból állította be a félidei eredményt. Az izlandi átlövő gólja nyitotta a második félidőt, így már csak kettő volt közte, de ekkor Marin Sego védései nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy ennél közelebb már ne tudjon felzárkózni a Kristianstad, így Stas Skube kicsit megnyugtatta övéit 14-18-nál. Sőt, Sego újabb hárítása után Pedro az ötgólos különbséget is visszaállította, a svédek nem tudták ezt a lehetőséget meglövagolni, és támadásban lényegesen többet hibázott Ola Lindgren együttese. Balogh Zsolt újabb jó hetese után tíz perccel a vége előtt az addigi legnagyobb, hatgólos különbség alakult ki, Marin Sego pedig továbbra is remekül védett a kapuban. Sandro Obranovic tovább növelte a különbséget bombája után. (18-25) Marin Segóval továbbra sem tudtak mit kezdeni a hazaiak, a Pick kapusa teljesen elbizonytalanította a svéd együttes játékosait. Végül nyolccal tudott nyerni a MOL-Pick Szeged, amely magabiztosan verte svéd ellenfelét. A MOL-Pick Szegedre a jövő héten ismét két mérkőzés vár: előbb kedden a Balmazújváros vendégei lesznek Juan Carlos Pastor tanítványai az NB I-ben, majd vasárnap ismét a svéd együttessel találkozik a csapat, viszont november utolsó szombatján az újszegedi sportcsarnokban.

A B csoport többi mérkőzésén:

HC Zagreb - Kielce 23-26 Rhein-Neckar Löwen - Vardar Szkopje 27-33 Meshkov Brest - Celje 29-29

A B csoport állása:

1. Vardar Szkopje 12 pont 2. Kielce 10 pont 3. MOL-Pick Szeged 9 pont 4. Rhein-Neckar Löwen 9 pont 5. Meshkov Brest 7 pont 6. Celje 4 pont 7. Kristianstad 3 pont 8. HC Zagreb 2 pont

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport, 7. forduló

IFK Kristianstad - MOL-Pick Szeged 21 - 29 (12-15)

Kristianstad, 4000 néző. Vezette: Kursad Erdogan, Ibrahim Ördeniz (törökök).

Kristianstad:

Simic - Sörensen 2, Moen Nilsen 4, Arnarsson 4, Jonsson, Gudmundsson 7, Tollbring 2/2. Csere: Larsson (kapus), Lipovac, Hanisch, Hallen 1, Henningsson 1.

Vezetőedző: Ola Lindgren.

MOL-Pick Szeged:

Sego - Pedro 2, Balogh 5/3, Skube 3, Bánhidi 5, Gorbok 7, Källman 2. Csere: Blazevic, Thiagus Petrus 1, Gaber 1, Sostaric 1, Buntic 1, Obranovic 1, Zubai.

Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Kiállítás:

6 perc ill. 4 perc.

Hétméteres:

2/2 ill. 3/3.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.