Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Kézilabda: hazai pályán is legyűrte a Kristianstadot a MOL-Pick Szeged + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

pick-kristianstad014kf

Bár a második játékrészben támadhatott az egyenlítésért is a svéd gárda, Juan Carlos Pastor csapata végig uralta a találkozót és hazai pályán is legyőzte a Kristianstadtot.

Nem kedveztek az előjelek a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapatának a mérkőzés előtt, no nem azért mert ne számított volna esélyesnek a múlt heti svédországi győzelem után a csapat, hanem mert a hazaiak svéd játékosa, Jonas Källman belázasodott a mérkőzés előtt, így Juan Carlos Pastor nem számíthatott a játékára. A mérkőzés egy Bánhidi Tollbring gólpárbajjal kezdődött, a Szeged első három gólját a fiatal magyar játékos szerezte (3-3). A következő néhány percben Gorbok állt a Pick élére, két nagy gólt is ragasztott távolról, amivel szemmel láthatóan nem tudtak mit kezdeni a vendégek, a kilencedik percre három gólra nőtt a különbség a csapatok között (8-5). Az időkérés alatt talán Lindgren mester felhívta játékosai figyelmét arra, hogy Lipovacot gyakrabban játszhatják meg, ugyanis többször is sikeresen passzoltak hozzá a társak, ő pedig rendre góllal is fejezte be az akciókat. Ennek ellenére tovább nőtt a különbség a csapatok között, a játékrész felénél már öt gól volt a differencia, így a vendégek kapust cseréltek és Nebojsa Simicet Leo Larsson váltotta a svéd kapuban. simic nem sokszor találkozott a labdával a mérkőzés első negyedében, Larsson viszont több védést is bemutatott pályára lépése után, ennek köszönhetően szépen csipegette is le a különbséget a Kristianstad, a félidő végére pedig felzárkózott két gólra (18-16). Nem a védekezésről, sokkal inkább annak hiányáról szólt az első játékrész, a közönség összesen 37 gólt láthatott a csapatoktól az első harminc percben.

Jól kezdte a második felvonást a Pick, különösen Matej Gaber játéka ült, aki többször kapott jó labdát beállósban és rendre gólokat is szerzett ezekből a helyzetekből. A 37. percre megint öt gólra nőtt a különbség a csapatok között, ekkor azonban Simic visszatért a vendég kapuba, kivédte Balogh hetesét, ami kisebb lökést adott a vendégeknek. Többet hibázott ebben a periódusban Pastor mester csapata, az eladott labdákból pedig szépen faragta is a hátrányát a Kristianstad, a negyvenhatodik percre feljöttek ismét két gólra (26-24), sőt nem sokkal később az egyenlítésért is támadhadtak, ám Sostaric kulcspillanatban kirángatta Jonsson kezéből a labdát és ismét két gólosra nőtt a szegedi előny. Innentől kezdve Sego is elkapta fonalat a kapuban, több svéd támadás is a szerb kapus védésével ért véget, az 53. percben pedig már újfent négy góllal ment a Pick (29-25). A svédek picit talán elfáradtak az utolsó percekre, így már komoly fordulat nem történt, a Pick Szeged egy héten belül másodszor is megverte a remekül helyt álló Kristianstadot. A csoport rangadóján a Löwen nyerni tudott Szkopjéban a Vardar vendégeként, ami azt jelenti, hogy a Vardar továbbra is vezeti a csoportot 12 ponttal, de a Löwen és a Szeged 11-11 ponttal ott lohol a nyakukba. A Pick a következő fordulóban szintén hazai pályán fogadja a Celjét.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, 8. forduló

MOL-Pick Szeged – IFK Kristianstad 33-28 (20-17)
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, 3100 néző. Vezeti: Thierry Dentz, Denis Reibel (franciák).
Szeged: Sego – Pedro 2, Buntic 3, Skube 3, Bánhidi 5, Gorbok 5, Thiagus Petrus 1. Csere: Balogh 2, Obranovic 2, Zubai, Blazevic, Gaber 6, Sostaric, Buntic, Sunajko 1. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor
Kristianstad: Simic – Sörensen 4, Moen Nilsen 4, Arnarsson, Jonsson 3, Gudmundsson, Tollbring 4. Csere: Henningson 3, Hallen 1, Lagergren 3, Lipovac 6. Vezetőedző: Ola Lindgren
Kiállítás: 4 perc ill. 6 perc
Hétméteres: 1/2 ill. 2/2

Juan Carlos Pastor: “Nagyon nehéz két meccset megnyerni egy héten belül ugyanaz ellen a csapat ellen. Gratulálok a fiúknak a győzelemhez, de a védekezésben ma nem voltunk jók. Az ellenfél jól kézilabdázott, kihasználták a hibáinkat, de higgadtak tudtunk maradni és az utolsó tíz percben sikerült eldönteni a találkozót. A következő hét feladata, hogy újra összehozzuk a csapatot, ezen a héten sok játékosom küzdött betegséggel, kisebb sérüléssel, így nem igazán tudtunk jó munkát végezni. Gratulálok a vendégeknek, nagyon sportszerűen küzdöttek ma is, mindkét mérkőzés a pályán dőlt el.”

Ola Lindgren: “Mindenekelőtt szeretnék gratulálni Pastor mesternek és csapatának. Sokkal fizikálisabban kézilabdázott a Szeged, nagyobb sebességgel is játszottak mint mi. A beállósaikkal em tudtunk mit kezdeni, ahogy Gorbok távoli lövéseivel sem. Ki kell emelni a bíráskodást is, nagyon jól vezették a játékvezetők a mérkőzést, a szurkolók pedig kiváló hangulatot teremtettek. Nehéz úgy mérkőzést nyerni, hogy 33 gólt kap a csapat, de szerdán a Breszt ellen nagyon fontos hazai mérkőzésünk lesz, ott mindenképpen szeretnénk nyerni.”

Online közvetítésünk

VÉGE, 33-28 (20-17)

60′ Az utolsó percben Sunajko is debütál a BL-ben, de még hogy! Gólt szerez a friss igazolás, 33-27. Moen Nielsen szerez még egy gólt, de ez már csak szépségtapasz, ez a vége, 33-28.

59′ Balogh lövésébe piszkál bele Simic, úgy tűnik hárítja is a labdát, de csak átcsorog valahogy alatta, 32-27. A túloldalon újabb svéd bejátszás hal el, innen már nem lehet veszíteni!

58′ Hosszasan támad a Pick, Gorbok lövését hárítja Simic, Sörensen pedig a másik oldalon gólt szerez, de hát hogy… Thiagus Petrus majdnem elütötte a labdát előle, sajnos nem sikerült, 31-27.

57′ Sego belejött nagyon, Sörensen lövését hárítja most, de azt is hozzá kell tennünk, hogy szépen védekeztek a szegediek a kapus előtt.

56′ Mario Sostaric kapja a jobb szélen a labdát, rákanyarodik a kapura, majd Simic lábai között megszerzi az újabb szegedi gólt, 31-16.

55′ Hat perc van hátra, amikor Bánhidi harcol meg egy labdáért középen, majd meg is szerzi újabb gólját, régen szólt hozzá ilyen formában a meccshez, 30-26. Marin Sego pedig ezúttal egy könnyebb védést mutat be, talán kissé elfáradtak a vendégek.

54′ Moen Nielsen lő talpról nagyjából nyolc méterről, Sego pedig tehetetlen, 29-26.

53′ Mindkét csapat kiegészül, újra teljes látszámban a felek. Megint csak tanácstalan a Pick támadásban, megint csak Gorbok tesz valamit ellene, 29-25! A vendégek időt is kérnek.

52′ Kissé tanácstalan a Pick, jár a labda, Gorbok végül megelégeli és lő egy újabb gólt, 28-25. Lipovacot megint megjátsszák beállósba, de most Sego eszén nem jár túl!

51′ Henningson játssza meg a jobb szélt, egy probléma van csak, hogy neki kéne ott lennie, így kipasszolja a pályáról a labdát.

51′ Kettős hátrányban is kapus nélkül támad a Kristianstad, Henningsson pedig kiharcol egy kiállítást, Blazevicet küldik ki két percre.

50′ Sostaric rángatja ki Jonsson kezéből a labdát aki visszarántja a mezénél, Jonsson is kap két perc pihenőt. Mario Sostaric ráadásul egy gólt is szerez kettős előnyben, nagyon kellett, 27-25.

49′ Balogh lő, hárít ugyan Simic, de Bánhidi kaparja össze a labdát, Gudmundsson pedig lerántja amiért két percet kap. Skube sajnos Simic lábába lövi a labdát, egyenlíthet a svéd gárda.

48′ Kissé megállt támadásban a Pick, most nehezebben alakulnak ki a lövőhelyzetek.

47′ Gorbok lövését hárítja a kapuban ragadó Simic. A túloldalon Gaber védekezik remekül, labdát is szerez – a francia sporik szerint szabálytalanul, marad a svédeknél a labda. Lipovacot nem elősször hagyják üresen a szegedi védők, újabb gólt lő, 26-25, Pastor mester időt kér.

46′ Labdát lopnak a svédek, Tollbring fejezi be a gyorsindítást góllal, 26-23. A Szeged gyorsan eladja a labdát megint, Jonsson is lő egy nagyon könnyű gólt, hirtelen kettőre csökken a szegedi előny, 26-24.

45′ Lagergren lő távolról, Sego azonban belepiszkál és a kapufa segítségével hárítja a lövést. A másik oldalon Gorbok kerül helyzetbe, de megfogják, marad a labda a Picknél.

44′ Gorbok játssza meg a beállósban helyezkedő Gabert, a szlovén pedig ezúttal is tökéletesen hajtja végre feladatát, újabb gólt lő, 26-22.

43′ Lipovac kap remek bejátszást, Sego hárít, de hetest ítélnek a játékvezetők, Tollbring pedig értékesíti a büntetőt, 25-22.

43′ Egy hajszálnyival keményebben védekezik most a Kristianstad, de Obranovic eszén nem járnak túl, hatalmas gólt lő kapufáról a légiós, 25-21.

42′ Skube próbál Pedronak feladni egy labdát kínaira, de sajnos beleütnek, Lipovac pedig gyorsan indulhat, újabb gólt szereznek a vendégek, 24-21.

41′ Sajnos eladja a labdát a Pick, Skube átadása volt pontatlan Obranovicnak, de Balogh remekül szerez labdát a másik oldalon.

40′ Obranovic Balogh összjátékot követően Baloghot fogják meg, szabaddobás.

39′ Kiegészülnek a svédek. Gaber védekezik nagyon keményen, kétszer is megállítja Henningssont, Thiagus Petrus pedig majdnem labdát lop. Passzívnál támadnak a vendégek, Lagergren emelekdik, Sego beleüt a labdába, de becsorog, 24-20.

38′ Sörensen megint lövőhelyzetbe kerül, de most nem találja el a kaput sem. Balogh Zsolt hétméterest harcol ki a másik oldalon. A hetesre Simic érkezik a vendég kapuba, és ki is fog Baloghon.

37′ Kapus nélkül támad hátrányban a Kristianstad, Sörensen pedig így gólhelyzetbe is kerül és nem hibázik, 24-19. A másik oldalon nem sikerül lövéssel befejezni az akciót, kár érte, mert emberelőnyben támadhatott a Szeged.

36′ Gabert nagyon megdolgozzák a második félidő első perceiben, ezúttal egy szabaddobást harcol ki. Balgoh gyönyörűen meg is játssza második szándékból a szlovén beállóst, 24-18, ráadásul Lipovacot kiküldik két percre.

35′ Obranovic ragaszt be egy hatalmas gólt, 23-28. Sego megbabonázta Gudmundssont úgy fest, mert az izlandi játékos megint a kapusba vágja a labdát.

34′ Matej Gaber addig-addig bírkózik középen, amíg bebrusztol egy újabb gólt, 22-17. A túloldalon Gudmundsson megint felmegy lövésre, de az utolsó pillanatban Lipovachoz játssza a labdát aki üresen marad így és gólt is szerez, 22-18.

33′ Gudmundsson lövése alaposan kapu fölé száll, Skube a másik oldalon pedig lő egy kapufát, nem változik az eredmény. A svédek támadnak megint, Gudmundsson megpróbálkozik még egy lövéssel, de Sego megint hárít!

32′ Obranovic a kapuba talál, de belefújnak a bírók, a gól nem érvényes. Skube játssza meg Baloghot, de szabálytalankodnak a magyar játékossal szemben. Matej Gaber a harmadik nekifutásra már góllal fejezi be az akciót, 21-17.

31′ A vendégek kezdik a második félidőt. Lipovac játssza magát üresre, de Segoba lövi a labdát.

Közben egy végeredmény a csoport másik mérkőzéséről: a Löwen nyerni tudott Szkopjéban a Vardar otthonában 29-26-ra, így egy győzelemmel a Pick csupán egy pontra lenne a csoport első helyétől!

Jonas Källman belázasodott, ezért nem tudta vállalni a mai játékot.

FÉLIDŐ, 20-17

30′ Jonsson góljával tartja a lépést a Kristianstad, 19-17. Stas Skube harcol nagyot, hiába fogják ketten, beverekszi magát lövőhelyzetig és be is dobja, 20-17. Pedro egy labdalopás után még szétbombázza a kapufát, de nincs újabb gól. Nem a védekezésről szólt ez a játékrész, a csapatok összesen 37 gólt dobáltak össze, háromgólos szegedi előnnyel vonulnak szünetre a felek.

29′ Balogh Zsolt indul meg egy az egyben, és lő nagyon szép gólt középről két svéd között, 19-16!

28′ Gorbok emelkedik jó kilenc méterről, Larsson lábbal hárít, de marad a hazaiaknál a labda. Gabert kissé visszarántják, de nem ítélnek semmit a bírók, Hallen viszont újabb svéd gólt szerez, kettőre zárkóznak a vendégek, 18-16. Pastor mester időt kér.

27′ Balogh próbálkozik távoli lövéssel, de Larsson hárít, a másik oldalon viszont eladják a svédek a labdát.

26′ Obranovic megirigyelte a gólpasszt Baloghtól, de most Gaber zsenialitása is kellett, hogy össze tudja szedni és gólt tudjon szerezni, 18-14. A túloldalon Moen Nielsen újabb gólt lő, 18-15.

25′ Moen Nilsen lő közbe, erre nem számít a szegedi védelem, 17-14.

24′ Balogh fantasztikus passzal ajándékozza meg Gabert, aki nem is rontja el a helyzetet, 17-13!

23′ Moen Nilsen a lábak eredjében varázsolja oda Lipovacnak a labdát aki újabb gólt szerez, 16-13. Pályán közben Sostaric és Balogh a szegedieknél.

22′ Lipovac üresen marad a hatoson, Sego sem tud segíteni, 15-12. Passzívnál támad már a Szeged, Buntic lövését a kapufa segítségével védi Larsson, de eladják a labdát a svédek, Skube indít, Buntic rohan, majd lő, GÓL! 16-12.

21′ Matej Gaber is pályára lép a Pickben, Buntic pedig ha ezúttal kis szerencsével is, de újabb gólt szerez, méghozzá emberhátrányban, 15-11.

20′ Csőstűl jön a baj, Obranovic kap rossz labdát támadásban, Thiagus Petrust pedig lerántásért kiállítják két percre. Előnyben zárkózhatnak a vendégek. Moen Nilsen azonban támadó hibát véd, Blazevic védekezett vele szemben tanárian.

19′ Passzívnál támad a Kristianstad, Henningsennek kell lőnie, de Sego lábai között így is becsorog a labda a kapuba, 14-11.

18′ Henningsen is betalál vendég részről, 14-10. Pályán a Picknél Obranovic. Beleérnek a Thiagus Petrusnak szánt passzba, ezt a francia sporin kívül mindenki látja, de fordulhat a Kristianstadt.

17′ Sörensen a jobb szélről szerzi a svédek újabb gólját, 13-9. A másik oldalon Skube-Buntic összjáték, utóbbi pedig egy gyönyörű pörgetéssel lövi el Larsson lába mellett, 14-9.

16′ Gorbok vált Buntic-csal, utóbbi lő kapura, de Larsson bemutatja első védését, azonban oldalt megy ki a labda, marad a Picknél. Buntic újabb kísérletét védi Larsson, de ezt meg Thiagus Petrus szedi össze és itt már Larsson sem segíthet, 13-8!

15′ Naná, hogy a kapufa is a hazaiakkal van, kijön egy svéd próbálkozás, Buntic pedig gólt lő, 12-7. Henningson erre most gyorsan válaszol a másik oldalon, 12-8.

14′ Lagergren lő talpról középről, de Sego két kézzel kiszedi a felsőből! Fordulás után Gorbok lő gólt a jobb szélről, 11-7, az eddigi legnagyobb különbség! Kapust is cserélnek a vendégek, Simic helyén Larsson.

13′ Zubai a pályán és remekül védekezik, megszerzi a Szeged a labdát, Pedro fut el a jobb szélen és gólt is lő! 10-7.

12′ Gorbok távoli lövését ezúttal blokkolják, Jonsson pedig egy gyors indulás után gólt szerez, 8-7. Skube szépen veri meg lábbal a védőjét, majd szerez gólt, 9-7.

11′ Sego fog még egy lövést! Megint a háromgólos különbségért támadhat a Pick.

10′ Az időkérés után hosszan támad a vendég gárda, Lipovac pedig a végén üresen marad, ő szerzi a svédek hatodik gólját, 8-6. Gorbok ellen támadóhibát fújnak a sporik, Sego viszont hatalmas bravúrral hárítja Sörensen lövését, de marad a vendégeknél a labda.

9′ Lipovac lő kapu fölé vendég részről, fordulhat a Pick. Skube Gorbok összjáték után a szlovén játékos szerez gólt a bal szélről, a vendégek időt is kérnek, 8-5.

8′ Sörensen marad üresen középen, ezúttal Sego sem tud hárítani, 6-5. Bánhidi nevét alighanem megjegyzik a svédek, újabb gólt szerez a fiatal magyar játékos, 7-5.

7′ Elveszíti a labdát a svéd csapat, gyorsan fordul a Pick, Pedro kanyarodik a kapura a jobbszélről és egy csavart labdát helyez Simic lába mellé, 6-4.

6′ Skube cikázik középen, de megfogják a svéd védők. Nehéz átjátszani a vendégek védelmét, Gorbok ezt megunja, talpról a kapus lábai közé lő, 5-4.

5′ Gorbok emelkedik középen, nagy gólt ragaszt a hosszú felsőbe, 4-4! Sego a másik oldalon kézzel hárít, a vezetésért támadhat a Pick.

4′ Lagergren szerez gyors gólt, de Bánhidi most tarthatatlan, ismét kiegyenlít, 3-3. Tollbring lőhet hetest, sajnos sikeresen hajtja végre, megint svéd vezetés, 3-4.

3′ Bunticot támasztják meg miközben Thiagus Petrust próbálja megjátszani. Simic véd, indítja Tollbringet aki bedobja második gólját 1-2. Bánhidi Bence is megszerzi második gólját, úgy fest nem akar lemaradni Tollbring mögött, 2-2.

2′ Hosszan támad a Kristianstad, passzívat jeleznek a játékvezetők, Tollbring kapja üresen a jobb szélen, rákanyarodik és be is dobja, 1-1.

1′ A Szeged kezdi a mérkőzést. Bánhidi Bence centerből szerzi meg a vezetést a Picknek, 1-0!

18.10 Már most kiváló a hangulat a lelátón, a szurkolókon ma sem fog múlni a siker. A svédeket egy nagyjából 20 fős tábor kísérte el a hosszú útra. A hazaiaknál biztos nem lép ma pályára Jonas Källman, akit a szegedi keretbe sem neveztek. A csapatok érkeznek a pályára, néhány perc és kezdődik az összecsapás!

17.55 A csapatok már melegítenek, a nézők pedig szép számmal gyülekeznek a lelátón. A Pick megszokott kék mezében lép pályára, míg a vendégek fehér nadrágban és narancssárga mezben vágnak majd neki az összecsapásnak.

17.45 Köszöntjük olvasóinkat, fél óra múlva kezdődik a MOL-Pick Szeged Kristianstadt elleni Bajnokok Ligája mérkőzése. A Pick harmadik helyen vág neki az összecsapásnak a BL B-csoportjában, Juan Carlos Pastor együttese eddig négyszer hagyta el győztesen a parkettet, egy döntetlen és két vereség mellett. A Kristianstadt a csoport hetedik helyén áll és eddig mindössze egy meccsét tudta megnyerni a Bajnokok Ligájában.

A mérkőzés 18.15-kor kezdődik.

A mérkőzés elé

Beharangozó cikkünket ITT olvashatják.

Sport

Korábbi magyar szövetségi kapitány dolgozhat Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A szegedi röplabdázókhoz érkezhet neves szakember.

Tovább olvasom

Sport

Blazevic visszatérne, hogy elbúcsúzhasson a szegedi közönségtől

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Búcsúinterjú.

Tovább olvasom

Hírzóna

Orbán: A futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Felcsúton bemutatták a Labdarúgás és tudomány című tanulmánykötetet.

Tovább olvasom

Aktuál