Vélemény

Blogstar: Szegeden labdázni tilos!

Blogstar: Szegeden labdázni tilos!

2016. november 19., szombat
Blogstar: Szegeden labdázni tilos!
14795716235043402_800x600

A legutóbbi városi közgyűlés eseményeire reagált Kecskés István a blogstar.hu-n.

Egyre biztosabb, hogy Botka László szegedi polgármester fordítva van bekötve. A legutóbbi városi közgyűlésen rendeletet fogadtak el arról, hogy a város közparkjaiban tilos labdázni, a szökőkutakat pedig rendeltetésszerűen kell használni – számolt be erről a

SZEGEDma.hu.

Helyes, csak aki ezt előterjesztette és támogatta az erősen feledékeny. Arra már nem emlékszik, hogy bő egy évvel ezelőtt migráns hordák sétálgattak Szegeden és nemhogy a szökőkutakat nem használták rendeltetésszerűen, hanem magasról tettek a város rendjére (a szó átvitt és valódi értelmében is), mégsem szólt hozzájuk a szocialista városvezetés, sőt inkább megsimogatta a buksijukat miután jólvégezték a dolgukat. Márpedig jól elvégezték, meg is látszott a városon. Ugyanakkor az is megér egy kérdést, hogy mit jelent egy szökőkút rendeltetésszerű használata. Ez ugye leginkább azt jelenti, hogy az ember nézi, gyönyörködik, esetleg igény szerint beledob egy kisebb címletű érmét. Ez persze csak tipp, mert a szegedi rendelet nem fogalmazza meg pontosan, hogy mit is jelent ez a fordulat. Viszont mostantól nincs labdázás a parkban, mert aki esetleg megteszi és tettenérés esete forog fenn, az 100, de akár 200 ezer forintos bírságit is fizethet. Hogy miként dől el a büntetés mértéke azt szintén nem tudni. Talán, ha valaki egyedül labdázik – mondjuk ennek nem sok értelme van –, akkor az 100, ha csoportosan – bűnszövetkezetben! – akkor az 200. Szegeden amúgy demonstrálni sem nagyon szabad. Miközben a közgyűlés az eddig részletezett baromságot elfogadta néhányan tüntettek a városháza előtt. Aztán jöttek a rendőrök és jól megbüntették őket. Mi lett volna, ha labdáznak, vagy nem rendeltetésszerűen használnak egy szökőkutat. Belegondolni is rossz. Persze, ha migránsok lettek volna, akkor sátrat is verhettek volna a főtéren.

Forrás:

ezatuti.blogstar.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.