Kosárlabda: Ivan Lilov is bekerült a kosárlabda All Star-gála keleti kezdőötösébe

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szedeak_falco32_gs

Összesen négy magyar kosárlabdázó kapott helyet a keleti és nyugati kezdőötösben a 25. All Star-gálán, amelyet szombaton rendeznek a budapesti Tüskecsarnokban.

Az esemény keddi sajtótájékoztatóján Bodnár Péter, a hazai sportági szövetség (MKOSZ) főtitkára közölte, hogy a mérkőzés szünetében köszöntik és megjutalmazzák az idei kosársikerek részeseit, köztük a jövő évi Európa-bajnokságra veretlenül kijutott férfiválogatottat, az Európa-bajnok 3×3-as női válogatottat, az U18-as Eb-ezüstérmes női csapatot és – a szerdai, szlovákiai Eb-selejtező eredménye alapján – remélhetőleg a női nemzeti együttest is.

“Két éve a kosárgálával nyílt meg a Tüskecsarnok, amely kiváló helyszínnek bizonyult” – emlékeztetett a főtitkár.

Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke bejelentette, hogy a szövetség egymilliárd forintos támogatói szerződést kötött a Szerencsejáték Zrt.-vel, amely a jelenlegi bajnoki szezonban rendelkezik a klubok reklám- és marketingjogaival. “Ebből az összegből 150 milliót a nemzetközi szereplésre, 850 milliót pedig a klubok támogatására fordítunk” – tette hozzá a szövetség első embere.

A kosárgála szervezőbizottságának képviseletében Kucsera József elmondta, hogy szombaton a 15 órás kapunyitás után először az U20-as és az egyetemi válogatott csap össze, majd Kelet-Nyugat kerekesszékes mérkőzés következik. A 18 órakor kezdődő főmeccs szüneteiben hagyományosan tripladobó és zsákolóversenyre kerül sor, a nézőket pedig a mérkőzés alatt a Pénzügyőr zenekar is szórakoztatja majd. A kezdőötösök a szurkolók több mint 10 ezer internetes szavazata alapján alakultak ki, a Nyugat csapatát a listavezető Körmend edzőpárosa, Teo Cizmic és Hencsey Tamás, míg a Keletét a szolnoki Stojan Ivkovic és Pór Péter irányítja. A cserejátékosokat a trénerek jelölik ki a következő napokban.

A kezdőcsapatok:

Nyugat: Emanuel Ubilla (Zalakerámia ZTE KK), Darin Govens (Falci KC Szombathely), Ferencz Csaba (Egis Körmend), Lóránt Péter (Alba Fehérvár), Keller Ákos (Alba Fehérvár)

Kelet:
James Kinney (Szolnoki Olaj), Vojvoda Dávid (Szolnoki Olaj), Ivan Lilov (Naturtex-SZTE Szedeák), Svetozar Stamenkovic (JP Auto-JKSE), Matija Poscic (MAFC)

Előző sztori

Egymilliárd forintot költenek a foglalkoztatásra - Megalakult a Szegedi Foglalkoztatási Paktum

Default thumbnail
Következő sztori

Labdarúgás: váltás a kispadon - Lóczi István irányítja a SZEOL-t

Legutóbbi hasonló cikkek