Folytatódik az ingyenes kutyakiképző program Hódmezővásárhelyen

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gyakorlati órákkal folytatódott az ingyenes kutyakiképző program november 20-án, Hódmezővásárhelyen. A Póráz Két Végén 2016 című kezdeményezést a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete hívta életre az önkormányzat támogatásával még idén tavasszal.

Nemcsak a gazdik, de a kutyák is sok új információval és tudással térhettek haza november 20-án a vásárhelyi kutyafuttatóból. Kristó Anna oktató, szakmai vezető tartott ingyenes gyakorlati kutyakiképzést A Póráz Két Végén 2016 című kezdeményezés részeként, amelyet a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete indított el idén tavasszal az önkormányzat támogatásával.

A novemberi óra is sikeres volt, sok állatbarát jelent meg kedvencével. Az ingyenes gyakorlati oktatás decemberben is folytatódik, ennek időpontjáról az egyesület Facebook oldalán illetve a www.hmvhelyiallatvedok.eu oldalon lehet tájékozódni.

Balogh Ernő, a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének elnöke elmondta, bár az idei program hamarosan véget ér, jövőre is folytatni szeretnék. 2017-ben is hét elméleti órát terveznek, az ingyenes gyakorlati kiképző órák számát pedig az igényekhez igazítják.

A program hátteréről:

A Póráz Két Végén 2016 egy egész éves program, amely azon gazdiknak nyújt segítséget és támogatást, akiknek problémás a kutyájuk, de arra nincs pénzük, hogy kutyaiskolába vigyék.

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete díjmentesen, szakmai vezető segítségével elméleti és gyakorlati órákat biztosít az érdeklődőknek.

Nagyon sok esetben valaki csak azért válik meg a kutyájától, adja be menhelyre, vagy rosszabb esetben teszi utcára, mert otthon nem bírt vele. Például szétrágja a berendezéseket, ugat ok nélkül, ás a kertben vagy éppen húzza a gazdit séta közben. A program célja, hogy megelőzze ezt a problémát, vagy megoldást találjon a már meglévő problémára. Így kevesebb lehet a kóbor állat az utcákon, illetve az ebből fakadó állatkínzások száma is csökkenhet.

Előző sztori

Kosárlabda: a Vásárhelyi Kosársuli két csapata is a Dél-Alföld legjobbja

Következő sztori

Parkolóépítés a város zöldítésének jegyében? – visszásságok a Stefánia megújításában