Évente 9 milliót fizet parkolójának bérléséért a Cserepes sori Piac Kft.

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

cserepes_sor_piac30_gs

Árusok is bérelnek helyeket, illetve parkolóként is funkcionál az a terület a Cserepes sori piacnál, amelynek bérbeadására pályázatot írt ki az önkormányzat. A zártkörű kiírásra egyedüliként a vásárteret üzemeltető cég nyújtott be ajánlatot, így 9 millióért bérelhetik éves szinten a jövőben az érintett területet.

Ősszel írt ki pályázatot a Cserepes sori Piac Kft. által részint parkolóként hasznosított 14 734 négyzetméteres területre az önkormányzat. A meghívásos, azaz zártkörű pályázatnál a kiíró a bérleti díj minimumát bruttó 8 millióban határozta meg éves szinten.

Az önkormányzat három 100%-ban saját vagy többségi tulajdonában lévő cégét, a Szegedi Városkép és Piac Kft.-t, a Dorozsmai Nagybani Piac Kft.-t és a Cserepes sori Piac Kft.-t hívta meg. A november 22-i határidőre egyetlen pályázat érkezett, nem meglepő módon a Cserepes sori Piac Kft.-től, a Rácz Attila vezette társaság bruttó 9 milliós bérleti díjra tett ajánlatot. A cég azzal indokolt, hogy kevés saját parkolóval rendelkeznek, ami nem elegendő sem a piacosoknak sem a vásárlóknak, így további területre van szükségük. Ezen felül az árusok és a vevők számára fenntartott mellékhelyiség is ezen a részen található, ami szintén indokolja, miért is van szükségük a területre. Rácz Attila leírta azt is, hogy csak idén mintegy 900 ezer forintot fordítottak a parkolóhelyek felfestésére, megtervezésére. A piacnak hétvégente a helypénzekből másfél milliós bevétele van a területre vonatkozóan, ezen felül állandó elárusítóhelyet is biztosítanak, amiből 400 ezer forint bevétele származik a cégnek havonta átlagosan. Ezen felül az áprilisban a szombati napokon bevezetett 200 forintos parkolási díj bevezetése további fél milliót hoz a társaságnak.

A pénzügyi bizottság elé került előterjesztésből kiderült, hogy a bíráló bizottság érvényesnek értékelte a pályázatot, ám a bérleti szerződést csak akkor kötheti meg a Cserepes sori Piac Kft., ha a cég taggyűlése jóváhagyja. A napirendi pontot kérdés és vita nélkül egyhangúan fogadta el a grémium.

Előző sztori

SZTE nyílt nap: Iránytű a továbbtanuláshoz

Következő sztori

A Csongrádi Közmű Szolgáltatót ellenőrízte az Állami Számvevőszék