Kultúra

Élő lúd-simogatás a Márton-napi játszóházban

Élő lúd-simogatás a Márton-napi játszóházban

2016. november 11., péntek
Élő lúd-simogatás a Márton-napi játszóházban

Márton-nap apropóján családi játszóházat tartanak a szegedi Móra Ferenc Múzeumban. November 12-én, szombaton délelőtt a résztvevők élő ludat simogathatnak, Márton-napi lámpást és lúd szélforgót is készíthetnek.

„Márton napján, ha a lúd jégen jár, akkor karácsonykor vízben poroszkál” – tartja a mondás. Rengeteg népszokás és történet kapcsolódik Márton napjához: a legenda szerint

Szent Márton

ludak között próbált elbújni, mikor püspökké akarták választani, de a madarak elárulták őt gágogásukkal. A jeles nap kapcsán családi játszóházat tartanak a Móra Ferenc Múzeumban november 12-én, szombaton 10-13 óra között. A résztvevők élő ludat simogathatnak és megismerkedhetnek a Márton-napi népszokásokkal. Természetesen a kézműves foglalkozások sem maradnak el: Márton-napi lámpást, papír libát, lúd szélforgót és tollakból álló ékszereket is készíthetnek a lelkes érdeklődők. Továbbá kipróbálhatják azt is, hogyan lehet iniciálét rajzolni lúdtollal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.