Közélet

Elengedhetetlen a titkosszolgálatok megerősítése a terrorizmus elleni harcban

Elengedhetetlen a titkosszolgálatok megerősítése a terrorizmus elleni harcban

2016. november 1., kedd
Elengedhetetlen a titkosszolgálatok megerősítése a terrorizmus elleni harcban

Európában közép- és hosszú távon a biztonsági kockázat romlására, az "iszlám vallási alapú terrorizmus" mindennapok részévé válására kell számítani, ami miatt elengedhetetlen a titkosszolgálatok, rendvédelmi szervek megerősítése - mondta Horváth József biztonságpolitikai és titkosszolgálati szakértő kedden, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

A szakértő kifejtette, terrorcselekményt az ezzel a feladattal megbízott, Közel-Keletről érkezők mellett olyan, akár másod-, harmadgenerációs bevándorlók is elkövethetnek, akik az iszlám radikalizmusban találják meg önkifejezési módjukat a társadalom szélére sodródást követően. Előbbiek jellemzően a hosszabb előkészítést igénylő, komolyabb áldozatokkal járó akciókat követnek el, míg utóbbiak magányos tettesként, például késsel támadnak - tette hozzá.

Horváth József

közölte: a francia hatóságok a közelmúltban elmulasztották megszűrni azokat, akiket a calais-i illegális menekülttábor felszámolása után szétszórtak az ország területén, ami pedig fokozott biztonsági kockázatot jelent Franciaországban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.