Díszdiplomával ismerték el a nyugdíjas pedagógusok munkásságát + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

diszdiplomasok_koszontese008kf

100 volt tanár kapott díszoklevelet, 21 pályakezdőt üdvözöltek a pályán. A legidősebb pedagógus 80 éve vehette kezébe diplomáját.

A hagyományokhoz híven idén is köszöntötték a szegedi városházán azokat az idős pedagógusokat, akik 50, 60, 65, 70 és 80 éve vették át diplomájukat. A legtöbben – szám szerint 46-an – arany díszoklevelet kaptak, 43-an gyémántot, hatan 65 év után vasat, négyen rubint fokozatot, s 1 fő platina oklevelet. A 99 éves Kovács Béla, aki 80 esztendővel ezelőtt végzett a Pázmány Péter (ma: Eötvös Lóránd) Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, is eljött az ünnepségre, a városháza dísztermében nyújtották át neki az oklevelet. A 100 kitüntetettből 67 fő vette át személyesen is az elismerést.

A megjelenteket Solymos László alpolgármester és Pap Jánosné, a Pedagógusok Szakszervezetének szegedi titkára köszöntötte. Kollégái nevében az egyik kitüntetett, az arany diplomás Dévai Kálmánné köszönte meg az okleveleket és az ehhez járó díjazást.

Ekkor köszöntik évek óta a pályakezdő pedagógusokat is. Idén 9-9 új tanár okítja a nebulókat az általános és középiskolásokban, további 3 fő pedig az óvodákban kezdte meg idén feladatai ellátását, akik részére az önkormányzat munkatársai könyvajándékot nyújtottak át.

no images were found

Előző sztori

Megszületett a másodfokú ítélet a hivatalos személy elleni erőszakot elkövető menekült ügyében

Következő sztori

A Gál Ferenc Főiskola veheti át a gyulai egészségügyi felsőfokú képzést