Közélet

Bőnyi rendőrgyilkosság: a nemzetbiztonsági bizottság kivizsgálja Gyöngyösi Márton találkozóját

Bőnyi rendőrgyilkosság: a nemzetbiztonsági bizottság kivizsgálja Gyöngyösi Márton találkozóját

2016. november 4., péntek
Bőnyi rendőrgyilkosság: a nemzetbiztonsági bizottság kivizsgálja Gyöngyösi Márton találkozóját

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága a bőnyi rendőrgyilkosság minden szálát kivizsgálja, így Gyöngyösi Márton jobbikos országgyűlési képviselő és Szalai Gábor újságíró találkozójának ügyét is napirendre tűzi jövő hétfői ülésén - közölte a bizottság MSZP-s elnöke pénteken az MTI megkeresésére.

Molnár Zsolt

hangsúlyozta: az összes szempontot elemzik majd, amely idegen titkosszolgálatokhoz és a Magyar Nemzeti Arcvonalhoz kötődik, és megvizsgálják az egyes pártok politikusainak kapcsolatait a szélsőséges szervezettel. Tisztázandó kérdésként említette, hogy milyen hálózattal és mekkora "fegyverarzenállal" rendelkezik a Magyar Nemzeti Arcvonal, valamint hogy mit tettek a magyar titkosszolgálatok az elmúlt évtizedekben a bőnyihez hasonló esetek megelőzéséért.

Hollik István

, a KDNP országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján arra szólította fel a Jobbik elnökét, hogy tisztázza az ellenzéki párt körüli "egyre zavarosabb" ügyeket. Ezek közé sorolta, hogy a Népszava olyan fotót tett közzé, amelyen

Gyöngyösi Márton

, a párt külpolitikusa egy az orosz titkosszolgálathoz köthető hírportál, a Hídfő munkatársával,

Szalai Gáborral

tárgyal egy kávézóban. Ez több okból is figyelemre méltónak nevezte, kifejtve: Szalai Gábor meghatározó alakja annak a Jobbikhoz kötődő szélsőséges félkatonai szervezetnek, amelyet Magyar Nemzeti Arcvonalnak hívnak, és amelynek alapítója a bőnyi rendőrgyilkos,

Győrkös István

. A kereszténydemokrata politikus arra kérte a nemzetbiztonsági bizottságot, hogy vizsgálja ki Gyöngyösi Márton "rejtélyes találkozóját". Molnár Zsolt erre az MTI-nek úgy reagált: téma lesz az ügy, de elsősorban nem azért, mert a KDNP kérte, hanem mert a Magyar Nemzeti Arcvonal tevékenysége és "egy idegen titkosszolgálat felbukkanása" olyan kérdések, amelyekkel foglalkozni kell.

Mirkóczki Ádám

Jobbik-szóvivő az üggyel kapcsolatban péntek délelőtt azt mondta: aljas támadássorozat érte párttársát, Gyöngyösi Mártont. Az ellenzéki képviselő kétszer találkozott a férfival, aki magát a Hídfő újságírójának adta ki - tájékoztatott. Hozzátette, hogy Gyöngyösi Márton a parlament külügyi bizottságának alelnökeként nemzetbiztonsági védelem alatt áll, így ha az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) megfigyelte az illetőt, akkor az első találkozó után kötelessége lett volna figyelmeztetni a képviselőt, hogy idegen hírszerző tevékenység kockázata áll fenn. Szerinte a képet nem egy járókelő készítette, hanem az egy titkosszolgálati operatív akció része.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.