Bartók bűv-kör Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

bartokbuvkor

November 19-én, szombaton rendezik meg Szegeden a Bartók bűv-kör elnevezésű programot.

A program délután két órakor kezdődik a Szeged Korzó Zeneházban, ahol röviden ismertetőt adnak Bartók Béla első szegedi koncertjéről, majd az SZTE Zeneművészeti Kar hallgatóinak, Deák Tamarának és Petrovics Petronellának a fellépését tekinthetik meg a látogatók.

A program a Tisza Szállóban folytatódik, ahol fél háromtól a Bartók Emlékszobát tekinthetik meg az érdeklődők, valamint ismertetőt hallhatnak az itt elhangzott koncertekről. Háromtól a Szegedi Nemzeti Színház előcsarnokában a TRIOLA Zeneiskola tanárai adnak elő Bartók Béla műveiből, Dr. Varga Laura fuvolán, Czeglédi Ibolya hegedűn, Klebniczky György zongorán.

Négy órától a Hungi-Vigadóban egy bővebb műsor kezdődik, többek között Juhász Gyula: Bartók Bélának című versen hangzik el, amelyet ebben a teremben írt meg a költő.

A program támogatója a Nemzeti Kulturális Alap, rendezője a Heller Ödön Művelődési Ház, együttműködők a Korzó Zeneház, a Tisza Szálló, a Szegedi Nemzeti Színház, a Hungi-Vigadó és a Somogyi Könyvtár. A szervezők a Bartók-bűv-kör programhoz november 19-én, szombaton háromnegyed négyig várják a Hungi-Vigadóba a benevezendő doboz díszleteket, amelyeknek témája Bartók Béla: A kékszakállú herceg vára című operájának valamely jelenetének elkészítése.

Előző sztori

Két előadást visz színpadra a Szegedi Kortárs Balett pénteken és szombaton

Következő sztori

Bemutatták a 2020-as Eb budapesti logóját + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek