A cégvezetők 30 százaléka az ország gazdasági helyzetének a javulására számít

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A megkérdezett munkáltatóknak csupán a 30 százaléka vár javulást az ország gazdasági helyzetében, de saját cégeik jövőbeni kilátásait illetően több mint 50 százalékuk optimista – derül ki a Profession.hu állásportál 400 cégvezető bevonásával készített nem reprezentatív felméréséből.

Az állásportál piaci hangulatindexe szerint – amelyet 2013-ban vizsgáltak legutóbb – a válaszadók 57 százaléka saját vállalkozásaik árbevételének növekedésére számít, 35 százalékuk változatlan szinttel számol és 8 százalékuk tart a csökkenéstől.

A dolgozók számának alakulásánál a munkaadók 46 százaléka növekedéssel, 44 százaléka változatlan létszámmal, 11 százaléka pedig csökkenéssel számol.

Hozzátették: a cégek 65 százalékánál nehézséget jelent az új kollégák toborzása és 45 százalékuk további növekedésre számít ezen a téren. Az érintett cégvezetők úgy vélik, hogy egyre nagyobb költséggel és energiabefektetéssel jár majd a megfelelő jelöltek megtalálása.

A közlemény idézi Martis Istvánt, a profession.hu ügyvezető igazgatóját, aki kifejtette: a minden ágazatban megjelenő munkaerőhiány egyre nagyobb hatással lesz a cégek gazdasági helyzetére is. Ezért fontos, hogy a vállalatok tudatosabban kezdjék el keresni az új munkatársakat és javítsanak a munkáltatói megítélésükön is – fűzte hozzá.

Előző sztori

Lázár: az eredményeket az úszók érik el

Következő sztori

Szijjártó: változik a befektetésösztönzési rendszer jövőre