657 méternyi babakocsibarát járda épülhet 2017 őszéig Bordányban

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

bordany

Bordány Nagyközség Önkormányzata az elmúlt napokban tartott testületi ülésén döntött a Közösségi Járdaépítési Programra benyújtott kérelmekről.

Az előzetesen várt támogatási igénynél is nagyobb mennyiségű kérelem érkezett a lakóktól, összesen 78 család, 1741,5 méter járda építésére és felújítására pályázott, amely az előzetesen meghatározott keret több, mint négyszerese volt. A döntésnél a képviselők a program eredeti célkitűzéseit próbálták figyelembe venni, azaz olyan új, jelenleg még járdával nem rendelkező szakaszokon történő építéseket támogatni, ahol a lakók, szomszédok összefogásával nagy, összefüggő szakaszok elkészültére kerül sor.

A program nem titkolt további célja az, hogy tovább erősödjön a bordányi családok együttműködése, összefogása és természetesen közösségi szemlélete is. A képviselő-testület a 2016. évben elkülönített 1.000.000 Ft-os költségvetési keretet figyelembe véve a Bartók Béla utcában 227 méter, a Toldy utcában 117 méter, míg a Széchenyi utcában 56 méternyi járdaépítését tudta támogatni (A járdát 2017. május 31-ig kell megépíteniük a lakóknak). A lakók hivatalos kiértesítésre a holnapi napon kerül sor, a pályázó közösségek vezetőivel pedig a jövő héten történik a szükséges megállapodások aláírása, ezt követően pedig a családokkal történő időpont egyeztetést követően szállítják ki a támogatásként nyújtott sódert és cementet.

Mivel nem várt nagyszámú igénylés érkezett, ezért a testület a jövő évi költségvetésében is javasol elkülöníteni 1 millió forintos keretet, a most beérkezett, de a keretösszeg kimerülése miatt nem támogatott pályázatok közül az alábbi utcákat pedig már most támogatásra javasolja. Járda épülhet a Tessedik utca páros oldalán hiányzó szakaszokon, a Deák téren, az Erkel utca egyik felén, valamint a Dudás és Rákóczi utcában is (Itt a munkálatokat 2017. március 1. és szeptember 30. között kell elvégezni). Ez összesen újabb 257 méter új járda építését eredményezné, a jövő évre fennmaradó keretre pedig 2017. februárjában írnak ki újabb pályázatot. Nagyon sok olyan pályázat érkezett be a bordányi családoktól, ahol jelenleg ugyan van járda, de felújításra szorul, ezért a képviselő-testület a jövő évi költségvetés elfogadásáig komplex programot dolgoz ki annak érdekében, hogy ezek a szakaszok is hamarosan megújulhassanak.

Default thumbnail
Előző sztori

Megsértette a munkavállalók jogait a Mediaworks a Népszabadság hirtelen bezárásával

Default thumbnail
Következő sztori

Rendzavarás a Szegedi Járásbíróság ítélethirdetése közben

Legutóbbi hasonló cikkek