Vízilabda: szegedi bravúriksz az OSC vendégeként

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tiszavirag-osc34_KF

Végig ott tudott maradni az OSC nyakán a ContiTech Szeged Diapolo, amelynek a végén még esélye is volt a győzelemre, ám így is egy bravúros döntetlent ért el a bajnokság egyik legjobb csapatának vendégeként Varga Péter együttese.

A Szolnok elleni rangadót követően egy újabb kemény ellenfél várt a ContiTech Szeged Diapolóra, amely ezúttal az eddigi négy mérkőzését egyaránt megnyerő A-Híd OSC Újbuda vendégeként ugrott medencébe. Az ellenfélnél ott volt az a Lukas Seman, aki a nyáron éppen Szegedről szerződött az OSC-hez, valamint a partról a korábbi szegedi mester, Vincze Balázs irányította övéit.

Kiss Csaba remek átlövésével indult a meccs, ám erre gyorsan válaszolt az OSC, a hazaiak fordítását követően is azonban összeszedetten, koncentráltan játszott a Szeged, amely a negyed végére ki tudott egyenlíteni. (3-3) Juhász Zsolt gólja után először vezetett kettővel az újbudai együttes, azonban a második nyolc perc második felében két nagyon gyorsan szerzett bombagóllal újból egált mutatott az eredményjelző. (6-6) A harmadik játékrész csak egy gólt hozott, ezt a hazaiak szerezték, így tovább folytatódott a Szeged futása az eredmény után, ám kettőnél nagyobb előnyt nem tudott kiépíteni az OSC – miközben Meixner Marcell is fontos védéseket tett a közösbe. A záró negyedre is maradt a szoros állás, mindig volt válasza Varga Péter együttesének a hazaik lépésére, majd Manhercz Krisztián értékesített ötméteresével már csak egy volt a különbség – ekkor, két perccel a vége előtt azonban nagy esélyt kapott a Szeged, miután 10-9-nél emberelőnybe került: Varga Péter időkérését követően Nagy Márton lőtte az addig remekül védő Barabás Botond hóna alatt a kapuba a labdát, ezzel kiegyenlítve, 10-10. A túloldalon Meixner mutatott be egy fontos hárítást, így az utolsó percben a vezetés megszerzéséért támadhatott a Szeged: Ivan Basara pedig egy újabb távoli lökettel már megfordította a meccset, így az első negyedet követően újra előnybe került a Tisza-parti együttes – Vincze Balázs rögtön időt is kért. Ezt Salamon Ferenc használta ki rögvest, így még egy kemény és izgalmas fél perc maradt a meccsből: Gór Nagy Miklós kiállítása után végig támadhatta a hátralévő időt a Szeged, de Basara lövését blokkolták, így maradt a 11-11, így az előzetesen esélyesebbnek tartott OSC otthonában egy remek döntetlent értek el Kiss Csabáék.

A ContiTech Szeged Diapolo legközelebb szombaton 18.30-tól a KSI-t fogadja az újszegedi sportuszodában.

Férfi vízilabda OB I, A csoport, 4. forduló

A-Híd OSC Újbuda – ContiTech Szeged Diapolo (3-3, 4-3, 1-0, 3-5)
Budapest, Nyéki Imre Uszoda. Vezette: Vogel Gábor, Veilandics Zoltán.
OSC: Bisztritsányi – BÁTORI 3, SALAMON 4, Hegedűs G. 1, Gór Nagy 1, Zalánki, Nikic. Csere: Barabás (kapus), Brguljan, Német, Kovács G. 1, Seman, Juhász 1, Bunschuh. Vezetőedző: Vincze Balázs.
Szeged: MEIXNER – Pellei, Sedlmayer, Kiss Cs. 1, Manhercz K. 2, Chilkó, Sánta. Csere: Vukicevic 1, BASARA 3, Manhercz Á. 2, Illés, Nagy M. 2. Vezetőedző: Varga Péter.
Emberelőny: 5/12 ill. 2/11.
Ötméteres: 1/1 ill. 1/1.
Kipontozódott: Gór Nagy ill. Pellei, Illés.
Kiállítva – cserével: Sedlmayer.

Varga Péter: “Nagyon jól játszottunk, az OSC egy Bajnokok Ligája-résztvevő csapat. Nehéz szavakat találom, óriási védőmunkával visszajöttünk két gólról. Benne volt a győzelem lehetősége, bízom abban, hogy ebből is tanulunk, és tovább fogunk fejlődni és még jobban fogunk játszani. A mai vízilabdában a védekezésen múlik minden, ami az erőnkből tellett, azt ma megcsináltuk. Játékosaim mind a négy negyedben elhitték, hogy van keresnivalójuk ma.”

Előző sztori

Csütörtöki programajánló: hangverseny, Five More Minutes

Következő sztori

Magyarország megerősítheti térségbeli turisztikai piacvezető szerepét