Vízilabda: izgalmas mérkőzésen ikszelt a Szeged a Vasassal + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeged_vasas06_gs

Gyenge első félidő után nagyon feljavult a Szeged játéka, de a győzelmet nem sikerült megszerezni, Varga Péter együttese 11-11-es döntetlent ért el.

Alaposan beragadt a kezdésnél a ContiTech Szeged Diapolo, a Vasas megnyerte az első két negyedet és három gólos előnnyel vonulhatott szünetre. A hazaiaknál nagyon kevés támadásból született gól köszönhetően a Vasas remek védekezésének és Jónás védéseinek. Az angyalföldiek pazarul használták ki az emberfóros szituációkat, az első két játékrészben hibátlanul értékesítették azokat. A Szegednek nem volt válasza a nagyszerűen vízilabdázó Jesse Koopmanra, aki végül öt gólig jutott.

A szünet után sokkal agresszívabb, lendületesebb vízilabdát produkált a hazai csapat, amely a harmadik negyed végére fel is zárkózott, sőt, 10-9-nél a vezetést is átvette. Manhercz Krisztián és Sedlmayer Tamás húzta a csapat szekerét, már kevesebb angyalföldi támadás ért véget góllal, de a találkozó végig nagon szorosan alakult. A legvégén 11-11-nél még volt egy támadása Varga Péter csapatának, újabb gólt azonban már nem sikerült szerezni. Az OSC után tehát a Vasassal is döntetlent játszott a Szeged, ami azt jelenti hogy maradt a fővárosiak előtt a tabellán.

ContiTech Szeged – VasasPlaket 11-11 (1-3, 2-3, 6-3, 2-2)
Szeged, Szegedi Sportuszoda, Vezeti: Homonnai Dániel, Kovács Cs. Tamás.
Szeged: Meixner – Pellei, Sánta, Sedlmayer 3, Kiss 1, Manhercz K. 3, Illés. Csere: Vukicevic 2, Basara, Manhercz Á., Chilkó 1, Nagy M. 1. Vezetőedző: Varga Péter
Vasas: Jónás – Bencz, Burián, Koopman 5, Bóbis 1, Babay 1, Hőna 1. Csere: Njegovan 1, Takács, Marnitz 2, Steinmetz. Vezetőedző: Földi László
Emberelőny: 3/16 ill. 4/12
Ötméteres: 0/0 ill. 0/1
Kipontozódott: Pellei, Basara, Manhercz K. ill. Babay, Hőna, Takács.

Varga Péter: “Mélyen igazi tudásunk alatt teljesítettünk, negyvenszázalékos helyzetkihasználással nem lehet mérkőzést nyerni.”

Online közvetítésünk

VÉGE.

Végeredmény, 11-11.

32′ Molnár hárít, a győzelemért megy a Szeged! Óriási izgalmak az uszodában! Manhercz és Takács is piros lapot kap. Kiállítás, hat másodperc van hátra, Chilkó lövése a lécen csattan, ez a vége, 11-11.

31′ Pellei fogja vissza Steinmetzet, ki is állítják érte, Marnitz lövése a lécen csattan, de marad a Vasasnál, már egy perc sincs hátra.

30′ Sedlmayer kezéből csúszik ki a labda éppen abban a pillanatban amikor lejár a támadóidő.

29′ Steinmetz lövése kifelé pattan a lécről, fordulás után pedig kiállítják Bóbist. Varga Péter időt kér.

29′ Időt kér a Vasas, fórból támadhatnak.

29′ Manhercz Krisztián lopja le a bejátszást, ismét a vezetésért támad a Szeged. Manhercz Krisztián bombája visszapattan a kapufáról és a klasszis vissza is szerzi, Sedlmayer ezúttal viszont mellé lő.

28′ Sedlmayer kipucolta a pókot a sarokból! Óriási a csata, 11-11.

27′ Fordul a Vasas, Molnár védi Bencz lövését, Kiss Csabát kiállítják, újabb fór az angyalföldieknek. Babay nagyon pontosan lövi ki a hosszút, megint vezet a Vasas, 10-11.

26′ Takács Bálint kipontozódik, Kiss Csaba a kapufára húzza a labdát, de marad a Szegednél.

26′ Pelleit kiállítják, emberfór a Vasasnak, és most sem hibáznak, Koopman ismét betalál, tarthatatlan a légiós, 10-10.

25′ Kontrát fújnak a Vasas ellen, mintha kicsit fáradnának a vendégek, Sedlmayer viszont nem tud újabb gólt szerezni.

25′ Mind a négy ráúszást elhozza a Szeged! Lehet támadni a vezetésért! Hőnát állítják ki, Sedlmayer pedig pókhálóz, megvan a vezetés! 10-9.

Harmadik negyed, 9-9.

24′ Bóbis lövése nem talál kaput, vége a harmadik negyednek, egyenlített a Szeged!

24′ Vukicevic fantasztikus csavarással egyenlít! 9-9! Utolértük a Vasast!

24′ Takács Bálintot húzzák vissza, ötméterest lőhet a Vasas, Marnitz viszont nagyon mellé lövi!

23′ Babay nem talál kaput, az egyenlítésért támadhat a Szeged! Illés lövése azonban erőtlen, nem okoz gondot Jónásnak.

23′ Manhercz Krisztián világklasszis formában vízilabdázik a második félidőben, lő egy újabb szép gólt, 8-9.

22′ Njegovan óriási gólt lő a rövid kapufa tövéhez, ezt nem lehetett védeni, 7-9.

22′ Marnitz lövése csattan a kapufán, fordulhat a Szeged, de a másik oldalon rossz a bejátszás, marad az egy gólos különbség.

21′ Manherz Krisztián ragaszt óriási bombát a léc alá, tapad a Szeged, 7-8.

21′ Koopman behúzza a rövid sarokra a blokk mellett, 6-8.

21′ Illés nem bír a centerrel, Földi László időt kér, a Vasas ismét előnyben támadhat és eddig meglehetősen hatékonyak.

20′ Az utóbbi támadásoknál sokkal jobban pörögnek a hazaiak és Manhercz Krisztián be is lövi, feljövünk egyre! 6-7.

20′ Molnár Dávid elkapta a fonalat, véd még egyet, a visszaúszásnál pedig kiállítják Koopmant, Varga Péter időt kér, fontos támadás következik.

19′ Molnár Dávid hárítja Koopman lövését, feljöhetünk egyre! Benczet küldik ki, de közelről sem sikerül behúzni, nem megy ma az emberelőny.

18′ Babay is a kiállítás sorsára jut, most gyorsan jár a labda, Nagy Márton pedig szépen lő a hosszúba, 5-7.

17′ Steinmetz Ádám harcol centerben, Basarát állítják ki róla, megint három a különbség, Bóbis Máté lő Molnár szemei közé, 4-7.

17′ Hatalmas gól, Sedlmayer Tamás lövi a Szeged negyedik gólját, 4-6.

17′ A harmadik negyed ráúszását is a hazaiak hozzák el, gyerünk srácok!

Félidő, 3-6.

16′ Varga Péter kap sárga lapot a parton, megint jöhet a Vasas, de Manherz Krisztián gyönyörűen szerzi meg a labdát, vége az első félidőnek.

16′ Nagy Mártont küldik ki fogásért, Koopman a bal oldalról lövi ki a rövid felsőt. Nagyon él a vendégek négyese, 3-6.

15′ Nagy Márton lövése kipattan, de Vukicevic bebrusztolja, 3-5!

15′ Időt kér Varga Péter, emberelőnyben támadhat majd a Szeged.

15′ Közelebb léphet a Szeged, kontrát fújnak a Vasas ellen, Vukicevic kap pazar labdát Illéstől, de a vendégek kapusa nagy bravúrral hárít.

14′ Kapust cserél Varga Péter, Molnár Dávid a szegedi kapuban. Babayt kiállítják a másik oldalon, Chilkó pedig a rövid alsóba lő, 2-5.

13′ Babay lóbál hosszan, de ezúttal nem tudnak átjárni Meixner eszén. Nem tart sokáig az öröm kontrát fújnak a Szeged ellen, ráadásul kiszórják Chilkót, s bár kiegészül a hazai csapat, Marnitz gólt szerez, 1-5.

12′ Sedlmayer blokkja kell, hogy ne tudjon még jobban ellépni a Vasas. Kiss Csaba lő a jobb szélről, de Jónás erre is odaér. Időt kér a Vasas, ez eddig nagyon nem néz ki jól.

11′ Manherz Ádám próbálkozik egy emeléssel, de ezzel nem tudja meglepni Jónást. A másik oldalon jó a védekezés, lehet faragni a hátrányt! Takácsot küldik ki, de az emberelőny ma nem előny, most sincs gól.

10′ Marnitz nem tudja tartani Sántát, ezért kiállítják, de ismét csupán a lécen csattan Manherz Krisztián lövése, továbbra sem megy a gólszerzés a Szegednek.

9′ A második negyedben is a hazaiak hozzák el a ráúszást, de nem sikerül lövéssel befejezni az akciót. A másik oldalon Takács centerez remekül, Manhercz Krisztiánt küldik ki, Marnitz Gergő lövése csusszan be Meixner hóna alatt, 1-4.

Első negyed, Szeged-Vasas 1-3

8′ Kiss Csaba ellen fújnak kontrát, vége az első negyednek.

8′ Vukicevicet látják szabálytalannak a bírók, a Vasas megjáratja a labdát, majd Koopman a rövidre lő, 1-3.

7′ Szervezetten védekezik a Vasas, nincs komoly lövőhelyzet, Chilkó lövését fogja Jónás, most a Vasas kér időt.

7′ Nagy Márton lő kapura, Jónás hárít, sarokdobás következik. Hőna Dávid fogja meg Vukicevicet, ki is küldik, Varga Péter időt kér.

6′ Njegovant szorítja a támadóidő, elereszt egy távoli lövést, de a kapu mellé száll.

6′ Manhercz játsza be centerbe Vukicevicnek, Marnitz a kiállított, Manherz Ádám lövését blokkolják, de támadhat tovább a Szeged, viszont nem sikerül lövésig jutni.

4′ Takács Bálintot állítják ki, a bejátszásnál mintha eltűnt volna a szegedi center, de nincs ítélet. A másik oldalon Basara a kiállított, ezt pedig ki is használják a fővárosiak, 1-2.

3′ Pellei ellen fújnak kontrát, megúszna a Vasas, de Manherz Krisztián remekül zár, majd Takács Bálint ellen fújnak kontrát.

2′ Pelleit álítják ki, az emberfórt pedig Koopman váltja gólra, 1-1.

2′ A Vasas lövésig sem jut az első támadásból, de a másik oldalon Sánta sem tudja bevenni a kaput.

1′ Pellei lövése levágódik a kapufáról, de visszakerül a hazaiakhoz, Kiss Csaba pedig belövi az ismétlést, 1-0.

1′ A Vasas kék sapkában, a Szeged fehérben száll medencébe. Az első ráúszást a Szeged nyeri.

17.58 Bemutatták a csapatokat, azonnal kezdődik a mérkőzés.

17.45 Köszöntjük olvasóinkat a Szegedi Sportuszodából, ahol igazi rangadót vívnak ma: a férfi vízilabda OB I. A csoportjának harmadik helyezettje a Contitech Szeged Diapolo fogadja a negyedik Vasast. A csapatokat mindössze egy pont választja el a tabellán, így igazán nagy jelentősége van az összecsapásnak.

A mérkőzés 18.00-kor kezdődik.

A találkozó elé:

Így játszottak a csapatok az előző fordulóban:

ContiTech Szeged Diapolo – KSI SE 15-5 (5-1, 5-2, 2-1, 3-1)
Szeged, Szegedi Sportuszoda. Vezette: Kovács Cs. Tamás, Csizmadia Zsolt
Szeged: Molnár – Sánta, Pellei, Frank, Sedlmayer 2, Takács, Kiss 2, Vukicevic 3, Basara 2, Manhercz K. 3, Manhercz Á. 2, Szepes, Illés 1, Nagy. Vezetőedző: Varga Péter
KSI: Leposa (Bányai) – Bihácsi, Zerinváry, Balla, Kardos, Bicskei, Baj, Hevesi, Holló, Schmölz 2, Teleki 1, Kósa, Lévai 2. Vezetőedző: Horváth János
Emberelőny: 7/13 ill. 2/11
Ötméteres: 1/1 ill. 0/0
Kipontozódott: Balla

VasasPlaket – A-HID OSC Újbuda 7-10 (3-4, 1-2, 1-3, 2-1)
Budapest, Komjádi Béla sportuszoda. Vezette: dr. Marosvári Attila, Benczur Márton
Vasas: Jónás – Koopman, Bóbis 1, Babay 1, Hőna, Njegovan, Steinmetz 1. Csere: Bencz, Burián 1, Mészáros, Simon 1, Takács, Mamitz 2. Vezetőedző: Földi László.
OSC: Bisztricsányi – Bátori 1, Salamon 1, Hegedűs 1, Gór Nagy 2, Nikic 2, Zalánki 1. Csere: Brguljan, Német, Kovács 1, Seman 1, Juhász, Bundschuh. Vezetőedző: Dr. Vincze Balázs.
Emberelőny: 3/8 ill. 3/7
Ötméteres: 1/1 ill. 1/1

no images were found

Előző sztori

A Jobbik szerint felesleges az óraátállítás

Következő sztori

Első világháborús történelmi helyszíneket látogatott meg Simicskó István