Vízilabda: magabiztos sikert aratott Pécsett a ContiTech Szeged Diapolo

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeged_pecs  _ mj018

Második idei bajnokiját is megnyerte a ContiTech Szeged Diapolo a férfi vízilabda OB I-ben: Kiss Csabáék a Magyar Kupát követően a bajnokságban is legyőzték saját medencéjében a Pécset.

A Szentes elleni győztes szezonrajtot követően az első idegenbeli mérkőzésén ugrott medencébe a ContiTech Szeged Diapolo, amely az egy héttel ez előtti Magyar Kupa mérkőzésekhez hasonlóan ezúttal is az Abay-uszodában játszott a pécsi együttessel.

Kiss Csaba megúszás utáni góljával indult a mérkőzés, ám erre még Drasko Gogov válaszolni tudott a negyed közepénél. Két kihasznált szegedi emberelőnnyel folytatódott a meccsn, ám a baranyaiak légiósa ismét betalált, így az első nyolc perc után csak egy volt a különbség. A második negyed inkább a kapusokról szólt kezdetben, majd megint egy értékesített fór következett, ezúttal az olimpiát is megjárt Manhercz Krisztián volt eredményes, így visszaállt a kétgólos szegedi előny – mi több, Milos Vukicevic gólja után először volt három közte. (2-5) A nagyszünet után a nyáron igazolt center, valamint Manhercz Krisztián pillanatai következtek: az emberelőnyt továbbra is jobban használta ki ellenfelénél a Szeged, amely egyre növelte előnyét, a záró negyedben így már nyolccal is vezetett Varga Péter együttese, így az utolsó játékrészre a lényegi kérdés már eldőlt: második bajnokiján is nyerni tudtak Sánta Dánielék, így két meccs után hibátlan mérleggel állnak az A csoportban.

A ContiTech Szeged Diapolo legközelebb október 8-án, szombaton a címvédő Szolnok ellen játszik, 18 órától az újszegedi sportuszodában fogadja a tavalyi aranyérmest Varga Péter együttese.

Férfi vízilabda OB I, A csoport, 2. forduló

PVSK Mecsek-Füszért – ContiTech Szeged Diapolo (2-3, 1-4, 1-5, 1-2)
Pécs, Abay Nemes Oszkár Sportuszoda. Vezette: Petik András, Benczur Márton.
Pécs: Barát – Horváth, Gogov 2, Csaba, Csacsovszky E., Kolozsi 1, Rakonjac. Csere: Csacsovszky A. 1, Macsi 1, Safrankó, Lajkó, Krizsán, Opacak. Vezetőedző: Lukács Gergely.
Szeged: Meixner – Pellei, Sedlmayer 1, Kiss Cs. 2, Manhercz K. 4, Illés, Sánta. Csere: Vukicevic 4, Basara 1, Manhercz Á. 1, Chilkó, Nagy M. Vezetőedző: Varga Péter.
Emberelőny: 1/4 ill. 4/4.
Ötméteres: – ill. 2/2.

Előző sztori

Négy éve segít a bajba jutott állatokon a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete

Következő sztori

Programok a Somogyiban: családi délelőtt és monodráma