Visszatér a Képeslapok a takarásból

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kepeslapok_a_takarasbol_plakatOktóber 12-én és 13-án a Kisszínházban láthatja a közönség a Képeslapok a takarásból című zenés színház-játékot.

Az előadás fókuszában két színésznő áll. Két olyan színésznő, akiket Szegeden ismernek és elismernek. Fekete Gizi Jászay Mari -, Déryné -, Domján Edit -, többszörös Dömötör -, Szegedért Alapítvány fődíjas színművész és Csorba Kata kétszeres Dömötör – díjas színművész. Két, generációjának tagjai sorából kiemelkedő, sokoldalú színésznő, akik tragédiában, vígjátékban, operettben egyaránt bizonyították már tehetségüket. Akiket a szegedi közönség a szívébe zárt.

Most egymás mellett állva mutathatják meg, hogy milyen széles palettáját ismerik annak a színjátszásnak, ami nem csak bravúros szakmaisággal ábrázolja a megírt karaktereket, hanem bepillantást enged a játszó személy lelkébe és feltárja a mindnyájunkban fellelhető sötét titkokat, hogy azokat felszínre hozva katartikus élménnyel gazdagítsa mindenkori nézőjét.

Fekete Gizi 40 éve van a pályán! Ebből 30 évet szegedi színpadon játszott. Rengeteg este, számtalan bemutatóval, szerzővel, szereppel a háta mögött. Jelentős jubileum! Nem csak az ő számára, hanem kollégái és nézői számára is. Négy évtizedes színpadi szolgálat. Ezt szeretnénk megünnepelni egy számára méltó szereppel és előadással. Ez a Képeslapok a takarásból.

Pár sorban szeretném bemutatni a történetet. A zenés játék fiatalabb szereplője Momo, a harmincas évei elején járó másodrangú színésznő, aki csak harmadrangú színházi előadásokban kap szerepeket. Nem igazán találja a lehetőséget a középszerűségből való kitörésre, nem mellesleg súlyos drogproblémákkal küzd. Édesanyja, Éda Reynolds, lánya életét irányítani vágyó színészsztár anyuka, aki saját korával való küzdelméből fakadó bánatát sokszor alkoholba folytja. A helyzet fokozódik, amikor Momo, a drogokkal való kapcsolatában túl mélyre merül, ezért anyja gyámsága alá helyezik. Anya és lánya hosszú évek után újra összeköltözik. A két nő csípős nyelve, őszintesége megmutatja szülő és gyermek viszontagságos kapcsolatának árnyoldalait, miközben betekintést enged a színházi álomgyár üdvöskéinek a külvilág elől elrejtett kulisszái mögé. Erre utal a cím is.

Ironikus és önironikus megjegyzésekkel tűzdelt, szarkasztikus humorral fűszerezett színpadi játék, amiben helyenként édes-bús slágereket dalolva vallanak magukról a színésznők.

Carrie Fischer Képeslapok a szakadékból című regényének momentumainak felhasználásával színpadra alkalmazta Csorba Kata.

ALKOTÓK:
Éda: Fekete Gizi
Momo, a lánya: Csorba Kata
Zongorista, férfi: Rákai András

Jelmeztervező: Papp Janó
Súgó: Mészáros Ágnes
Dramaturg: Pozsgai Zsolt
Díszlettervező, Rendező: Barnák László

Default thumbnail
Előző sztori

Kezdetét vette az Alma Mater Alumni Mentorprogramjának hatodik szakasza

Default thumbnail
Következő sztori

Statisztikusok és irodavezetők képzése a Szegedi Törvényszéken

Legutóbbi hasonló cikkek