Újabb ötvenhat fát mentettek a bordányiak

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

bordany

A Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat hétvégén szervezett papírgyűjtő akciójával sikerült közel öt tonna (4660 kg) papírt összegyűjteni a lakosságtól. A számítások szerint az újrahasznosításnak köszönhetően ezzel a bordányiak 56 termetes fát mentettek meg a kivágástól. Mivel a papírgyártás is sokkal kedvezőbb, ha újrahasznosított papírból készítenek újat, 150 köbméter vizet és 1305 liter kőolajat is sikerült megspórolni.

A Bordányi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat megalakulása óta nagy hangsúlyt fektet a környezet védelmére, az életTÉR elnevezésű programjuk külön erre a célra jött létre. Eddig mindösszesen 123,36 tonna papírt gyűjtöttek össze, és ezzel 1480 termetes fa életét mentették meg.

Masir Norbert ifjúsági polgármester köszönetet mondott a gyűjtésben résztvevőknek, és külön mindazoknak, akik az otthon felgyülemlett papírt beszállították a gyűjtőpontra, vagy kirakták a házak elé, és így a fiataloknak sikerült azt összeszedniük. Az ifjúsági polgármester elmondta, a papír árát a még hátralévő idei programjaik megvalósítására fordítják, várhatóan az idei választásokkal összefüggésben megszervezendő eredményváró, és a karácsonyi vásár lesz az, amelyre a legtöbb pénzt költik. De erről majd az ifjúsági önkormányzat dönt következő ülésén.

Előző sztori

Egy elszabadult villamos vezetője állt bíróság elé Szegeden

Következő sztori

Hétvégén javítás lesz a Tisza Lajos körúton