/

Trócsányi László mond beszédet október 22-én a Kálvin téri templomban

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fekete Károly püspök hirdet igét a Szeged-Kálvin Téri Református Egyházközség ünnepi istentiszteletén, ahol az 1956-os forradalom református hőseire és áldozataira emlékeznek.

A Szeged-Kálvin Téri Református Egyházközség október 22-én (szombaton) 18 órai kezdettel a Kakasos templomban tartja ünnepségét, ahol az 1956-os forradalom és szabadságharc református hőseire és áldozataira emlékeznek. Igét hirdet Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, ünnepi beszédet mond Trócsányi László igazságügyi miniszter. Az alkalmon szolgál a Szegedi Kis István-kórus Nagy-Szabó Kornélia karnagy vezetésével. A rendezvény keretében Juhász András népi fafaragó mester művét, az 1956 magyar református áldozatainak szentelt fejfát Fekete Károly püspök szenteli fel a templom Vidra utca felőli oldalánál.

Az ünnepség nyitott, arra mindenkit szeretettel várnak felekezetre való tekintet nélkül – mondta el portálunknak Juhász András, a Szeged-Kálvin Téri Református Egyházközség lelkipásztora, a Csongrádi Református Egyházmegye esperese.

Előző sztori

Orbán Viktor az ukrán elnökkel tárgyalt

Következő sztori

Tizenkét órán át 1956-os Wikipédia-szócikkeket szerkesztenek a Klebelsberg-könyvtárban