Közélet

Sok értékes információt lehetne találni a moszkvai levéltárakban

Sok értékes információt lehetne találni a moszkvai levéltárakban

2016. október 23., vasárnap
Sok értékes információt lehetne találni a moszkvai levéltárakban

Az 1956-os magyarországi forradalom és szabadságharccal kapcsolatban is sok értékes információhoz lehetne hozzájutni a moszkvai levéltárakban - mondta Horváth Attila jogtörténész az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

A szakember elmondta, hogy most tért vissza Oroszországból, ahol orosz történészekkel közösen vett részt egy, a moszkvai magyar nagykövetség által szervezett konferencián.

Horváth Attila

szerint már reálisan látják az '56-os forradalom és szabadságharc eseményeit. Horváth Attila példaként említette, az egyik előadáson elmondták, hogy a Szovjetunióban sokan tiltakoztak a szovjet beavatkozás ellen. Több száz embert letartóztattak a Szovjetunióban, mert szolidaritást vállaltak a magyar forradalommal. Egy egyszerű munkásember verset is írt '56-ról - tette hozzá. A jogtörténész szerint az orosz levéltárak és történészek "rendkívüli módon gazdagítani fogják a magyar '56-ot".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.