Közélet

Pozitívan értékelik a magyar gazdaság kilátásait a nemzetközi partnerek

Pozitívan értékelik a magyar gazdaság kilátásait a nemzetközi partnerek

2016. október 9., vasárnap
Pozitívan értékelik a magyar gazdaság kilátásait a nemzetközi partnerek

Pozitívan értékelik a magyar gazdaság kilátásait a nemzetközi partnerek - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szombaton az MTI-vel.

Közleményük szerint

Varga Mihály

nemzetgazdasági miniszter a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank éves közgyűlésén Washingtonban tárgyalt több nemzetközi pénzügyi intézmény vezetőjével, az Egyesült Államok-Magyarország Üzleti Tanács tagjaival és számos befektetői csoport képviselőjével. A tárcavezető a közlemény szerint hangsúlyozta: Magyarország megítélése pozitív fordulatot vett, a partnerek mindegyike elismeri az elmúlt évek gazdasági teljesítményét. A washingtoni tárgyalásokat összegezve

Varga Mihály

azt mondta: a magyar gazdaság átalakításának sikerét nemzetközi viszonylatban sem vitatják. "A kiegyensúlyozott, tartós növekedés, a vállalkozásokat ösztönző jogszabályi környezet, a stabil pénzügyi helyzet egyre több befektetőt vonzhat Magyarországra" - idézte a minisztert az NGM. Közleményük szerint a nemzetgazdasági miniszter tárgyalásai közül kiemelte a Világbank Európáért és Közép-Ázsiáért felelős alelnökével folytatott megbeszélést, amelynek keretében

Cyril Mullerrel

áttekintették a magyar kormány és a Világbank között folyamatban lévő aktuális ügyeket, de kitértek a nemzetközi migrációs helyzetre is.

Varga Mihály

találkozott az Ázsiai Infrastruktúra-beruházási Bank (AIIB) elnökhelyettesével,

Sir Danny Alexanderrel

is, akivel megvitatták az AIIB tervezett bővítésének helyzetét, Magyarország csatlakozásának lehetőségeit.

Poul Thomsen

IMF-igazgató meghívására

Varga Mihály

részt vett a közép-kelet- és délkelet-európai pénzügyminiszterek és jegybankelnökök szűk körű, a világgazdaság és a régió gazdasági helyzetéről és kilátásairól szóló eszmecseréjén is.

Varga Mihály

több nemzetközi hitelminősítő intézet és pénzügyi intézmény képviselőjével is találkozott, akikkel a magyar nemzetgazdaság szempontjából meghatározó kérdéseket és Magyarország növekedési kilátásait vitatták meg. Mindemellett a miniszter részt vett a Bank of America befektetői konferenciáján, ahol a befektetőket a magyar gazdaság helyzetéről tájékoztatja - olvasható az NGM közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.