/

Pozitívan értékelik a magyar gazdaság kilátásait a nemzetközi partnerek

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pozitívan értékelik a magyar gazdaság kilátásait a nemzetközi partnerek – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szombaton az MTI-vel.

Közleményük szerint Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank éves közgyűlésén Washingtonban tárgyalt több nemzetközi pénzügyi intézmény vezetőjével, az Egyesült Államok-Magyarország Üzleti Tanács tagjaival és számos befektetői csoport képviselőjével.

A tárcavezető a közlemény szerint hangsúlyozta: Magyarország megítélése pozitív fordulatot vett, a partnerek mindegyike elismeri az elmúlt évek gazdasági teljesítményét.

A washingtoni tárgyalásokat összegezve Varga Mihály azt mondta: a magyar gazdaság átalakításának sikerét nemzetközi viszonylatban sem vitatják. “A kiegyensúlyozott, tartós növekedés, a vállalkozásokat ösztönző jogszabályi környezet, a stabil pénzügyi helyzet egyre több befektetőt vonzhat Magyarországra” – idézte a minisztert az NGM.

Közleményük szerint a nemzetgazdasági miniszter tárgyalásai közül kiemelte a Világbank Európáért és Közép-Ázsiáért felelős alelnökével folytatott megbeszélést, amelynek keretében Cyril Mullerrel áttekintették a magyar kormány és a Világbank között folyamatban lévő aktuális ügyeket, de kitértek a nemzetközi migrációs helyzetre is.

Varga Mihály találkozott az Ázsiai Infrastruktúra-beruházási Bank (AIIB) elnökhelyettesével, Sir Danny Alexanderrel is, akivel megvitatták az AIIB tervezett bővítésének helyzetét, Magyarország csatlakozásának lehetőségeit. Poul Thomsen IMF-igazgató meghívására Varga Mihály részt vett a közép-kelet- és délkelet-európai pénzügyminiszterek és jegybankelnökök szűk körű, a világgazdaság és a régió gazdasági helyzetéről és kilátásairól szóló eszmecseréjén is.

Varga Mihály több nemzetközi hitelminősítő intézet és pénzügyi intézmény képviselőjével is találkozott, akikkel a magyar nemzetgazdaság szempontjából meghatározó kérdéseket és Magyarország növekedési kilátásait vitatták meg. Mindemellett a miniszter részt vett a Bank of America befektetői konferenciáján, ahol a befektetőket a magyar gazdaság helyzetéről tájékoztatja – olvasható az NGM közleményében.

Default thumbnail
Előző sztori

Orbán: hétfőn kerül az Országgyűlés elé az alaptörvény-módosítás

Default thumbnail
Következő sztori

Olimpia 2024: átlagosan a tervezett összeg kétszeresét költik egy olimpiára

Legutóbbi hasonló cikkek