Közélet

Orbán Viktor az ukrán elnökkel tárgyalt

Orbán Viktor az ukrán elnökkel tárgyalt

2016. október 20., csütörtök
Orbán Viktor az ukrán elnökkel tárgyalt

Orbán Viktor kormányfő Petro Porosenko ukrán államfővel tárgyalt csütörtökön Maastrichtban, az Európai Néppárt csúcstalálkozója előtt - tájékoztatta a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t.

Havasi Bertalan

elmondta: a felek megállapították, hogy a legnagyobb segítség Ukrajnának az Európai Unió részéről a jelenlegi helyzetben a vízummentesség megadása lenne.

Orbán Viktor

megerősítette, továbbra is elkötelezetten támogatja, hogy az ukrán állampolgárok vízummentesen utazhassanak az unió területére, és ezt képviseli az európai színtéren is - közölte a sajtófőnök. Hozzátette:

Orbán Viktor

és

Petro Porosenko

az ukrán miniszterelnök novemberben esedékes magyarországi látogatásával kapcsolatban egyetértett abban, hogy szeretnék, ha ez a találkozó konkrét, a két ország gazdasági kapcsolatainak fellendítését célzó gazdasági akciótervet eredményezne.

Havasi Bertalan

jelezte: a magyar miniszterelnök - a

Rogán Antal

Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter társaságában lezajlott - megbeszélést megelőzően találkozott

Joseph Daullal

, az EPP elnökével is.

Orbán Viktor

csütörtökön és pénteken Hollandiában, Maastrichtban és Belgiumban, Brüsszelben tartózkodik, ahol részt vesz az EPP csúcstalálkozóján és az Európai Tanács munkaülésein.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.