Sport

Női vízilabda: harmadik sikerének örülhetett a Honvéd ellen a Szeged

Női vízilabda: harmadik sikerének örülhetett a Honvéd ellen a Szeged

2016. október 22., szombat
Női vízilabda: harmadik sikerének örülhetett a Honvéd ellen a Szeged
szeged-tatabanya023kf

Hatgólos idegenbeli sikert aratott a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem a fővárosban, ezzel ötödik meccsén a harmadik győzelmének örülhettek Molnár Péter tanítványai.

A bajnokságban még nyeretlen Honvéd otthonában folytatta szereplését a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem csapata, amely harmadik győzelmére készült a fővárosban.

Szabó Stefánia

találatával ugyan még vezetett a Honvéd, amit

Bujka Barbara

egyenlített ki - nem hagyta magát a fővárosi gárda, amely a negyed végén kihasznált egy emberelőnyt, de

Kádár Ildikó

rögtön a következő akcióból ismét egalizált, sőt, a szegediek olimpiát megjárt centere által értékesített büntetőjével a negyed utolsó percében fordítani tudott a Tisza-parti gárda. A második negyed során előbb kettőre, majd Bujka újabb bedobott ötméterese után háromra nőtt a szegediek előnye, és a nagyszünetig kontrollált játékkal, magabiztosan vonulhatott pihenőre az SZNVE. A harmadik negyedben aztán végképp eldöntötték a meccs sorsát Lengyel Anették, akik öt góllal terhelték meg a Honvéd kapuját, ellenben csak egyet kaptak, így már az utolsó negyed formalitássá vált: ezt ugyan végül a hazaiak megnyerték, de a szegedi sikerhez kétség sem férhetett, hiába kezdett szívósan a Honvéd, a Szeged felvette a kesztyűt, és fordítása után már nem engedte ki a kezéből a meccset, ezzel harmadik győzelmét könyvelhette el az idei bajnokságban. A szegediek legközelebb október 26-án, szerdán 18.30-tól a megyei rangadón a Szentest fogadják a SZUE-ban.

Női vízilabda OB I, 5. forduló

Racionet Honvéd - Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem 9 - 15 (2-3, 2-5, 1-5, 4-2)

Budapest, Hajós Alfréd Sportuszoda. Vezette: Veilandics Zoltán, Tordai Gábor.

Honvéd:

Magyari - Ármai, Muzsnay, Illés 2, Szabó S. 1, Bálint 2, O-Nagy 1. Csere: Gyöngyösi (kapus), Török 3, Pesztregi, Busa, Szűcs P., Czakó.

Vezetőedző:

Rottler Antal.

Szeged:

Tóth E. - Gémes 1, Lengyel A. 1, Kádár 3, Lengyel Dom. 1, Tóth P. 2, Bujka 5. Csere: Fáy (kapus), Árkosy 2, Lengyel Dor., Miklós, Veréb, Botka.

Vezetőedző:

Molnár Péter.

Emberelőny:

4/11 ill. 3/8.

Ötméteres:

1/1 ill. 2/2.

Kipontozódott:

Veréb.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.