Női vízilabda: harmadik sikerének örülhetett a Honvéd ellen a Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeged-tatabanya023kf

Hatgólos idegenbeli sikert aratott a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem a fővárosban, ezzel ötödik meccsén a harmadik győzelmének örülhettek Molnár Péter tanítványai.

A bajnokságban még nyeretlen Honvéd otthonában folytatta szereplését a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem csapata, amely harmadik győzelmére készült a fővárosban.

Szabó Stefánia találatával ugyan még vezetett a Honvéd, amit Bujka Barbara egyenlített ki – nem hagyta magát a fővárosi gárda, amely a negyed végén kihasznált egy emberelőnyt, de Kádár Ildikó rögtön a következő akcióból ismét egalizált, sőt, a szegediek olimpiát megjárt centere által értékesített büntetőjével a negyed utolsó percében fordítani tudott a Tisza-parti gárda. A második negyed során előbb kettőre, majd Bujka újabb bedobott ötméterese után háromra nőtt a szegediek előnye, és a nagyszünetig kontrollált játékkal, magabiztosan vonulhatott pihenőre az SZNVE.

A harmadik negyedben aztán végképp eldöntötték a meccs sorsát Lengyel Anették, akik öt góllal terhelték meg a Honvéd kapuját, ellenben csak egyet kaptak, így már az utolsó negyed formalitássá vált: ezt ugyan végül a hazaiak megnyerték, de a szegedi sikerhez kétség sem férhetett, hiába kezdett szívósan a Honvéd, a Szeged felvette a kesztyűt, és fordítása után már nem engedte ki a kezéből a meccset, ezzel harmadik győzelmét könyvelhette el az idei bajnokságban.

A szegediek legközelebb október 26-án, szerdán 18.30-tól a megyei rangadón a Szentest fogadják a SZUE-ban.

Női vízilabda OB I, 5. forduló

Racionet Honvéd – Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem 9 – 15 (2-3, 2-5, 1-5, 4-2)
Budapest, Hajós Alfréd Sportuszoda. Vezette: Veilandics Zoltán, Tordai Gábor.
Honvéd: Magyari – Ármai, Muzsnay, Illés 2, Szabó S. 1, Bálint 2, O-Nagy 1. Csere: Gyöngyösi (kapus), Török 3, Pesztregi, Busa, Szűcs P., Czakó. Vezetőedző: Rottler Antal.
Szeged: Tóth E. – Gémes 1, Lengyel A. 1, Kádár 3, Lengyel Dom. 1, Tóth P. 2, Bujka 5. Csere: Fáy (kapus), Árkosy 2, Lengyel Dor., Miklós, Veréb, Botka. Vezetőedző: Molnár Péter.
Emberelőny: 4/11 ill. 3/8.
Ötméteres: 1/1 ill. 2/2.
Kipontozódott: Veréb.

Előző sztori

Lázár: a félbehagyott rendszerváltást be kell fejezni (FRISSÍTVE) + FOTÓK

Következő sztori

Labdarúgás: a hétvége összes megyei eredménye + TABELLÁK