Sport

Női labdarúgás: egyfélidőnyi jó játék elég volt a Szent Mihálynak

Női labdarúgás: egyfélidőnyi jó játék elég volt a Szent Mihálynak

2016. október 16., vasárnap
Női labdarúgás: egyfélidőnyi jó játék elég volt a Szent Mihálynak
szentmihaly_videoton06_gs

A Videoton elleni kisiklást követően a fővárosban javítani tudtak Zimányi Kovács Anikóék, akik győzelemmel hangoltak a DVTK elleni csúcsderbire.

Budapest, Budai II. László Stadion, 100 néző
2016. október 16., 16.00
Vasas-Femina
Szent Mihály
A meccs véget ért.
Játékvezető: Fekete László •* Asszisztens: Kénoszt Éva Noémi, Horváth-Laklia Ágnes
1
-
4

Női labdarúgó NB II 7. forduló:

Vasas-Femina - Szent Mihály 1-4 (0-1).

Budapest, Budai II. László Stadion, 100 néző, vezette: Fekete László (Kénoszt Éva Noémi, Horváth-Laklia Ágnes).

Vasas-Femina:

Szinyei - Méhn (Sütő 68'), Lakus, Cilingir, Géczi, Helli, Molnár R., Nagy M., Boda (Szilágyi 68'), Szundi, Tari. Vezetőedző: Szabó Ilona.

Szent Mihály:

Schildkraut - Guth (Cselenák 68'), Harcel, Sávai (Horváth O. 69'), Zimányi Kovács, Temesváry, Vass, Lipták L., Szalai, Koncz (Lipták D. 46'), Papp. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.

Gólszerzők:

Cilingir H. (87'), illetve Zimányi Kovács A. (43', 49'), Szalai Á. (60'), Lipták L. (72')

Online közvetítésünk:

VÉGE!

92
Vége a találkozónak! Az eredmény talán nem tükrözi, de nagyon nehéz mérkőzésen nyert a Szent Mihály a 3-0-ig szívós és akaratos Vasas-Femina ellen. A második félidőben oldódott föl a görcs, akkor játszott tetszetősen és eredményesen a Cserenkó-csapat, ezt a teljesítményt kellene átmenteni a két hét múlva sorra kerülő diósgyőri szuperrangadóra. A listavezető október 29-én (szombaton) 18 órakor fogadja majd Zimányi Kovács Anikóékat, természetesen azt a csatát is élőben közvetítjük.
87'
GÓÓÓL 1-4! Szegedi rohamok közepette váratlanul szépített a Vasas-Femina! A szentmihályi lányok kicsit könnyelművé váltak a támadó harmadban, majd ki is nyíltak, és büntettek a fővárosiak. Egy jobb oldali akció végén Cilingir Halide kapott labdát középen, 8 méterről pedig a tehetetlen Schildkraut Fruzsina mellett a hálóba lőtt.
82'
Látványosan futballozik a Szent Mihály, immár tovatűnt a Videoton elleni görcs. Reméljük, ilyen lesz a folytatás is!
81'
Papp Dorina került helyzetbe, ám a kelleténél tovább várt a lövéssel, és a kivetődő Szinyei így el tudta előle kotorni a játékszert.
78'
A Vasas-Femina teljesen feladta, már a végét várja, miközben a szegediek egyre jobban élvezik a játékot. Zimányi Kovács 20 méterről lőtt az imént, Szinyei bravúrral hárította.
73'
Szalai Ágnes is duplázhatott volna, becsapta védőit, egyedül tört ki, higgadtan elgurította a bőrt Szinyei mellett, de centikkel a jobb kapufa mellett is. Gólt érdemelt volna a megmozdulás, a taps így is járt, jogosan!
72'
GÓÓÓL 0-4! Korszerű akció végén ismét a Vasas ketrecében táncolt a labda! Nagyon szépen ment el a jobb oldalon a hatalmas kedvvel játszó Szalai Ágnes, beadását Lipták Lilla ügyesen vette át, és a kimozduló kapus mellett 7 méterről a hálóba lőtt.
69'
Két-két cserével frissítettek a mesterek a derbi negyedik negyedére. a mieinknél Guth Renáta és Sávai Vivien kapott pihenőt, Cselenák Kinga és Horváth Orsolya érkezett. Odaát Sütő Zsófia és Szilágyi Mónika az új lányok, Méhn Melinda és Boda Dzsenifer mehet akár tusolni.
68'
Háromgólos előnye birtokában jelentős fölénybe került a szegedi gárda. Papp Dorina 18 méteres szabadrúgása halt el a sorfalban.
65'
Óriási kavarodás a hazai kapu előtt, Lipták Lilla tűzte rá, nagy bravúrral védett Szinyei, majd Temesváry Tekla elé került a kipattantó, aki a felső lécet találta telibe!
60'
GÓÓÓL 0-3! Szalai Ágnes vitte végig a labdát a jobb szélen, majd befelé kanyarodott, és 22 méterről ballal elképesztően nagy gólt ragasztott a Vasas kapujába, Szinyei hiába kapaszkodott, ez mesteri lövés volt!
55'
Lipták Dóra harcolt ki szögletet, amit Guth Renáta ívelt be, a magas Szinyei ezúttal jól lépett ki, és lehúzta a labdát a csatárok elől.
54'
Mezőnyjátékkal telnek a percek. A Vasas-Femina meg akarta nyomni a második játékrész elejét az egyenlítés érdekében, Zimányi Kovács második találata azonban érezhetően megfogta őket. A mieink most nyugodtan, felszabadultan, tetszetősen fociznak, de sokszor éppen a szépségbe halnak bele.
49'
GÓÓÓL 0-2! Máris megvan a második, azaz megnyugtatóvá vált az előny. A védők mögé löbbölt labdára Zimányi Kovács Anikó érkezett nagyszerű ütemben, és jobbal ügyesen lőtt el a kimozduló kapus mellett, Szinyei Rékának ezúttal sem volt esélye a hárításra. Fontos lenne győzni, mert a riválisok közül a DVTK és a Monor is egyaránt simán hozta mai bajnokiját - lásd cikkünk alján!
46'
Koncz Bernadett helyett Lipták Dóra állt be a szünetben a szegedieknél.
46'
Megkezdődött a második félidő.

SZÜNET!

45'
Vége az első felvonásnak. Nem túl jó játékkal, de megvan a vezetés, és most ez a legfontosabb. Bízzunk benne, hogy Zimányi Kovács mesteri gólja feloldja a görcsöt a szegedi lányokban.
43'
GÓÓÓL 0-1! Megtört a jég, megvan végre a vezetés! 18 méterről jutottunk szabadrúgáshoz, nyolcfős sorfalt állított Szinyei Réka. Mindenki azt várta, Szalai Ágnes egyből kapura lövi, de ő más megoldást választott, Zimányi Kovács Anikó elé gurított, klasszisunk pedig a ketrec bal oldalába bombázott!
41'
Komoly küzdelem alakult ki a félidő végére. A szegediek most felívelésekkel próbálkoznak, Vass Noémi löbbölése pontatlan, majd Lipták Lilla még helyzetbe kerülhetne, de beérik a védők, és elválasztják a labdától.
37'
Szalai Ágnes a legveszélyesebb játékosunk! 14 méterről gyönyörű lövést küldött rá az imént, alig-alig belsőzött a jobb kapufa mellé.
33'
Zimányi Kovács Anikó ívelt be szabadrúgást balról, az alapvonaltól 4-5 méterre a tizenhatos vonalától, a magas hazai kapus fölött a hosszúra tekerte, de a labda elszállt az érkező szegediek előtt is, akadálytalanul ment ki aztán a játéktéren kívülre.
32'
Sok a hiba elöl és hátul is a szegediek játékába, ezt el kell ismerni, ennél több kell a gólhoz, a győzelemhez.
29'
Zimányi Kovácsot faulttal állították meg a hazaiak, majd Papp Dorina 24 méteres szabadrúgása ígéretesen tekeredett, de a sorfalról szögletre vágódott. Kezdi átvenni az irányítást a Szent Mihály.
26'
Zimányi Kovács Anikó kétszer is lőni tudott, előbb 11 méterről tetszetős akció zárásaként gyengébben, majd egy közel 40 méteres szabadrúgást eresztett el, Szinyei Réka mindkét alkalommal könnyedén hárított. Kicsit kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, már nem olyan nyomasztó a fővárosiak fölénye.
21'
Lipták Lilla az alapvonalon becsapta védőjét, gyönyörűen tálalt Zimányi Kovács Anikó elé, aki 12 méterről ravaszul a kapus helyére akarta ívelni a labdát, de Szinyei Réka nem mozdult el, hárított. A túloldalon Tari Tímea került nagy helyzetbe, lövését Schildkraut Fruzsina a felső lécre paskolta.
15'
Immár egyértelműen fölényt harcolt ki a hazai együttes, ahogy a Székesfehérvár ellen, úgy most sem megy a szegedi lányoknak. Molnár Rózsa 20 méterről, senkitől sem zavartatva lőhetett, szerencsére az egyik védőnkről szögletre pattant a kísérlete.
10'
A kezdeti vendégtámadások után felébredt a Femina, Nagy Margaréta balról 11 méterről, kicsit kisodródott helyzetből fölé durrantott, majd Boda Dzsenifer előtt adódott lehetőség, lövése gyengére sikerült. Ezek mindenesetre figyelmeztető jelek, jó lesz odafigyelni, nem lehet félvállról venni a fővárosi hölgyeket.
5'
Szentmihályi mezőnyfölénnyel indult a mérkőzés, Szalai Ágnes már többször nagyszerűen ment el a jobb oldalon, egyik beadása után Koncz Bernadett 10 méterről lőhetett nagy helyzetből, de nem talált kaput. Jó lenne gyorsan vezetést szerezni, mert úgy tűnik, a múlt heti Videoton-mérkőzéssel kicsit mintha gödörbe került volna a Cserenkó-csapat, a korai gól áttörhetné a gátat.
1'
Tiszta kékben a hazaiak, tiszta pirosban a vendégek, és a Femina kezdte a játékot, ideális labdarúgóidőben!

15.55:

Köszöntjük Önöket, hamarosan kezdünk!

A mérkőzés és a közvetítés 16 órakor kezdődik Fekete László sporttárs sípjelére.

A találkozó elé:

A 7. forduló további mérkőzései:

Balatonfüredi FC - Atomerőmű SE 1-3 Airnergy FC - FC Sopron 4-0 PMFC-Keresztes Lovagok - Kelen-Budaörs 0-3 Videoton FC - DVTK vasárnap 0-8 ZTE FC - Monor SE vasárnap 1-8

A bajnokság állása:

# Név MSZ GY D V LG KG GK P
1. DVTK 6 6 0 0 52 2 50 18
2. Monor SE 7 6 0 1 42 10 32 18
3. Szent Mihály 6 5 1 0 31 4 27 16
4. Kelen-Budaörs 7 5 0 2 40 11 29 15
5. PMFC 7 4 0 3 9 13 -4 12
6. Airnergy FC 6 3 1 2 16 12 4 10
7. Vasas-Femina 7 3 0 4 13 16 -3 9
8. Videoton 7 2 2 3 15 20 -5 8
9. SC Sopron 7 2 1 4 10 26 -16 7
10. Atomerőmű SE 7 1 0 6 6 46 -40 3
11. ZTE FC 6 0 1 5 6 34 -28 1
12. Balatonfüredi FC 7 0 0 7 4 50 -46 0

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.