Közélet

Megújult babasarok és babaruha börze várja a kismamákat a Csongor téren

Megújult babasarok és babaruha börze várja a kismamákat a Csongor téren

2016. október 24., hétfő
Megújult babasarok és babaruha börze várja a kismamákat a Csongor téren
kid boy and mother playing together with cup toys

Új programokat kínál ősztől a kismamáknak is a Csongor téri Kulturális és Közösségi Központ. A meglévő pici babasarkot fejlesztették, új játékok érkeztek, nagyobb lett a tér, és most először rendeznek babaruha börzét. Kothencz János alapítóval arról beszélgettünk, mit kínál a közösségi központ a kismamáknak.

A Csongor téri Kulturális és Közösségi Központ számos programot kínál, a Játszóházban miért alakítottak ki babasarkot is?

Itt, Tarjánvárosban minden korosztályt igyekszünk megszólítani, és tapasztaljuk, látjuk, hogy a kismamáknak kevés lehetőségük van kimozdulni, ezért gondoltunk arra, hogy rájuk külön is oda kellene figyelnünk. Sok városrészben lakó kismama nem tud hová elmenni, ha egy kis változatosságot keres, kicsit kikapcsolódna a gyermekével, beszélgetne más kismamákkal, ráadásul úgy, hogy ez ne kerüljön pénzébe. Erre szolgál tulajdonképpen a hétköznap délutánonként berendezett babasarok, sok játékunk van, az örömteli közös játék a kicsiknek és anyukájuknak is feldobhatja a hétköznapjait.

Megkapják a kismamák, a kicsik a kellő figyelmet?

Igen, a Játszóház ideje alatt nemcsak munkatársaink, hanem önkénteseink is fogadják a kismamákat és gyermekeiket, igyekszünk szeretetteljes közeget biztosítani a szabadidő eltöltéséhez. És talán ez még fontosabb is, hiszen az ilyen kis formálódó közösségek sokat segíthetnek abban, hogy gondjukkal, bajukkal a kismamák se érezzék egyedül magukat. A Csongor téri Kulturális és Közösségi Központ célja pont ez, örömteli közösségeket formálni és elhívni oda az itt élőket, a szegedieket, akár kismamákról, akár gyerekekről, családokról vagy nyugdíjasokról legyen szó.

Kedden először rendeznek a közösségi házban Baba, gyermekruha és játék börzét.

A visszajelzések alapján úgy láttuk, erre is van igény. Október 25-én, 9 és 15 óra között ezért szeretnénk a kismamáknak kedvezni. Szeretnénk lehetőséget biztosítani a kisgyermekes anyukáknak, hogy eladják a feleslegessé vált gyerekholmikat, vagy éppen olcsón beszerezzék, ami szükséges. A részvétel előzetes jelentkezéshez kötött, aki még árusítana, csereberélne, az érdeklődjön a +36 30/959-1130-as telefonszámon.

Milyen további programokra számíthatnak a kismamák?

Szeretnénk, ha egyre több szegedi kismama ránk találna, felfedezné magának a közösségi házat. Az ő véleményük számít. Szívesen szerveznénk nekik előadásokat, olyan családi napokat, amelyekre szívesen kijönnek. Érdemes tehát a kisgyermekes anyukáknak is követni, mit kínál időről-időre a tarjáni Csongor téri ÁGOTA Kulturális és Közösségi Központ.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.