Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Labdarúgás: nem termett babér a csongrádi csapatoknak a Magyar Kupában

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

labdarugas_foci_futball_gs

Az NB III-as Hódmezővásárhely, a Makó és a két NB II-es szegedi csapat is vereséget szenvedett a Magyar kupában. A Tiszasziget alaposan megnehezítette a Kaposvár dolgát, a somogyi NB III-as alakulat csak a hosszabbításban tudott gólt szerezni.

Öt Csongrád megyei együttes várhatta a szerdai kupanapot a legjobb 64 csapat között: a nyolcadik fordulóban azonban már egyetlen megyei együttes sem lesz ott. Ehhez a legközelebb a Tiszasziget állt, amely hosszabbítást követően maradt alul NB III-as ellenfelével szemben, és bár a SZEOL SC is jól küzdött az osztálytárs Sopron ellenében, nem tudott másodjára egyenlíteni. A Szeged 2011-Grosics Akadémia Budafokon maradt alul, míg a Makó szép számú közönség előtt játszhatott a Videotonnal egy meccset – nem borult a papírforma. A Hódmezővásárhelyi FC hiába volt fölényben, egy tizenegyes megpecsételte a sorsát, így Major László csapata is búcsúzni kényszerült a Doroggal szemben.

A linkekkel jelölt mérkőzésekről részletes tudósítást olvashatnak!

A szünet után maradt alul a HFC

A Hódmezővásárhelyi FC a Kisvárda elleni bravúr után ismét egy NB II-es gárdát fogadott, ezúttal az újonc Dorog látogatott a HFC-hez. Az első 45 perc folyamán jól tartották magukat a vásárhelyiek, sőt, többnyire irányították is a mérkőzést, azonban a szünet után egy véleményes büntetővel megszerezte a vezetést a Dorog, majd tíz perc alatt Bor Dávid kétszer is betalált, innentől kezdve pedig nehéz dolga volt a HFC-nek – az egyenlítés nem jött össze, sőt, a Dorog gyakorlatilag szűk fél órával a vége előtt eldöntötte a továbbjutás kérdését.

Hódmezővásárhely – Dorog 0-4 (0-0)
Hódmezővásárhely, 400 néző. Vezette: Dolnegó Bálint (Baghy Csaba, Albert Gergő)
HFC: Szabó M. – Tóth J., Tóth I., Kökény, Mezei, Pataki, Tóth A. (Szabó M. D., 62′), Máté (Bartyik N., 59′), Marton, Végh (Komáromi, 75′), Puskás. Vezetőedző: Major László.
Dorog: Zima – Kovács I., Berkó, Csató, Grabant P., Hartyán, Nagyházi, Bor, Grabant B. (Szedlár, 62′), Perovics, Csák. Vezetőedző: Németh Szabolcs.
Gól: Bor (49′, 55′), Csák (63′), Szedlár (85′).
Sárga lap: Kökény (48′) ill. Csató (61′).

Major László: “Mezőnyfölényben játszottunk az első félidőben, majd a játékvezető egy varázs-tizenegyest fújt az ellenfélnek. Onnantól kezdve kitámadtunk, kontrákból kaptuk a góljainkat, kicsit bosszantó, hogy ilyen könnyen feladtuk 0-1 után. A büntetőig uraltuk a játékot, a játék képe alapján egyértelműen szorosabb volt a meccs. Nekünk a bajnokság fontosabb, de sajnálom, hogy így kellett búcsúznunk, de ezeket nem bírjuk el, hogy ilyen büntetőket fújjanak ellenünk, mint most és Dunaújvárosban is. Ez nem azt jelenti, hogy 0-1-ről ne lehetett volna fordítani, de hamar feladtuk a meccset.”

Gólt rúgott a Vidinek a Makó

Magyarország egyik legjobb csapatát fogadhatta saját pályáján a Makói FC, amely a Videotonnal játszott szerdai kupafordulóban. A fehérváriak kezdőjében ott volt Vinicius, Loic Nego, Stopira, Kovács István, Bódi Ádám és Feczesin Róbert is, így nem mondhattuk, hogy félvállról vette volna a Vidi a hagymavárosi kirándulást. Határozottan is kezdett Henning Berg együttese, amely szűk negyed óra után már két góllal vezetett, de Széll Kristóf szép találata után szépíteni tudott a Makó – a folytatásban nem lassított a Videoton, és háromgólos előnnyel mehetett szünetre. A fordulás után a második félidő első felében a csereként beállt Bévárdi Zsombor és Pölöskei Zsolt is betalált, így a papírforma ugyan nem borult, de a Makó egy jó mérkőzést tudott játszani a Videotonnal, amely ellen gólt is tudott szerezni.

Makó – Videoton 1-6 (1-4)
Makó, 800 néző. Vezette: Oláh Gábor (Pápai Zoltán, Bornemissza Norbert).
Makó: Garamvölgyi, Rakonczai, Hacker (Palotás, 65′), Kalász, Sirokmán, Horváth K., Szil (Bartucz, 61′), Varga R., Széll, Galló (Vajna, 61′), Gémes. Vezetőedző: Méhes Tibor.
Videoton: Horváth T. – Vinicius (Bévárdi – a szünetben), Fejes, Nego, Stopira (Varga B. – a szünetben), Filipe Oliveira, Kovács I., Pölöskei, Bódi, Kovács S., Feczesin (Lénárt – a szünetben). Vezetőedző: Henning Berg.
Gól: Széll (26′) ill. Feczesin (5′, 37′), Bódi (13′), Kovács I. (42′), Bévárdi (57′), Pölöskei (63′).

Méhes Tibor: “Le a kalappal a Videoton előtt, mert végig komolyan vették a meccset, amihez korrektül is álltak hozzá. Arra kértem a fiúkat, bátran játszanak és élvezzék a játékot, de az első két gól a visszafogottságunkra írható. Szépítésünk után felszabadultabbá váltunk, utána buta hibákat követtünk el, és egy ilyen szintű csapat ezt megbünteti. Ez a realitás, tisztességesen helyt álltunk, elismerésem a csapatomnak. Különösen jó volt, hogy ennyi ember előtt játszottunk, nem is emlékszem, hogy makói futballmeccsen mikor voltak ennyien.”

Kiharcolta a hosszabbítást a Tiszasziget

Remekül állta a sarat a Tiszasziget az NB III Nyugati csoportjának második helyén álló Kaposvár ellen: a mély talaj ellenére élvezetes, lüktető játékot hozó mérkőzésen mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de a mezőny egyik legjobbja, a hazaiak kapusa, Weszelovszky Gábor rendre megakadályozta a somogyiakat abban, hogy megszerezzék a vezetést. Az idő múltával egyre közelebb került a bravúrhoz a Tiszasziget, amely végül a hosszabbítást ki tudta harcolni – ám a fáradó hazaiak a ráadás első félidejének hajrájában a sokadik, élesen a kapu elé lőtt pontrúgás után már nem tudtak koncentráltan védekezni, így a csereként beállt Herzsenyák Áron a rövid sarokba csúsztatott, ezzel pedig el is döntötte a továbbjutást ; egyúttal Bernát Péter együttese minden dicséretet megérdemel, hiszen egy jóval erősebb csapat ellen, amelynek keretében egykori NB I-es labdarúgó és NB III-as gólkirály is helyet kapott, derekasan helyt állt, és nagy erőbedobásra késztette a Kaposvárt.

Tiszasziget SE – Kaposvári Rákóczi FC 0-1 (0-0)hosszabbítás után
Tiszasziget, 250 néző. Vezette: Csonka Bence (Flinta Zoltán, Zahorecz Roland).
Tiszasziget: Weszelovszky – Papp Á., Bálint D., Farkas F., Dekanj, Réczi, Kasza, Juhász Á. (Mucsi, 95′), Fődi (Cene, 76′), Drágity, Bernát (Szécsi, 59′). Játékos-edző: Bernát Péter.
Kaposvár: Borsi – Petrók, Lakatos G., Vadas, Kozics, Hampuk (Herzsenyák, 81′), Godzsajev-Telmán, Zsivoczky-Pandel, Vajda R. (Lőrincz B. – a szünetben), Házi, Kertész (Nagy J., 70′). Vezetőedző: Házi László.
Gól: Herzsenyák Áron (109′).
Sárga lap: Farkas F. (32′), Réczi (78′) ill. Godzsajev-Telmán (28′).

Bernát Péter: “Minden dicséretet megérdemel a csapat, mert nagyon nagyot küzdöttek a srácok, teljes mértékben betartották a megbeszélteket. Partiban voltunk a Kaposvárral, sajnos egy pontrúgás után született góllal alulmaradtunk. Nem mindennap játszunk 120 perces meccseket, a végén látszott rajtunk a fáradtság, de egy nagyon jó meccsre késztettük a Kaposvárt.”

Budafok – Szeged 2011 2-1 (1-0)

SZEOL – Sporon 1-3 (1-2)

Sport

Az előző szezon bajnokától igazolt kapust a Szeged-Csanád GA

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Varga Bence a kék-fekete-zöldek első nyári igazolása.

Tovább olvasom

Hírzóna

Új sportágban remekeltek a szegedi tollaslabdázók

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Párosban megnyerték a magyar pickleballbajnokság első fordulóját.

Tovább olvasom

Sport

Szeged-Csanád GA: Grumic marad, Kóródi távozik

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Több játékosától is megvált a Szeged-Csanád Grosics Akadémia.

Tovább olvasom

Aktuál