Sport

Labdarúgás: nem termett babér a csongrádi csapatoknak a Magyar Kupában

Labdarúgás: nem termett babér a csongrádi csapatoknak a Magyar Kupában

2016. október 26., szerda
Labdarúgás: nem termett babér a csongrádi csapatoknak a Magyar Kupában
labdarugas_foci_futball_gs

Az NB III-as Hódmezővásárhely, a Makó és a két NB II-es szegedi csapat is vereséget szenvedett a Magyar kupában. A Tiszasziget alaposan megnehezítette a Kaposvár dolgát, a somogyi NB III-as alakulat csak a hosszabbításban tudott gólt szerezni.

Öt Csongrád megyei együttes várhatta a szerdai kupanapot a legjobb 64 csapat között: a nyolcadik fordulóban azonban már egyetlen megyei együttes sem lesz ott. Ehhez a legközelebb a Tiszasziget állt, amely hosszabbítást követően maradt alul NB III-as ellenfelével szemben, és bár a SZEOL SC is jól küzdött az osztálytárs Sopron ellenében, nem tudott másodjára egyenlíteni. A Szeged 2011-Grosics Akadémia Budafokon maradt alul, míg a Makó szép számú közönség előtt játszhatott a Videotonnal egy meccset - nem borult a papírforma. A Hódmezővásárhelyi FC hiába volt fölényben, egy tizenegyes megpecsételte a sorsát, így Major László csapata is búcsúzni kényszerült a Doroggal szemben.

A linkekkel jelölt mérkőzésekről részletes tudósítást olvashatnak!

A szünet után maradt alul a HFC

A Hódmezővásárhelyi FC a Kisvárda elleni bravúr után ismét egy NB II-es gárdát fogadott, ezúttal az újonc Dorog látogatott a HFC-hez. Az első 45 perc folyamán jól tartották magukat a vásárhelyiek, sőt, többnyire irányították is a mérkőzést, azonban a szünet után egy véleményes büntetővel megszerezte a vezetést a Dorog, majd tíz perc alatt

Bor Dávid

kétszer is betalált, innentől kezdve pedig nehéz dolga volt a HFC-nek - az egyenlítés nem jött össze, sőt, a Dorog gyakorlatilag szűk fél órával a vége előtt eldöntötte a továbbjutás kérdését.

Hódmezővásárhely - Dorog 0-4 (0-0)

Hódmezővásárhely, 400 néző. Vezette: Dolnegó Bálint (Baghy Csaba, Albert Gergő)

HFC:

Szabó M. - Tóth J., Tóth I., Kökény, Mezei, Pataki, Tóth A. (Szabó M. D., 62'), Máté (Bartyik N., 59'), Marton, Végh (Komáromi, 75'), Puskás.

Vezetőedző:

Major László.

Dorog:

Zima - Kovács I., Berkó, Csató, Grabant P., Hartyán, Nagyházi, Bor, Grabant B. (Szedlár, 62'), Perovics, Csák.

Vezetőedző:

Németh Szabolcs.

Gól:

Bor (49', 55'), Csák (63'), Szedlár (85').

Sárga lap:

Kökény (48') ill. Csató (61'). Major László:

"Mezőnyfölényben játszottunk az első félidőben, majd a játékvezető egy varázs-tizenegyest fújt az ellenfélnek. Onnantól kezdve kitámadtunk, kontrákból kaptuk a góljainkat, kicsit bosszantó, hogy ilyen könnyen feladtuk 0-1 után. A büntetőig uraltuk a játékot, a játék képe alapján egyértelműen szorosabb volt a meccs. Nekünk a bajnokság fontosabb, de sajnálom, hogy így kellett búcsúznunk, de ezeket nem bírjuk el, hogy ilyen büntetőket fújjanak ellenünk, mint most és Dunaújvárosban is. Ez nem azt jelenti, hogy 0-1-ről ne lehetett volna fordítani, de hamar feladtuk a meccset."

Gólt rúgott a Vidinek a Makó

Magyarország egyik legjobb csapatát fogadhatta saját pályáján a Makói FC, amely a Videotonnal játszott szerdai kupafordulóban. A fehérváriak kezdőjében ott volt

Vinicius, Loic Nego, Stopira, Kovács István, Bódi Ádám

és

Feczesin Róbert

is, így nem mondhattuk, hogy félvállról vette volna a Vidi a hagymavárosi kirándulást. Határozottan is kezdett

Henning Berg

együttese, amely szűk negyed óra után már két góllal vezetett, de Széll Kristóf szép találata után szépíteni tudott a Makó - a folytatásban nem lassított a Videoton, és háromgólos előnnyel mehetett szünetre. A fordulás után a második félidő első felében a csereként beállt

Bévárdi Zsombor

és

Pölöskei Zsolt

is betalált, így a papírforma ugyan nem borult, de a Makó egy jó mérkőzést tudott játszani a Videotonnal, amely ellen gólt is tudott szerezni.

Makó - Videoton 1-6 (1-4)

Makó, 800 néző. Vezette: Oláh Gábor (Pápai Zoltán, Bornemissza Norbert).

Makó:

Garamvölgyi, Rakonczai, Hacker (Palotás, 65'), Kalász, Sirokmán, Horváth K., Szil (Bartucz, 61'), Varga R., Széll, Galló (Vajna, 61'), Gémes.

Vezetőedző:

Méhes Tibor.

Videoton:

Horváth T. - Vinicius (Bévárdi - a szünetben), Fejes, Nego, Stopira (Varga B. - a szünetben), Filipe Oliveira, Kovács I., Pölöskei, Bódi, Kovács S., Feczesin (Lénárt - a szünetben).

Vezetőedző:

Henning Berg.

Gól:

Széll (26') ill. Feczesin (5', 37'), Bódi (13'), Kovács I. (42'), Bévárdi (57'), Pölöskei (63'). Méhes Tibor:

"Le a kalappal a Videoton előtt, mert végig komolyan vették a meccset, amihez korrektül is álltak hozzá. Arra kértem a fiúkat, bátran játszanak és élvezzék a játékot, de az első két gól a visszafogottságunkra írható. Szépítésünk után felszabadultabbá váltunk, utána buta hibákat követtünk el, és egy ilyen szintű csapat ezt megbünteti. Ez a realitás, tisztességesen helyt álltunk, elismerésem a csapatomnak. Különösen jó volt, hogy ennyi ember előtt játszottunk, nem is emlékszem, hogy makói futballmeccsen mikor voltak ennyien."

Kiharcolta a hosszabbítást a Tiszasziget

Remekül állta a sarat a Tiszasziget az NB III Nyugati csoportjának második helyén álló Kaposvár ellen: a mély talaj ellenére élvezetes, lüktető játékot hozó mérkőzésen mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de a mezőny egyik legjobbja, a hazaiak kapusa, Weszelovszky Gábor rendre megakadályozta a somogyiakat abban, hogy megszerezzék a vezetést. Az idő múltával egyre közelebb került a bravúrhoz a Tiszasziget, amely végül a hosszabbítást ki tudta harcolni - ám a fáradó hazaiak a ráadás első félidejének hajrájában a sokadik, élesen a kapu elé lőtt pontrúgás után már nem tudtak koncentráltan védekezni, így a csereként beállt

Herzsenyák Áron

a rövid sarokba csúsztatott, ezzel pedig el is döntötte a továbbjutást ; egyúttal

Bernát Péter

együttese minden dicséretet megérdemel, hiszen egy jóval erősebb csapat ellen, amelynek keretében egykori NB I-es labdarúgó és NB III-as gólkirály is helyet kapott, derekasan helyt állt, és nagy erőbedobásra késztette a Kaposvárt.

Tiszasziget SE - Kaposvári Rákóczi FC 0-1 (0-0)

-

hosszabbítás után

Tiszasziget, 250 néző. Vezette: Csonka Bence (Flinta Zoltán, Zahorecz Roland).

Tiszasziget:

Weszelovszky - Papp Á., Bálint D., Farkas F., Dekanj, Réczi, Kasza, Juhász Á. (Mucsi, 95'), Fődi (Cene, 76'), Drágity, Bernát (Szécsi, 59').

Játékos-edző:

Bernát Péter.

Kaposvár:

Borsi - Petrók, Lakatos G., Vadas, Kozics, Hampuk (Herzsenyák, 81'), Godzsajev-Telmán, Zsivoczky-Pandel, Vajda R. (Lőrincz B. - a szünetben), Házi, Kertész (Nagy J., 70').

Vezetőedző:

Házi László.

Gól:

Herzsenyák Áron (109').

Sárga lap:

Farkas F. (32'), Réczi (78') ill. Godzsajev-Telmán (28'). Bernát Péter:

"Minden dicséretet megérdemel a csapat, mert nagyon nagyot küzdöttek a srácok, teljes mértékben betartották a megbeszélteket. Partiban voltunk a Kaposvárral, sajnos egy pontrúgás után született góllal alulmaradtunk. Nem mindennap játszunk 120 perces meccseket, a végén látszott rajtunk a fáradtság, de egy nagyon jó meccsre késztettük a Kaposvárt."

Budafok - Szeged 2011 2-1 (1-0)SZEOL - Sporon 1-3 (1-2)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.