Labdarúgás: lefocizta a Budaörsöt a Szeged-Grosics

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeged_2011_balmazujvaros39_gs

A duplázó Zádori Krisztián vezetésével magabiztosan gyűjtötték be a három pontt a mieink, akik már az első félidőben eldöntötték a meccset.

Csákvár, 200 néző
2016. október 16., 14.30
Budaörs
Szeged 2011-Grosics Akadémia
A meccs véget ért.

Játékvezető: Barna Gábor •* Asszisztens: Kiss Balázs, Bertalan Dávid
0
4

Labdarúgó NB II 13. forduló:

Budaörs – Szeged 2011-Grosics Akadémia 0-4 (0-3). Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 200 néző, vezette: Barna Gábor (Kiss Balázs, Bertalan Dávid).
Budaörs: Ordasi – Gál, Kinyik, Horváth L., Gyurácz, Menyhárt, Marques-Airosa, Ferkó (Petró 62′), Stieber, Bogáti (Lajer 32′), Pethő (Horváth P. 60′). Vezetőedző: Miskei Attila.
Szeged: Szántai – Horváth A. (Farkas A. 64′), Tóth G., Germán (Ivancsics 77′), Andorka (Balogh G. 70′), Mészáros M., Farkas M., Povázsai, Zabari, Király, Zádori. Vezetőedző: Klausz László.
Gólszerzők: Mészáros M. (9′), Farkas M. (19′), Zádori K. (30′, 79′)

Klausz László: “Az eredménnyel elégedett vagyok. Az első félidőben viszontláttam az edzésen gyakoroltakat. Mondhatom, ez szenzációs volt. A második félidőben a vezetés biztos tudatában azt játszottuk, amit ilyenkor kell.”

Online közvetítésünk:

90′
Itt a vége, megvan a három pont, magabiztos játékkal győzött a Szeged-Grosics!
86′
Egy lövéssel (Lajer engedte el) és egy fejessel (Horváth P. bólintott) is veszélyeztettek a hazaiak, de Szántainak nem kellett közbeavatkoznia, a kísérletek célt tévesztettek, nincs meg a becsületgól. Horváth járt közelebb, az ő stukkolása centikkel kerülte el a kapunkat.
79′
GÓÓÓL 0-4! Itt a negyedik! Király Patrik nagyszerű mélységi labdával indította Zádori Krisztiánt, aki átemelte a kifutó Ordasi kapust, és a jobb alsóba helyezte el az újabb találatunkat.
77′
Ivancsics Gellért váltotta a kapitány Germán Tamást a Grosicsban.
76′
Stieber András 17 méterről végzett el szabadrúgást, lövése méterekkel a szegedi kapu fölött szállt el.
71′
A játék képe nem változott, magabiztosan uralják a találkozót a vendégek, komolyabb helyzet most egyik kapu előtt sem adódott.
70′
Fiatalít a vendégek mestere, Andorka Péter helyett Balogh Gusztávot küldte a pályára.
66′
A bal oldalon most eljutottak a tizenhatosunkig a hazaiak, a mai napon nem túlságosan foglalkoztatott Szántai azonban együtt élt a játékkal, magabiztosan lépett ki kapujából a beadásra, és magához ölelte a labdát.
64′
Klausz László első cseréje: Horváth Attila le, Farkas Aurél be.
62′
Ferkót is lehívta Miskei Attila, aki már mindennel megpróbálkozik a szépítés érdekében, Petró áll be az utolsó félórára.
60′
Második cseréjét is végrehajtotta a Budaörs, Pethő le, Horváth P. be.
58′
Többet van a labda a Budaörsnél, de veszélyesebb a Szeged. Amint megszerzik a lasztit a vendégek, a feljebb tolt hazai védelem mögé passzolják azt a hatalmas üres területekre, és elsősorban továbbra is a bal szárny az aktív. Az imént Andorka nyargalt el ott, centerezésére Zádori csúszott be, de lábáról nem a kapu felé perdült a bogyó.
52′
Rizikósabb játékra váltott a Budaörs, ténylegesen feljebb húzódott, és amennyire tud, le is támad. Néhány veszélyes akciót már láthattunk is a hazaiak részéről, de ezzel együtt fel is lazult a védelmük, a mieink ezt úgy használnák ki, hogy Zabarit igyekeznek folyamatosan megjátszani és kiugratni a bal oldalon.
46′
A hazaiak kezdték a második félidőt. Cserét nem fedeztünk fel. Miskei Attila hangos kiabálással kéri övéit, hogy húzódjanak feljebb, helyezzék nyomás alá a szegedi védelmet, de ez a “presszing” szervezetlennek tűnik, nem mozog egységesen a Budaörs, komoly hézagok mutatkoznak középpályáján.

SZÜNET!

45′
Véget ért az első félidő, magabiztos vezetéssel vonulhatnak pihenőre a szegedi fiúk.
41′
Szépen tartják a labdát a szegediek, keresik a réseket a középpályán és a védelemben, a budaörsiek sokszor hosszú ideig nem is találkoznak a játékszerrel. Az imént Andorka Péter szelídített meg a bal szélen egy hosszúnak tűnő indítást, még a beadása is sikerült, ám végül az oldalhálóban landolt.
37′
Továbbra is 20-25 méterre a kapunktól elhal minden budaörsi akció. Feltűnő, hogy a csalódott hazaiak rengeteget veszekednek egymással, az erejüket erre pazarolják, nem a játékkal törődnek. Persze ez a vendégek szempontjából kedvezőnek is mondható…
32′
A kapitány Bogáti helyett Lajer érkezik a Budaörsbe, Miskei Attilának valamit változtatnia kell, mert eddig nagyon nem működik a gépezet.
30′
GÓÓÓL 0-3! Mesés, immár hárommal vezetünk! Labdát veszítettek a budaörsiek, majd teljesen megkavarta a hazai védelmet Zabari, Germán és Zádori, az arany szerelésben futballozó védők képtelenek voltak kitalálni, mire készülnek a mieink kreatív játékosai. Germán Tamás tört be végül balról a tizenhatoson belülre, élesen lőtt, becsúszott Zádori Krisztián, és a kapus fölött közelről a hálóba továbbította a bogyót.
27′
Rövid passzokkal keresik társaikat a szegediek az ellenfél térfelén, így igyekeznek most bontani a budaörsi védelmet. A hazaiakat érezhetően megfogta a két gyors találat, képtelenek kibontakozni, komolyabb támadást indítani. Egyelőre nem is vállalnak fel kockázatot, nem akarnak kinyílni; ha ez megtörténne, még több terület nyílna a fehér mezesek gyors támadói előtt.
23′
Túl az első felvonás felén megnyugtató, amit a pályán látunk, továbbra is dominál a Szeged, és két gólt már berámolt a Budaörsnek.
19′
GÓÓÓL 0-2! Itt a második találat, ez eddig nagyon jó! Ismét Povázsait nem tudták tartani a budaörsiek, a jobb oldalon az alapvonalig cselezte magát, ott akasztották. Király Patrik ívelte befelé a szabadrúgást közvetlenül a szögletzászló közeléből, amire Farkas Márk remek ütemben érkezett, és 16 méterről, tanítani való mozdulattal a hosszú alsó sarokba fejelt, közvetlenül a kapufa mellé, Ordasi hálóőr ezt nem védhette.
17′
Kemény küzdelem, férfias párharcok, de rendkívül kevés helyzet – így összegezhetjük az eddig látottakat. Szerencsére a mieink akarata azért érvényesül, és a vezetés is megvan egy jól elvégzett szabadrúgásból.
15′
Sokkal érettebben, tudatosabban fociznak a szegediek, mint a pályaválasztó budaörsiek. A vendégek kontrollálják eddig a mérkőzést, látszik, mit akarnak, ügyesen építgetik akcióikat, védelmüket pedig jól megszervezték. A hazaiak támadásai nem jutnak 25 méternél közelebb a látogatók kapujához. Az első negyedóra végén tehát Grosics-előny és Grosics-fölény.
9′
GÓÓÓL 0-1! Povázsai Zsolt nagyszerűen cselezgetett, de a tizenhatos előterében buktatták a hazaiak. Mészáros Márk végezte el a szabadrúgást, igazodva az időjárási körülményekhez és a játéktér adottságaihoz laposan lőtt, a sáros-nedves talajon megpattant a lövés Ordasi előtt, a portás a kapufára ütötte, onnan a hálóba perdült. Vezetünk!
5′
Az ötödik helyen tanyázó szegediek eresztették el az első lövést távolról, de ezt célt tévesztett, majd egy beadásunk is pontatlannak bizonyult. Látható, hogy a széleken igyekszünk akciókat vezetni. Hazai részről Pethő kísérletezett aztán, Marques-Airosa lepattanó labdáját küldte kapura, de az erőtlen löket nem okozott gondot Szántainak.
1′
Megkezdődött az összecsapás. A mieink hozták játékba a labdát.

14.15: Köszöntünk mindenkit Csákvárról, ahol hamarosan megkezdődik a Budaörs és a Szeged-Grosics NB II-es mérkőzése! A hazai együttes arany felsőben, fekete nadrágban, fekete sportszárban lép pályára, míg a mienk tiszta fehérben fociznak.

A mérkőzés és a közvetítés 14.30-kor kezdődik Barna Gábor sporttárs sípjelére.

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

Előző sztori

Áder János: A szegedi diákság lelkét az igazság parazsa fűtötte!

Következő sztori

Labdarúgás: színes meccsen maradt alul a SZEOL + FOTÓK