Sport

Labdarúgás: nem bírt a Budafokkal, így búcsúzott a Magyar Kupától a Szeged 2011

Labdarúgás: nem bírt a Budafokkal, így búcsúzott a Magyar Kupától a Szeged 2011

2016. október 26., szerda
Labdarúgás: nem bírt a Budafokkal, így búcsúzott a Magyar Kupától a Szeged 2011
budafokszegedgrosics

Nem találta az ellenszert a Szeged 2011 Grosics Akadémia az újbudaiak szervezett védekezésére, így 2-1-es vereséggel búcsúzott a Magyar Kupától.

Nem várta túl jó állapotú gyepszőnyeg a csapatokat a Budafoki MTE Sporttelepen, sok helyen állt a víz is a pályán, ebből fakadóan előzetesen sejteni lehetett, hogy nem vár könnyű összecsapás Klausz László legénységére. A hazaiaknál Prukner László egy kontrákra épülő taktikával küldte ki játékosait a pályára és jobban is kezdték a találkozót. Az első veszélyhelyzet Molnár Péter kapuja előtt alakult ki, amikor egy beívelésre érkezett Grúz és a hosszúra csúsztatta a játékszert, de Czirok József tisztázni tudta a gólba tartó labdát. A Szegednek nem sikerült érvényesíteni a csapatok között lévő osztálykülönbséget, sőt az első félidő közepén hátrányba is kerültek. Egy gyors kontra végén Kovács Dávid érkezett remekül a beívelésre és fejjel a szegedi hálóba juttatta a labdát. A fordulást követően - a félidei három cserének is köszönhetően - lendületesebbé vált a Szeged játéka, de nem találták az újbudai védekezésen a rést. A 64. percben aztán megfogyatkozott Prukner László együttese: a korábbi szegedi Veszelinov Vladimir jutott a kiállítás sorsára. Ez azonban inkább a vendégeket zavarta meg, az emberhátrányban játszó Budafok tovább növelte előnyét: ismét egy kontra végén Kovács került újabb gólhelyzetbe és egy az egyben megverve Molnár Pétert a kapuba juttatta a labdát. Ezt követően nyomott a Szeged, de Ivancsics révén csak a szépítésre futotta a mérkőzés végén, így Klausz László csapata búcsúzott a Magyar Kupától.

Budapest, Budafoki MTE Sporttelep, 50 néző
2016. október 26., 13.30
Budafoki MTE
Szeged 2011
A mérkőzés véget ért.
Játékvezető: Nagy Róbert •* Asszisztens: Márkus Tamás, Berényi Ákos.
2
-
1

Férfi labdarúgó Magyar Kupa, 7. forduló:

Budafoki MTE - Szeged 2011 2-1 (1-0)

Budapest, Budafoki MTE Sporttelep, 50 néző. Vezette: Nagy Róbert (Márkus Tamás, Berényi Ákos).

Budafok:

Szabó - Patkós, Khiesz, Huszty, Grúz, Vég, Margitics, Ladányi (Nagy D. 62'), Kovács (Fekete 75'), Veszelinov, Vankó (Földi 82')

Vezetőedző:

Prukner László.

Szeged 2011:

Molnár P. - Tóth G., Coroian, Farkas M. (Zádori, a szünetben), Zabari (Povázsai, a szünetben), Jagodics , Germán, Czirok (Achim, a szünetben), Balogh, Farkas A., Ivancsics.

Vezetőedző:

Klausz László.

Gólszerzők:

Kovács D. (33' 70') ill. Ivancsics (82')

Sárga lap:

Ladányi (48'), Grúz (89') ill. Povázsai (63'), Jagodics (78')

Piros lap:

Veszelinov (64')

Online közvetítésünk

VÉGE.

90'+ 1'
Nem sikerült kiegyenlítenie a Szeged-Grosicsnak. Klausz László együttese bár szűk fél órát emberelőnyben futballozhatott a második félidőben, nem tudta kivívni a továbbjutást, így a Budafok jutott a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé.
88'
Élet költözött a szegedi játékba, de már nincs sok hátra, most viszont szabadrúgáshoz jut Klausz László együttese: nagyjából 25 méterre a hazai kaputól, középről végezhetik el.
82'
GÓÓÓÓL! Ivancsics Gellért szépít, egy szép támadás után elegánsan emeli át a labdát a kifutó budafoki kapus fölött! Talán még sikerülhet kiharcolni a hosszabbítást! 2-1!
79'
Nagyon nyom a Szeged, de ez csupán arra elég, hogy a kapuja elé tolja a hazaiakat, akik teljesen betömörülnek, így szinte lehetetlen áttörni rajtuk, elúszni látszik a mérkőzés Klausz Lászlóék számára.
70'
Nem rendítette meg különösebben Prukner László csapatát a kiállítás, Kovács Dávid a leshatárról ugrik ki és egy az egyben megveri Molnár Péter kapust, így növeli előnyét a hazai gárda. 2-0.
64'
Megfogyatkozik Prukner László együttese. Egy előre ívelt labdával nem tud mit kezdeni a hazai védelem, Veszelinov rosszul számítja ki a labda ívét és csúnyán lekönyököli Farkas Aurélt, akit ápolni kell, mert felszakad a szemöldöke. A játékvezető nem mérlegel, azonnal leküldi a hazai védőt.
63'
Nem tudja feltörni a hazai reteszt a Szeged, de a Budafok előtt sem adódnak újabb lehetőségek, mezőnyjáték zajlik a pályán, a labda jobbára a két tizenhatos közé szorul.
58'
A félidei cserék jót tettek a Szegednek, irányítja a játékot a vendég gárda, de nagy veszély továbbra sem fenyegeti Szabó Balázs kapuját.
52'
Feljebb tolta játékát a Szeged-Grosics, de a haziak kontrákra rendezkednek be továbbra is és nagyon szervezetten védekeznek, komoly lehetőséget továbbra sem tudnak kialakítani a vendégek.
46'
A hazaiak kezdték a második félidőt. Klausz László nem volt elégedett az első félidőben mutatott teljesítménnyel és hármat is cserélt: Farkas Márk helyére Zádori állt be, Czirok helyére Achim Ádám, míg Zabarit Povázsai Zsolt váltotta.

Szünet.

45'
Nem lát okot a hosszabbításra Nagy Róbert játékvezető, így véget vet az első félidőnek, ahol a több lehetőséget kidolgozó Budafok szerezte meg a vezetést Kovács Dávid fejesével. Ha Klausz László együttese tovább szeretne jutni, akkor rendeznie kell a sorokat a félidőben.
44'
Ismét a hazaiak támadnak, szélen fut el a budafoki játékos, a beívelés közben azonban szabálytalankodnak Jagodiccsal szemben, így a játékvezető kifelé ítél szabadrúgást.
39'
A bekapott gól után felpörgeti a játékot Klausz László csapata, sikerül kiharcolni egy szabadrúgást is a hazai térfélen, de komoly veszély ebből sem alakul ki.
33'
Gól. Megszerzi a vezetést a hazai csapat. Egy kontrából indul meg szélen a Budafok, majd egy beívelés érkezik középre, ahol Kovács Dávid kicsit Tóth Gáborra támaszkodva fejjel szerzi meg a mérkőzés első gólját. 1-0.
28'
Kissé áttevődött a játék a hazai térfélre, a Szeged-Grosics rövid passzokkal próbálja feltörni a hazaiak jól szervezett védekezését, egyelőre nem sok sikerrel.
23'
Az látszik, hogy mindkét csapat tiszteli ellenfelét és talán a furcsa hétközi időpont következménye is, hogy szinte helyzet nélkül telt el a félidő fele.
17'
Eddig a hazaiak akarata érvényesül, a labda többet jár a szegedi térfélen, a hazaiak motiváltabban, lendületesebben futballoznak.
13'
Jobbára a mezőnyben folyik a játék, Grúz fejesén kívül komolyabb helyzet nem adódott egyik csapat előtt sem.
7'
Ismét a Budafok veszélyeztet, egy kontra után Farkas Márk becsúszással szögletre ment, a beívelés a rövidre érkezik, Grúz Tamás pedig veszélyesen csúsztat a hosszú sarok irányába, de Czirok József jól helyezkedik, ezzel pedig megakadályozza a hazaiakat a gólszerzésben.
6'
Két komolyabb támadást vezetett eddig a hazai csapat, de Tóth Gábor remekül olvasta mindkét akciót, így nagyobb helyzet nem alakult ki.
1'
A Szeged kezdte a találkozót. Nem vár könnyű meccs a csapatokra, mivel a pályán bizonyos helyeken áll a víz, így a talaj nem éppen ideális a játékra. Fizikailag biztos sokat kivesz majd a játékosokból a 90 perc.

13.27

A csapatok még a játékoskijáróban vannak, a Szeged-Grosics fehér szerelésben lép ma pályára, míg a hazaiak piros-fekete színösszeállításban futnak ki a gyepre.

13.17

Ismét Molnár Péter áll a szegedi kapuban, de kisebb sérülése után már le tudott ülni a kispadra Szántai Levente is. Alaposan megkeverte a kártyákat Klausz László, a hétvégi kezdőhöz képest csupán - a már említett Molnáron kívül - Farkas Márk, Tóth Gábor, Germán Tamás, Zabari Dávid és a hétvégén csereként pályára lépő Coroian van ott a csapatban. Prukner László is frissített együttesén, a kapuba bekerült Szabó Balázs és szintén lehetőséget kap ma a bizonyításra Khiesz Kornél és Ladányi Tibor is. Szintén ott van az újbudaiak kezdő tizenegyében a korábban Szegeden futballozó Veszelinov Vladimir.

13.09

Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a találkozó, ahol a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé jutás a tét. Kalusz László együttese az előző körben 1-0-ra verte a Hévíz csapatát, míg az újbudaiak egy balkányi 2-1-el léptek tovább ebbe a fordulóba.

A mérkőzés Nagy Róbert sípszavára 13.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

A Szeged 2011-Grosics Akadémia az NB III Közép csoportjának második helyén álló Budafok otthonában lép pályára: Klausz László tanítványai fájó vereség után léphetnek pályára szerdán, hiába uralták a Soroksár elleni meccset, mégis pont nélkül maradtak. Az újbudaiakat eddig egyetlen csapat tudta legyőzni az idény során, a Nyugati csoport tavalyi bajnoka, a Ferencváros II. tudott nyerni Prukner László csapata ellen, akik az előző körben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I. osztály listavezetőjét, a Balkányt búcsúztatták. Külön pikantériája lehet a szerdai meccsnek, hogy a Budafokban a Szeged-Grosics két egykori labdarúgója, Oláh Lóránt valamint Vladimir Veselinov is pályára léphet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.