Labdarúgás: nem bírt a Budafokkal, így búcsúzott a Magyar Kupától a Szeged 2011

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

budafokszegedgrosics

Nem találta az ellenszert a Szeged 2011 Grosics Akadémia az újbudaiak szervezett védekezésére, így 2-1-es vereséggel búcsúzott a Magyar Kupától.

Nem várta túl jó állapotú gyepszőnyeg a csapatokat a Budafoki MTE Sporttelepen, sok helyen állt a víz is a pályán, ebből fakadóan előzetesen sejteni lehetett, hogy nem vár könnyű összecsapás Klausz László legénységére. A hazaiaknál Prukner László egy kontrákra épülő taktikával küldte ki játékosait a pályára és jobban is kezdték a találkozót.

Az első veszélyhelyzet Molnár Péter kapuja előtt alakult ki, amikor egy beívelésre érkezett Grúz és a hosszúra csúsztatta a játékszert, de Czirok József tisztázni tudta a gólba tartó labdát. A Szegednek nem sikerült érvényesíteni a csapatok között lévő osztálykülönbséget, sőt az első félidő közepén hátrányba is kerültek. Egy gyors kontra végén Kovács Dávid érkezett remekül a beívelésre és fejjel a szegedi hálóba juttatta a labdát.

A fordulást követően – a félidei három cserének is köszönhetően – lendületesebbé vált a Szeged játéka, de nem találták az újbudai védekezésen a rést. A 64. percben aztán megfogyatkozott Prukner László együttese: a korábbi szegedi Veszelinov Vladimir jutott a kiállítás sorsára. Ez azonban inkább a vendégeket zavarta meg, az emberhátrányban játszó Budafok tovább növelte előnyét: ismét egy kontra végén Kovács került újabb gólhelyzetbe és egy az egyben megverve Molnár Pétert a kapuba juttatta a labdát.

Ezt követően nyomott a Szeged, de Ivancsics révén csak a szépítésre futotta a mérkőzés végén, így Klausz László csapata búcsúzott a Magyar Kupától.

Budapest, Budafoki MTE Sporttelep, 50 néző
2016. október 26., 13.30
Budafoki MTE
Szeged 2011
A mérkőzés véget ért.

Játékvezető: Nagy Róbert •* Asszisztens: Márkus Tamás, Berényi Ákos.
2
1

Férfi labdarúgó Magyar Kupa, 7. forduló:

Budafoki MTE – Szeged 2011 2-1 (1-0)
Budapest, Budafoki MTE Sporttelep, 50 néző. Vezette: Nagy Róbert (Márkus Tamás, Berényi Ákos).
Budafok: Szabó – Patkós, Khiesz, Huszty, Grúz, Vég, Margitics, Ladányi (Nagy D. 62′), Kovács (Fekete 75′), Veszelinov, Vankó (Földi 82′) Vezetőedző: Prukner László.
Szeged 2011: Molnár P. – Tóth G., Coroian, Farkas M. (Zádori, a szünetben), Zabari (Povázsai, a szünetben), Jagodics , Germán, Czirok (Achim, a szünetben), Balogh, Farkas A., Ivancsics. Vezetőedző: Klausz László.
Gólszerzők: Kovács D. (33′ 70′) ill. Ivancsics (82′)
Sárga lap: Ladányi (48′), Grúz (89′) ill. Povázsai (63′), Jagodics (78′)
Piros lap: Veszelinov (64′)

Online közvetítésünk

VÉGE.

90’+ 1′
Nem sikerült kiegyenlítenie a Szeged-Grosicsnak. Klausz László együttese bár szűk fél órát emberelőnyben futballozhatott a második félidőben, nem tudta kivívni a továbbjutást, így a Budafok jutott a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé.
88′
Élet költözött a szegedi játékba, de már nincs sok hátra, most viszont szabadrúgáshoz jut Klausz László együttese: nagyjából 25 méterre a hazai kaputól, középről végezhetik el.
82′
GÓÓÓÓL! Ivancsics Gellért szépít, egy szép támadás után elegánsan emeli át a labdát a kifutó budafoki kapus fölött! Talán még sikerülhet kiharcolni a hosszabbítást! 2-1!
79′
Nagyon nyom a Szeged, de ez csupán arra elég, hogy a kapuja elé tolja a hazaiakat, akik teljesen betömörülnek, így szinte lehetetlen áttörni rajtuk, elúszni látszik a mérkőzés Klausz Lászlóék számára.
70′
Nem rendítette meg különösebben Prukner László csapatát a kiállítás, Kovács Dávid a leshatárról ugrik ki és egy az egyben megveri Molnár Péter kapust, így növeli előnyét a hazai gárda. 2-0.
64′
Megfogyatkozik Prukner László együttese. Egy előre ívelt labdával nem tud mit kezdeni a hazai védelem, Veszelinov rosszul számítja ki a labda ívét és csúnyán lekönyököli Farkas Aurélt, akit ápolni kell, mert felszakad a szemöldöke. A játékvezető nem mérlegel, azonnal leküldi a hazai védőt.
63′
Nem tudja feltörni a hazai reteszt a Szeged, de a Budafok előtt sem adódnak újabb lehetőségek, mezőnyjáték zajlik a pályán, a labda jobbára a két tizenhatos közé szorul.
58′
A félidei cserék jót tettek a Szegednek, irányítja a játékot a vendég gárda, de nagy veszély továbbra sem fenyegeti Szabó Balázs kapuját.
52′
Feljebb tolta játékát a Szeged-Grosics, de a haziak kontrákra rendezkednek be továbbra is és nagyon szervezetten védekeznek, komoly lehetőséget továbbra sem tudnak kialakítani a vendégek.
46′
A hazaiak kezdték a második félidőt. Klausz László nem volt elégedett az első félidőben mutatott teljesítménnyel és hármat is cserélt: Farkas Márk helyére Zádori állt be, Czirok helyére Achim Ádám, míg Zabarit Povázsai Zsolt váltotta.

Szünet.

45′
Nem lát okot a hosszabbításra Nagy Róbert játékvezető, így véget vet az első félidőnek, ahol a több lehetőséget kidolgozó Budafok szerezte meg a vezetést Kovács Dávid fejesével. Ha Klausz László együttese tovább szeretne jutni, akkor rendeznie kell a sorokat a félidőben.
44′
Ismét a hazaiak támadnak, szélen fut el a budafoki játékos, a beívelés közben azonban szabálytalankodnak Jagodiccsal szemben, így a játékvezető kifelé ítél szabadrúgást.
39′
A bekapott gól után felpörgeti a játékot Klausz László csapata, sikerül kiharcolni egy szabadrúgást is a hazai térfélen, de komoly veszély ebből sem alakul ki.
33′
Gól. Megszerzi a vezetést a hazai csapat. Egy kontrából indul meg szélen a Budafok, majd egy beívelés érkezik középre, ahol Kovács Dávid kicsit Tóth Gáborra támaszkodva fejjel szerzi meg a mérkőzés első gólját. 1-0.
28′
Kissé áttevődött a játék a hazai térfélre, a Szeged-Grosics rövid passzokkal próbálja feltörni a hazaiak jól szervezett védekezését, egyelőre nem sok sikerrel.
23′
Az látszik, hogy mindkét csapat tiszteli ellenfelét és talán a furcsa hétközi időpont következménye is, hogy szinte helyzet nélkül telt el a félidő fele.
17′
Eddig a hazaiak akarata érvényesül, a labda többet jár a szegedi térfélen, a hazaiak motiváltabban, lendületesebben futballoznak.
13′
Jobbára a mezőnyben folyik a játék, Grúz fejesén kívül komolyabb helyzet nem adódott egyik csapat előtt sem.
7′
Ismét a Budafok veszélyeztet, egy kontra után Farkas Márk becsúszással szögletre ment, a beívelés a rövidre érkezik, Grúz Tamás pedig veszélyesen csúsztat a hosszú sarok irányába, de Czirok József jól helyezkedik, ezzel pedig megakadályozza a hazaiakat a gólszerzésben.
6′
Két komolyabb támadást vezetett eddig a hazai csapat, de Tóth Gábor remekül olvasta mindkét akciót, így nagyobb helyzet nem alakult ki.
1′
A Szeged kezdte a találkozót. Nem vár könnyű meccs a csapatokra, mivel a pályán bizonyos helyeken áll a víz, így a talaj nem éppen ideális a játékra. Fizikailag biztos sokat kivesz majd a játékosokból a 90 perc.

13.27 A csapatok még a játékoskijáróban vannak, a Szeged-Grosics fehér szerelésben lép ma pályára, míg a hazaiak piros-fekete színösszeállításban futnak ki a gyepre.

13.17 Ismét Molnár Péter áll a szegedi kapuban, de kisebb sérülése után már le tudott ülni a kispadra Szántai Levente is. Alaposan megkeverte a kártyákat Klausz László, a hétvégi kezdőhöz képest csupán – a már említett Molnáron kívül – Farkas Márk, Tóth Gábor, Germán Tamás, Zabari Dávid és a hétvégén csereként pályára lépő Coroian van ott a csapatban. Prukner László is frissített együttesén, a kapuba bekerült Szabó Balázs és szintén lehetőséget kap ma a bizonyításra Khiesz Kornél és Ladányi Tibor is. Szintén ott van az újbudaiak kezdő tizenegyében a korábban Szegeden futballozó Veszelinov Vladimir.

13.09 Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a találkozó, ahol a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé jutás a tét. Kalusz László együttese az előző körben 1-0-ra verte a Hévíz csapatát, míg az újbudaiak egy balkányi 2-1-el léptek tovább ebbe a fordulóba.

A mérkőzés Nagy Róbert sípszavára 13.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

A Szeged 2011-Grosics Akadémia az NB III Közép csoportjának második helyén álló Budafok otthonában lép pályára: Klausz László tanítványai fájó vereség után léphetnek pályára szerdán, hiába uralták a Soroksár elleni meccset, mégis pont nélkül maradtak. Az újbudaiakat eddig egyetlen csapat tudta legyőzni az idény során, a Nyugati csoport tavalyi bajnoka, a Ferencváros II. tudott nyerni Prukner László csapata ellen, akik az előző körben Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei I. osztály listavezetőjét, a Balkányt búcsúztatták. Külön pikantériája lehet a szerdai meccsnek, hogy a Budafokban a Szeged-Grosics két egykori labdarúgója, Oláh Lóránt valamint Vladimir Veselinov is pályára léphet.

Előző sztori

Lakás- és temetőtüzek november első napjaiban

Következő sztori

Vádat emeltek a tiszaszigeti házaspárral szemben, akik vasvillával öltek meg egy pulikutyát