Sport

Kosárlabda: indul a bajnokság, pénteken a Körmend érkezik Szegedre

Kosárlabda: indul a bajnokság, pénteken a Körmend érkezik Szegedre

2016. október 6., csütörtök
Kosárlabda: indul a bajnokság, pénteken a Körmend érkezik Szegedre
szedeak_kormend20_gs

Rendkívül elszánt a Szedeák, de bravúr kellene a sikerhez a rajton, ahol ismét a háromszoros bajnok vasi együttes az ellenfél, mint egy évvel ezelőtt.

Online

Pénteken 18 órai kezdettel folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Naturtex-SZTE-Szedeák - Egis Körmend NB I/A csoportos kosárlabda-mérkőzésről. Szurkoljon velünk!

A férfi nemzeti együttes gyönyörű sikere, Eb-kvalifikációja után nagyszerű, várakozással teli hangulatban kezdődik meg csütörtökön a 2016/17-es NB I/A csoportos kosárlabda-bajnokság. Az előző idényben 11. helyen végzett Naturtex-SZTE-Szedeák a rajton - pénteken 18 órai kezdettel - a bronzérem jelenlegi birtokosát, az egyébként háromszoros bajnok és hétszeres kupagyőztes Egis Körmendet látja vendégül. A két alakulat eltérő célokkal vág neki a sorozatnak, hiszen míg a vendégek ezúttal sem adnák alább a dobogónál, a mieink szeme előtt a minél tisztességesebb helytállás és a biztos bennmaradás lebeg. Mindkét oldalon gyakorlatilag kicserélődött a keret, légiósok jöttek-mentek (a Tisza-partiaknál szerb és bolgár, a vasiaknál amerikai kosarasok az újak) - az ezzel kapcsolatos részletes információk alább -, de a magyar kosarasok tekintetében is történtek változások, így ezek a hetek még a csapatépítésről, a védekezési és a támadási elemek csiszolásáról szólnak, csúcsformát nem nagyon várhatunk, ezzel együtt a nagyszerű mérkőzés - a két fél elszántságát ismerve - garantált a nyitányon. A bajnokság lebonyolítása egyébként lényegét tekintve változatlan a korábbiakhoz képest. Ez azt jelenti, hogy az alapszakasz 26 mérkőzése után az 1-5. helyezettek a felsőházban, a 6-10. helyezettek a középházban, a 11-14. helyezettek az alsóházban játszanak két újabb teljes kört, majd következik a rájátszás a negyeddöntőkkel, a 13-14. helyen végzők pedig play-outon döntenek a bennmaradásról. "Első ellenfelünk, az Egis Körmend nagyon szép eredményt produkált az előző szezonban, és biztos, hogy ezúttal is hasonlóan nagy ambíciókkal vágnak neki a bajnokságnak. Mi sajnos csak a múlt szombati, Vasas elleni edzőmeccsen játszhattunk először komplett csapattal, addigra kapcsolódott be mindenki a munkába. Talán nem a legjobb módon használtuk ki a felkészülési időszakot, de ezzel kell megbirkóznunk, ráadásul egy nagyon jó alakulattal találkozunk pénteken. A barátságos meccsekhez képest egy bajnoki már más kategória, ennek megfelelően nagyon szeretnénk javítani az utolsó mérkőzéshez képest is, ahol sok hibával játszottunk. A Vasas elleni játék biztos, hogy nem fér bele a Körmend ellen, azzal a produkcióval nem lehet keresnivalónk. Pozitívum, hogy a héten rendezett körülmények között gyakoroltunk.

Mike János

és

Meleg Károly

sérült, a többiek rendben vannak" - mondta el a SZEGEDma.hu-nak a Szedeák vezetőedzője,

Nikola Lazic

. Az első összecsapás után két hét szünet következik, csak október huszadikán játszanak a szegediek ZTE ellen, ami a szerb szakember szerint mindenképpen hasznos lesz a gárda számára. "Nekünk ez jót jelenthet, mert későn állt össze a csapatunk, így biztos, hogy ez a két hét segíteni fog az előrelépésben, és megpróbáljuk ezt az időt arra kihasználni, hogy tovább építsük a csapatunkat" - így a mester. "Nehéz lesz, ha pénteken bravúrt szeretnénk elérni, a realitások talaján kell maradnunk. Ugyanakkor tudom, hogy a Körmendnél is vannak problémák, mindkét centerük,

Horti Bálint

és

Csorvási Milán

sérült. Nekünk is voltak hasonló téren gondjaink,

Nenad Sulovic

még küzd egy kis lemaradással fizikailag, egy betegség is végigsöpört a csapaton, és sok az új játékos, időre van szükségünk ahhoz, hogy jó teljesítményt nyújtsunk, ebből a szempontból is hasznos lesz a Körmend elleni meccs utáni két hét. Nem vár ránk könnyű feladat az idén, közel sem lesz könnyű elérni azt, hogy bennmaradjunk, de hosszú a bajnokság, és az első forduló után egy picit talán okosabbak lehetünk" - foglalta össze Nikola Lazic. A Naturtex-SZTE-Szedeák tehát pénteken 18 órától az újszegedi sportcsarnokban fogadja a Körmend együttesét: a mérkőzésre a diákok számára ingyenes lesz a belépés.

Nyári játékosmozgás a Szedeáknál:

Érkezett:

Ivan Lilov (Latina Basket – Olaszország), Nenad Sulovic (CS Dinamo Bucuresti – Románia), Marko Boltic (Karpos Sokoli 2000 – Macedónia), Lakosa Zsolt (Körmend), Wirth Ádám (Hódmezővásárhely)

Maradt:

Andrija Ciric, Juhos Levente, Vágvölgyi Ákos, Meleg Károly, Révész Ádám, Mike János, Perényi Domonkos, Bonifert Bendegúz, Csányi Dávid, Nikola Lazic (edző)

Távozott:

Anthony Tucker (Final Spor Genclik Bursa – Törökország), Chip Armelin (?), Clayton Vette (Landstede Basketbal Zwolle – Hollandia), Molnár András (DEAC), Kiss Zsolt (visszavonult), Moravcsik Áron (Vasas).

Nyári játékosmozgás a Körmendnél:

Érkezett:

Devon Saddler (Apollon Patrasz – Görögország), Jordan Loveridge (Utah State University – USA), Terry Allen (Richmond University – USA), Lenzelle Smith (U.S. Basket Recanati – Olaszország), Tyler Larson (BK Jekabpils – Lettország), Csorvási Milán (Alba Fehérvár), Horti Bálint (PVSK)

Maradt:

Parrish Petty, Ferencz Csaba, Molnár Levente, Németh Ákos, Doktor Péter, Márton Ádám, Márton László, Teo Cizmic (edző)

Távozott:

Trey McKinney-Jones (?), Wesley Channels (Kangoeroes Willebroek – Belgium), Joshua Duinker (Regatas Corrientes – Argentína), Cole Dickerson (KK Mornar Basket Bar – Montenegró), Tóth Norbert (Falco), Farkas Attila (DEAC), Lakosa Zsolt (Szeged), Bordács Soma (MAFC).

A két együttes legutóbbi bajnokiján (2016. január 16.):

Egis Körmend - Naturtex-SZTE-Szedeák 91-65 (21-18, 24-13, 31-17, 15-17).

Körmend, városi sportcsarnok, 1500 néző. Vezette: Cziffra Csaba, Balog György, Makovsky Szabolcs (Gencsev Plámen).

Körmend:

PETTY 15/3, Channels 10/3, FERENCZ 13/9, Mckinney 15/3, DUINKER 13.

Csere:

Tóth N. 12, Katura 11/3, Lakosa 2, Farkas A., Németh Á., Molnár L.

Vezetőedző:

Teo Cizmic.

Szedeák:

JEREMINOV 19/9, Ciric 5, Molnár A. 12, ARMELIN 19/3, Brkic 2.

Csere:

Juhos 2, Kiss Zs., Révész 4, Moravcsik 2.

Vezetőedző:

Nikola Lazic.

Az 1. forduló műsora:

Kaposvári KK - Sopron KC csütörtök 18.00 Naturtex-SZTE-Szedeák - Egis Körmend péntek 18.00 MAFC - JP Auto-JKSE péntek 17.30 Szolnoki Olaj KK - PVSK-PANNONPOWER szombat 18.00 Zalakerámia ZTE KK - Alba Fehérvár vasárnap 12.00 KTE-Duna Aszfalt - Vasas Budapest vasárnap 14.00 Falco KC Szombathely - Atomerőmű SE október 19., 18.30

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.