Egyetem

Ingyenes tanácsadások a koraszülött mentés központjában

Ingyenes tanácsadások a koraszülött mentés központjában

2016. október 3., hétfő
Ingyenes tanácsadások a koraszülött mentés központjában

Október elejétől díjmentes gyermek-nőgyógyászati, védőnői, jogi tanácsadással valamint újraélesztési tanfolyammal várják az érdeklődőket a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány Tanácsadó és Továbbképző Központjában.

2015. november 16-án nyitotta meg kapuit a koraszülött mentés központja Szegeden a Tábor utca 5. szám alatt. Az elmúlt közel egy évben több mint 600 középiskolás diák, 45 pedagógus, 7 iskolaorvos, 25 védőnő és 12 iskolapszichológus hallgatta meg a koraszülés megelőzéséről szóló interaktív előadásokat. Október elejétől egy minisztériumi pályázat segítségével indulnak el az ingyenes tanácsadások különböző témákban. Az Alapítvány kuratóriumi elnöke,

Pintér Sándor

szerint nagy szükség van az ilyen jellegű személyes fórumokra: „Az ingyenes tanácsadásokkal az a célunk, hogy bárkinek lehetősége legyen feltenni a szakembereknek azokat a kérdéseket, amelyeket nem tudna máshol megkérdezni.” Az alkalmakon való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges hétfőn vagy kedden 14 és 16 óra között az alábbi telefonszámon 06 62 275 734, illetve a tanácsadások időpontjában a helyszínen.

Gyermek- nőgyógyászati tanácsadás:

Lehotzky Helga gyermekgyógyász, gyermeknőgyógyász; minden hétfőn 16-19 óra között

Szoptatás és anyatejes táplálási tanácsadás:

Zeffer Alexandra védőnő; minden kedden 16-19 óra között

„Merre induljak?” Jogi tanácsadás:

Színes Mónika jogász; minden hónap második csütörtökén 16-19 óra között

Újraélesztés:

: Balogh László mentésvezető; minden hónap második szerdáján 16-19 óra között

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.