Indul a Fonó Klub Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az országban elsőként Szegeden indít klubot a Fonó; a Tisza-parti városban, a Millenniumi Kávéházban és Klubban havonta egyszer előadásokkal, beszélgetésekkel, koncertekkel várják a népzene és néptánc kedvelőit – közölte a Fonó Budai Zeneház sajtófőnöke hétfőn az MTI-vel.

Hegedűs Anna elmondta, a júniusig tartó évad programjában erdélyi vonós és balkáni táncház éppen úgy szerepel, mint délszláv tamburamuzsika és moldvai zenék.

A programsorozatot Horváth László, a Fonó igazgatója és Varga Kornél, a Fonó Klub Szeged művészeti vezetője, a Zűrös Banda alapító tagja indítják útjára csütörtökön este. Az első koncertet pedig a Fanfara Complexa adja, akik szokatlan felállásban, a zenekarban két szaxofonnal játszanak moldvai román zenét.

Október 27-én Sebő Ferenc előadását hallgathatják meg az érdeklődők, majd a különböző kelet-európai és balkáni muzsikákat a dzsesszel és a modern tánczenével ötvöző Zűrös Banda álla a színpadra.

November közepén Jávorszky Béla tart előadást Halmos Béla emlékezetéről, majd a Fokos együttes és Csizmadia Anna tartanak táncházat. Decemberben pedig a Ménkű Banda muzsikájára táncolhatnak majd az egybegyűltek.

A 2017-es fellépők között szerepel a Korinda, a Buda Folk Band, a Babra és Balkán Táncegyüttes, a tervezett előadásokon pedig a vendégek ismerkedhetnek majd a magyarországi szerbek, illetve bolgárok kultúrájával.

Előző sztori

A lengyel egyetemisták is ott voltak, amikor először fogalmazták meg a forradalom követeléseit

Következő sztori

Kivételes eljárásban módosíthatják az adózás rendjéről szóló törvényt