Hátország: csak egy pontot szerzett a SZEAC a Diósgyőr ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeac_u_14_csanyi_sandor

A DVTK együttesét fogadták a L-IT-SZEAC csapatai az utánpótlás NB I nyolcadik fordulójában, Mórahalmon.

Először az U15-ös korosztály lépett pályára a műfüves edzőpályán. Nehezítette Paksi Péter csapatának dolgát, hogy meghatározó játékosai közül többen ágynak estek a héten, Horváth Kevin pedig bemelegítés közben lett rosszul, helyette Zékány állt a kapuba.

Az erős szélben, mely az első játékrészben a szegedieket támogatta, inkább a Diósgyőr akarata érvényesült a pályán, bár a kapuk csak ritkán kerültek veszélybe. A második játékrészben hamar megszerezte a vezetést a DVTK. A 46. percben a védelem bizonytalanságát Stefán magabiztosan használta ki, 0-1. A SZEAC azonban nem zuhant össze, hanem talán a mérkőzés legjobb 10 percét produkálta. Egyre-másra vezették a szép akciókat Holcsikék, melyből egyet sikerült kihasználni Vincze Zsombor révén, 1-1.

Az egyenlítés után elveszítette a lendületét a szegedi csapat, újra a Diósgyőr vette át a játék irányítását, de több gól már nem esett. A döntetlennel talán a SZEAC lehet elégedettebb. A csapat továbbra is ötödik helyen áll a tabellán.

Labdarúgó NB I, U15, 8. forduló

L-IT-SZEAC – Diósgyőr 1-1 (0-0)
Mórahalom, vezette: Fodor Lajos (Soós István, Köteles Dávid).
L-IT-SZEAC: Zékány – Mészáros, Ottlik, Török, Nagy-Pál – Veszelka, Fazekas(Nagy), Lóki, Holcsik – Vincze, Barna(Kalmár). Edző: Paksi Péter.

Paksi Péter: “A mai mérkőzésen sok hibával, pontatlanul játszottunk. A játék képe alapján örülünk az egy pontnak.”

Az U-14-eseknél remekül kezdett a SZEAC. Többet birtokolták a labdát és szép támadásokat vezettek Bilic Igor tanítványai. Ennek eredményeként Gera Zalán révén a 12. percben egy formás akció után, a vezetést is megszerezték, 1-0. Továbbra is támadásban maradt a SZEAC, ám egy ritkán látható potya gól után egyenlített a DVTK. Kispál beadott a jobb oldalról, ám a szél megtolta a labdát, ami a kapu jobb oldalában kötött ki, 1-1. Ekkor még mindig jól játszott a Szeged, de egy újabb hibából a félidő utolsó percében Németh is betalált, így 1-2-vel vonultak pihenőre a csapatok.

A második játékrészben láthatóan megroppant a SZEAC, nem tudtak mit kezdeni a Diósgyőr agresszív, letámadásos játékával. A borsodiak megérezték a szegediek bizonytalanságát és Németh, Filkóházi, Illés és Budveszel révén újra bevették Sági kapuját, így 6-1-re nyertek a miskolciak.

Labdarúgó NB I, U14, 8. forduló

L-IT-SZEAC – Diósgyőr 1-6 (1-2)
Mórahalom, vezette: Soós István (Fodor Lajos, Köteles Dávid).
L-IT-SZEAC: Sági – Suták(Őrhalmi), Ábrahám, Bánfi, Csehó(Sisák) – Kovács, Radosevics, Hochheiser(Molnár), Gera N.(Heidrich), – Jakó, Gera Z. Edző: Bilic Igor.

Bilic Igor: “A mérkőzés első fél órájában jó játékkal megszereztük a vezetést, de két szerencsétlen gól a szünet előtti percekben nagyon megfogott bennünket. A második félidő teljesen egyértelmű volt. A fizikálisan erősebb ellenféllel szemben már nem tudtunk visszajönni a meccsbe.”

Előző sztori

Szekeres Pál: akkor jó a parasport, ha eredményes az épek sportja is

Következő sztori

Még három hét didergés vár a Széchenyi tér 8. lakosaira

Legutóbbi hasonló cikkek