Sport

Hátország: második hellyel tért haza a SZEAC Szabadkáról

Hátország: második hellyel tért haza a SZEAC Szabadkáról

2016. október 22., szombat
Hátország: második hellyel tért haza a SZEAC Szabadkáról
szs_labdarugas_futball_foci

A 2. Aréna kupa 6+1-es labdarúgó tornán szerepelt a SZEAC 2006-os és 2008-as korosztálya Szabadkán.

Az idősebbeknél két ötös csoportba sorsolták a csapatokat. A szegediek három döntetlennel kezdtek. Először a házigazda Arena ellen 4:4 lett az eredmény (gólszerzők: Benczik 3, és Farkas), majd a Milosevo következett, 2:2-re végződött a találkozó (gól:Benczik, Budai). A harmadik forduló is pontosztozkodással zárult a Spartak ellen (1-1, gól: Ördög) ezért a negyedik mérkőzésen győzni kellett a továbbjutásért. A Tekstilac csapatát remek játékkal sikerült legyőzni 4:3-ra, így elődöntőbe jutott Puskás Tibor gárdája (gól: Mikó 2, Benczik, Ördög). Az elődöntőben a Tiki-Taka várt a SZEAC-ra. A szegediek Benczik és Ördög találataival 2:1-re legyőzték hangzatos nevű ellenfelüket és bejutottak a döntőbe, ahol egykori csoportbéli ellenfelük, az Arena várt rájuk. Hatalmas küzdelem jellemezte a találkozót, melyen végül a fizikai fölényben lévő vajdaságiak 1:0-ra győztek és otthon tartották a kupát.

L-IT-SZEAC:

Tenerand Kevin, Tóth Lóránt, Pap Levente, Mikó Vince, Ördög Dávid, Vásárhelyi Dominik, Farkas Gábor, Lőrinc László, Osvald Balázs, Gál Patrik, Budai Balázs, Benczik Zoltán.

Edzők:

Bubori Kornél, Puskás Tibor, Korom Tibor. A 2008-as korosztály először játszott ilyen paraméterek mellett(6+1 játékos, 5X2 méteres kapu) a többi csapattal ellentétben. Ennek ellenére

Török György

játékosai remekül helyt álltak, nagy küzdelemre késztették vajdasági ellenfeleiket, a negyeddöntőben azonban az FK Subotica 4:2-re diadalmaskodott Pálfiék felett. A csapat góljait a tornán Pálfi (5) és Kovács szerezték. A gyerekeknek és a vezetőknek remek erőfölmérő volt a vajdasági torna, (jövőre a csapat ilyen feltételek mellett szerepel az Interligában), ahol sem fizikálisan, sem technikailag nem játszottak alárendelt szerepet.

A L-IT-SZEAC 2008 kerete:

Tanács Ervin, Deák Máté, Kriska Ákos, András Gellért, Pálfi Gergő, Kovács Ábel, Bárkányi Benjámin, Meszlényi Martin, Szántó Márk, Ördög Roland, Kónya Gergő, Kis Dominik. Edző: Török György

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.