Hátország: folytatódnak a Szeged 2011 utánpótlás sikerei!

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

labdarugas_foci_futball_gs

Öt fordulót követően 100%-os teljesítménnyel vezeti bajnokságát a Szeged 2011 U15-ös együttese.

Amire még soha nem volt példa a Szeged 2011 közel fél évtizede működő utánpótlás-korosztályaiban: az U15-ösök öt forduló után még mindig 100 %-os teljesítménnyel vezetik a kiemelt másodosztályú tabellát – ráadásul két kőkemény rangadón is vesztett állásból diadalmaskodva!! – írja honlapján Vitos György, a szegedi futball krónikása.

Először a sokkal esélyesebb Grosics Akadémiát leckéztették meg a saját pályáján 0-3-ról 4-3-ra Majó Ádám fanatikus játékosai, majd három “papírforma-győzelmet” követően (SZEOL ellen 8-2, Gyulán 2-1, Mórahalom ellen 5-0) jött az ugyancsak hibátlan és az up-neveléséről már régóta híres szomszédváros, Hódmezővásárhely, Dezső Ferenc által irányított együttese…

Bizony, a korosztályában kiemelkedő teljesítményt nyújtó, megyei válogatott csatár, Bodó Ferenc révén hamar vezetést szereztek a sárga-kékben játszó vendégek, ám a szegedi szív ezúttal is diadalmaskodott: Csizmadia László remek egyenlítő-gólját követően a szünet után Dobronoky Viktor a győztes gólt is megszerezte!

Mint ahogy az U14-esekre sem lehet panasz. Kiss Balázs tanítványai ugyan a nyitómeccsen még “beleszaladtak a késbe” a Grosics Akadémia oroszlánbarlangjában, de utána már zsinórban négy győzelmet arattak, 5 meccsükön 54(!!) gólt rúgtak és ha továbbra is így fejlődnek, a tavaszi visszavágón már igencsak megnehezíthetik a sokkal jobb körülmények között készülő és egyértelmű bajnokesélyes Grosics Akadámiások életét…

S ha már a körülményekről esett szó… Tény, hogy a többi megyei és szegedi csapathoz képest számos előnyt élvezhetnek a püspöki klub up-korosztályai.

Gondolok itt elsősorban arra, hogy semmilyen havi tagdíjat vagy egyéb címszó alatti “hozzájárulást-támogatást” nem kell fizetni az itt futballozó srácok szüleinek, stb, stb…

De mégiscsak az lenne az igazi, ha már végre a saját otthonunkban, a saját stadionunkban játszhatnának a gyerekeink, no meg az NB I-re aspiráló felnőttcsapatunk, a Klausz László által irányított Szeged 2011 is!

A szombati Vásárhely elleni kettős győzelmet (U14: 8-4, majd U15: 2-1) követően Dorozsmáról a szegedi Napfény Szálló felé vezetett az utunk és még közvetlenül a “bográcsos-party” előtt remek hangulatú pályabejáráson vettünk részt a gyerekekkel – szülőkkel együtt…

A lenti fotók is minderről hűen tanúskodnak, ám a leglényegesebb, amit az ottani pályagondnok is megerősített: a srácok rövid időn belül, de legkésőbb tavaszig használhatják majd – a kényszerű albérletek helyett… – a számukra elsődlegesen felépítendő edzőpályákat, majd 2017 végéig a már nagyon várt centerpálya, azaz a vadonatúj püspöki stadion is felépül!

Egy biztos: futball-stadionra még sehol az országban nem vártak annyit, mint itt, a “déli végeken”, azaz Szegeden…

Vitos György

Előző sztori

A közös tulajdon megszüntetése - regionális képzés a Szegedi Törvényszéken

Következő sztori

Az M5-ös autópálya mellett termesztett kendert egy férfi

Legutóbbi hasonló cikkek