/

Gyorsított eljárásban állt bíróság elé a szerb embercsempész

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Makói Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a szerb férfit, aki októberben tíz migráns személynek nyújtott segítséget ahhoz, hogy Románia területéről Magyarországra belépjen – közölte Csongrád Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a határrendészeti kirendeltség járőrei október 22-én, a délelőtti órákban Kiszombor területén észlelték, hogy több személy az út melletti bokros területen elbújik. A vádlott, aki a személyeket vezette, továbbra is az úton maradt és telefonált. A járőrök ellenőrizték mind a vádlottat, mind a csoport tagjait, akik iraki állampolgárságú személyek voltak. Az elkövető, az ellenőrzést megelőzően, a zöldhatáron keresztül vezette át a migráns személyeket Románia területéről Magyarország területére. A migráns személyek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták.

A Makói Járási Ügyészség a vádlottat államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolta, az elkövetőt az ügyészség gyorsított eljárás keretében tegnap a Makói Járásbíróság elé állította. A bíróság a vádlottat 5 év börtönbüntetésre ítélte és 5 évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítélet nem jogerős, a bíróság a vádlott előzetes letartóztatását rendelte el.

Előző sztori

Agrárlogisztikai ipari parkot alakítanak ki Tiszaszigeten

Következő sztori

Gyászinduló a forradalom emlékére