Bulvár

Gyorsított eljárásban állt bíróság elé a szerb embercsempész

Gyorsított eljárásban állt bíróság elé a szerb embercsempész

2016. október 25., kedd
Gyorsított eljárásban állt bíróság elé a szerb embercsempész

A Makói Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a szerb férfit, aki októberben tíz migráns személynek nyújtott segítséget ahhoz, hogy Románia területéről Magyarországra belépjen - közölte Csongrád Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a határrendészeti kirendeltség járőrei október 22-én, a délelőtti órákban Kiszombor területén észlelték, hogy több személy az út melletti bokros területen elbújik. A vádlott, aki a személyeket vezette, továbbra is az úton maradt és telefonált. A járőrök ellenőrizték mind a vádlottat, mind a csoport tagjait, akik iraki állampolgárságú személyek voltak. Az elkövető, az ellenőrzést megelőzően, a zöldhatáron keresztül vezette át a migráns személyeket Románia területéről Magyarország területére. A migráns személyek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták. A Makói Járási Ügyészség a vádlottat államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolta, az elkövetőt az ügyészség gyorsított eljárás keretében tegnap a Makói Járásbíróság elé állította. A bíróság a vádlottat 5 év börtönbüntetésre ítélte és 5 évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítélet nem jogerős, a bíróság a vádlott előzetes letartóztatását rendelte el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.