Félmillióból tervezték, további 15,7 millióból bontják a garázssort az Etelka soron

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

penzbizottsagi_ules02_gs

Csaknem 600 négyzetméter alapterületű az Etelka sori, boltokat is magában foglaló garázssor, amelynek a bontását novemberben kezdik, terveztetéssel együtt összesen több mint 16 millió forintot költ erre a város – erről is döntött a pénzügyi bizottság szerdai ülésén.

Csak az október 19-i pénzügyi bizottsági ülésen határozták meg a város környezetgazdálkodási társágát vezető Makrai Lászlónak idei évi prémiumfeladatait, aminek a hátterében a cég átalakulása áll. Szentgyörgyi Pál alpolgármester azt közölte, hogy elhúzódott a hulladékszállításért felelő társaság megalakítása, azaz a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-ből történő kiválása, ezért csak a novemberi közgyűlésen tárgyalják az üzleti tervet. Ez az oka annak, hogy a prémiumfeladatokról is csak az év vége felé születik döntés. A pénzügyi bizottság által egyhangúlag támogatott előterjesztésben az szerepel, hogy – akárcsak a többi 100%-os önkormányzati tulajdonú társaság vezetőjének – Makrai Lászlónak éves alapbérének a 30%-a adható prémiumként. Ezt azonban csak akkor kaphatja meg, ha az üzleti tervben szereplő üzemi eredmény növekszik 20%-kal, továbbá a konténeres hulladékszállítás nettó árbevétele 5%-kal haladja meg az előző esztendőét, továbbá ha a temetkezési és hamvasztási tevékenység összesített nettó árbevétele 10%-kal nő. A bizottsági ülésen vita, kérdés és hozzászólás nélkül jóváhagyták a környezetgazdálkodási cég és a Szegedi Rendezvény-és Médiaközpont Nonprofit Kft. szervezeti és működési szabályzatát is.

November és december folyamán 15,7 millió forintból bontják el az Etelka sori garázssort – erről is döntöttek. Mint ismeretes, az új fedett uszoda építése miatt tűnnek el a garázsok, az önkormányzat a félmillió forintból készítette el a tervdokumentációt, tételes költségvetést és műszaki leírást a 20 egységből, garázsból és üzletből álló sor bontására vonatkozóan, a pénzt a városi büdzsé terület-előkészítés, telekvásárlás elnevezésű rovatából biztosítják a munkálatokra.

A jövő évi Díszpolgári cím, Pro Urbe díj, Szegedért Emlékérem és a Szeged nemzetközi kapcsolataiért emlékérem adományozása is a grémium előtt volt, ám javaslat nem érkezett, ezért Lauer István javaslatára három hét múlva újból tárgyalják az ügyet, addig is várják a bizottsági tagok ötleteit. Ez egyébként teljesen szokványos, minden esztendőben kitolják a határidőt, a helyi rendelet értelmében december 31-éig van mód arra, hogy a kitüntető címek bármelyikére ajánlások érkezzenek.

no images were found

Előző sztori

Gyorskorcsolya: Debrecenben vettek részt nemzetközi versenyen az SZKE korisai

Következő sztori

Előadássorozattal emlékezik 1956-ra a Móra-kollégium