/

Először emlékeznek 1956 hőseire Tarjánban

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

otvenhat1

Szegeden is számos megemlékezést tartottak az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójához időzítve, de eddig Tarjánváros kivételt jelentett. Most a Csongor téri Kulturális és Közösségi Központ is ünnepséget szervez, Hősökre emlékezünk címmel.

November 1-jén, 15 órakor, a Csongor téri Kulturális és Közösségi Központba várják a megemlékezőket az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségre. Beszédet mond majd Wittner Mária, 1956-os forradalmár, és Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke. A műsorban a Tiszaszigeti Szent Antal Általános Iskola tanulói közreműködnek, és Dobák Lászlóné mond verset.

Kothencz János, a központ alapítója, a városrész önkormányzati képviselője a megemlékezéssel kapcsolatban kiemelte, először rendeznek ilyen ünnepséget a városrészben. Úgy vélte, míg nemzeti ünnepeink nemzeti összetartozásunk fejezik ki, addig a közös ünneplés egy-egy közösség összetartozását is kifejezi. Hozzátette: az elmúlt években számos értékes közösség formálódott Tarjánban, többnek otthont ad a kulturális központ, és így a nemzeti ünnep most arra is jó alkalom, hogy ezek a közösségek összejöjjenek, együtt ünnepeljenek.

Előző sztori

Kézilabda: elvesztette a rangadót és veretlenségét az Algyő

Következő sztori

Hillary és Bill Clinton engedély nélkül építkezik