Elegendő vizet iszol a várandósság alatt?

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

cw_hirdetes_1p1_148x210.cdrVárandósság alatt a vízfogyasztásra komolyan oda kell figyelni. Ami még ennél is fontosabb, hogy biztonságos, szennyező anyagoktól mentes tiszta vízhez juss.

Jövendőbeli anyaként sokkal több figyelmet kell szentelned a napi vízmennyiség pótlására. Összeszedtünk néhány dolgot, amit érdemes tudni terhesség alatt a vízfogyasztásról. Az előnyöktől kezdve (terhesség alatti és utáni szövődmények megelőzésével kapcsolatban, mint például szív és érrendszer zavarai: pulzus és vérnyomással kapcsolatos zavarok, aranyér; emésztési: felszívódás és anyagcsere zavarai), a mennyiségen át (megnövekedett vízmennyiség a terhesség időtartama alatt), hogy biztosítsd a jó minőségű vizet kérdéskörig (jóval fontosabb, mint bármikor).

A vérkeringés minőségét befolyásolja a vízháztartás

Gondolkoztál valaha azon, hogyan jutnak el a terhesség alatt szedett vitaminok, ásványi anyagok és az ételekben lévő tápanyagok a magzathoz? A kismama hormon háztartásának megváltozása miatt az egész szervezet vizenyősebbé válik. A sejteknek, szöveteknek és szerveknek megnő a víz iránti érzékenységük. Mindez azt jelenti, hogy a várandósság alatti időszakban nagyon fontos a helyes vízpótlás. De mindez csak akkor igazán hatékony, ha ennek a víznek nemcsak a mennyisége, hanem a minősége is megfelel a terhes anya szervezet elvárásainak.

Magasabb az ajánlott napi vízbevitel terhesség alatt

Kilenc hónapon keresztül több vízre lesz szükséged, hogy megfelelően működjön a szervezeted. Amerikai kutatók megállapították, hogy a mérsékelt éghajlatú területen élő nőknek 12-13 pohár (1 pohár = 2,5 dl) vizet kell meginniuk egy nap, amely több mint egy nem terhes nő számára ajánlott mennyiség. Próbáld meg egyenletesen elosztani a napi bevitelt, egyszerre ne igyál sokat. A kellő mennyiségű folyadék bevitele megelőzi a terhességi fáradtság kialakulását – az egyik első jele a kiszáradásnak a kimerültség érzés – és a fejfájástól is megkímélhet, ami szintén a folyadékhiány tünete. A megfelelő vízbevitel segít megszabadulni a nátrium többlettől és csökkentheti a boka tájékra és lábszárra lokalizálódó vizenyős, duzzadt párnákat.

A víz segít megelőzni a húgyúti fertőzéseket, székrekedést és az aranyeres szövődményeket a várandósság alatt

Most, hogy várandós vagy nem csak másképpen étkezel, hanem kiválasztás is máshogy működik. Az elegendő vízfogyasztás hígítja a vizeletet, és segít megelőzni a húgyúti fertőzéseket. Túl kevés folyadék kövesedést és fertőzést von maga után és a vese funkciók beszűkülését.

Figyelj oda, hogy jó minőségű vizet igyál

Soha nem rossz ötlet felmérni az ivóvíz tisztaságát és ez különösen igaz, amikor várandós vagy. A rossz minőségű, szennyező anyagokat tartalmazó víz károsíthatja a magzat fejlődését. A vízben található szennyeződéseknek pedig akár teratogén, magzatkárosító hatásai lehetnek.

A hazai piacvezető ClearWater Kft. nagy hangsúlyt fektet a minőségre, a legmodernebb technológiát és minőségirányítási rendszert alkalmazva, saját üzemben palackozott, minőségileg folyamatosan ellenőrzött, kiváló minőségű, alacsony ásványi anyag tartalmú vizet kínál a fogyasztók részére. 2011-ben a ClearWater ballonos tisztított víz elnyerte a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet.

Kismamaként óvakodnod kell a cipekedéstől. Válaszd a ClearWater kényelmi szolgáltatásait házhozszállítással.

Nem csak a várandósság közben fontos a megfelelő folyadékpótlás, hanem a szoptatás időszaka alatt is. A vízadagolók forró víz előállítására is alkalmasak, amelyek megkönnyítik az újdonsült anyuka életét, hiszen pillanatok alatt elkészíthető egy csésze tea. A hozzátáplálás időszakában is nagy segítség lehet, mert mindig közelben van az optimális ásványi anyag tartalmú ballonos tisztított víz, ha egy pohár vízre vágysz.

Nagyon fontos, hogy már kis korában megtanítsuk a gyermeket, hogy a megfelelő folyadékbevitel szükséges az egészsége megőrzéséhez. Szervezetünk mintegy kétharmada vízből áll, és a folyadékháztartás egy igen érzékeny rendszer. Felettébb érzékeny a gyerekeknél, hiszen ők állandó mozgásban vannak, a játék hevében könnyedén elfeledkezhetnek arról, hogy szomjasak, így fokozottan ki vannak téve a kiszáradás veszélyének. Egy remek módszer ennek elkerülésére, ha az ivást beépítjük a játékba, például egy ötletes vízadagolóval, mint amilyen a ClearWater állatfigurás gyerek vízadagolója.

Forrás: http://blog.clearwater.hu/elegendo-vizet-iszol-varandossag-alatt/

Előző sztori

Felfüggesztette a Nébih egy reformtermékeket előállító tésztaüzem működését

Következő sztori

Gyermekvédelmi asszisztens jelentkezését várja a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató