Bulvár

Börtönből zsaroló elítéltek ellen emeltek vádat

Börtönből zsaroló elítéltek ellen emeltek vádat

2016. október 11., kedd
Börtönből zsaroló elítéltek ellen emeltek vádat

Vádat emeltek két férfi ellen, aki a börtönből próbált, részben sikeresen, fenyegetéssel pénzhez jutni - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Szanka Ferenc

közölte, a két férfit a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség ügyészség folytatólagosan, hivatalos minőség színlelésével elkövetett zsarolással vádolja. A vádirat szerint a két elítélt tavaly szeptemberben - az intézet szabályzatát megszegve - szerzett egy mobiltelefont. Tavaly szeptember 20-án több mint tízszer hívták fel egy szerződéses katona élettársát; egyikük alezredesnek, másikuk dandártábornoknak adta ki magát. Azzal fenyegetőztek, hogy ha nem tölti föl 12 ezer forinttal a telefonjukat, akkor nem beszélhet élettárásával, akit hadbíróság elé is állítanak. Miután a sértett feltöltötte a telefont, a vádlottak újból jelentkeztek, és már 30-50 ezer forintot követeltek. A két férfi akkor is hívta a sértettet, amikor ő éppen feljelentést tett a rendőrségen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.