Közélet

Bakondi: drasztikusan romlott Európa belső biztonsága

Bakondi: drasztikusan romlott Európa belső biztonsága

2016. október 9., vasárnap
Bakondi: drasztikusan romlott Európa belső biztonsága

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az elmúlt napok eseményei is azt igazolják, hogy drasztikusan romlott Európa belső biztonsága.

Bakondi György

az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában hozzátette: ennek következménye, hogy a nemzetállamok elkezdtek védekezni. Eközben az Európai Unió szintjén "megrekedtek" annál az álláspontnál, amelynek megváltoztatására Magyarország is törekszik - jegyezte meg.

Bakondi György

az M1 műsorában - a szombati, a szászországi Chemnitz városában tervezett bombatámadás-gyanúval kapcsolatban - felidézte, hogy annak idején a balkáni útvonalon érkező migránsok körében is "bevett módszer" volt, hogy annak érdekében hogy nyílt táborba kerüljenek, menekültnek vallották magukat. Sokuk viszont az eljárás lefolytatása közben eltűnt. A konkrét esetben azon túl, hogy milyen útvonalon érkezett, az is kérdés, hogy milyen támogatása volt - jegyezte meg a belbiztonsági főtanácsadó, hozzátéve: "komoly logisztikai háttértevékenység" áll egy terrorakció tervezése mögött. A Terrorelhárítási Központ (TEK) héten tartott gyakorlatáról

Bakondi György

azt mondta: az megmutatta, hogy a gyakorlaton a magyar terrorelhárítás "felkészülten, ütőképesen, jól irányítottan" tudott bevatkozni és tudta felszámolni az imitált terrorcselekményt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.