Agrárlogisztikai ipari parkot alakítanak ki Tiszaszigeten

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

ferenczi-ferenc_tiszasziget_kfAgrárlogisztikai ipari parkot alakítanak ki Tiszaszigeten, melyben először mintegy 2 milliárd forintos beruházással műanyagfeldolgozó-üzem épül – jelentette be Ferenczi Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester kedden, a Csongrád megyei községben.

Az önkormányzat azért döntött a 6 hektáros ipari park kialakításáról, hogy hosszú távú munkalehetőséget biztosítson a helyben lakóknak, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy a településen élők ne kényszerüljenek a község elhagyására – mondta a polgármester a beruházásról tartott sajtótájékoztatón.

A községtől délre fekvő területen az önkormányzat hűtőház és mérlegház kialakítását tervezi, ezzel segítve a helyi gazdák terményeinek piacra jutását, a hosszú távú elképzelések között pedig egy csomagolóüzem és egy 10 ezer tonna tárolókapacitású gabonatároló létrehozására is szerepel – közölte Ferenczi Ferenc.

Pitrik Csaba, a szegedi Földgép Trans Kft. képviselője elmondta, a magyar családi tulajdonban lévő vállalkozás eddig főként az építőipar területén működött, de tevékenységi körét a műanyag-feldolgozással bővíti.

A cég a tiszaszigeti ipari parkban jövő júniustól ezer négyzetméteres üzemcsarnokot épít, amely fűtési és elektromos rendszere részben megújuló energiát hasznosító technológiákra épül. Az üzemcsarnokban 2018 őszétől műszaki műanyagokat és élelmiszer-ipari csomagolóanyagokat gyártanak majd – tudatta a szakember.

Az üzemcsarnok építése 30 embernek ad majd munkát, az alkalmazotti létszám a teljes működési kapacitást kihasználva pedig 55 főre emelkedhet – közölte Pitrik Csaba.

A beruházás tervezett költsége 2 milliárd forint, ehhez a vállalkozás pályázik uniós és állami támogatásra, de a cégcsoport tőkeereje enélkül is lehetővé teszi a fejlesztés megvalósítását – mondta a szakember.

Előző sztori

Szén-monoxid-mérgezés történt Röszkén, egy gyermek megsérült

Következő sztori

Gyorsított eljárásban állt bíróság elé a szerb embercsempész