Közélet

Agrárlogisztikai ipari parkot alakítanak ki Tiszaszigeten

Agrárlogisztikai ipari parkot alakítanak ki Tiszaszigeten

2016. október 25., kedd
Agrárlogisztikai ipari parkot alakítanak ki Tiszaszigeten
ferenczi-ferenc_tiszasziget_kf

Agrárlogisztikai ipari parkot alakítanak ki Tiszaszigeten, melyben először mintegy 2 milliárd forintos beruházással műanyagfeldolgozó-üzem épül - jelentette be Ferenczi Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester kedden, a Csongrád megyei községben.

Az önkormányzat azért döntött a 6 hektáros ipari park kialakításáról, hogy hosszú távú munkalehetőséget biztosítson a helyben lakóknak, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy a településen élők ne kényszerüljenek a község elhagyására - mondta a polgármester a beruházásról tartott sajtótájékoztatón. A községtől délre fekvő területen az önkormányzat hűtőház és mérlegház kialakítását tervezi, ezzel segítve a helyi gazdák terményeinek piacra jutását, a hosszú távú elképzelések között pedig egy csomagolóüzem és egy 10 ezer tonna tárolókapacitású gabonatároló létrehozására is szerepel - közölte

Ferenczi Ferenc

.

Pitrik Csaba

, a szegedi Földgép Trans Kft. képviselője elmondta, a magyar családi tulajdonban lévő vállalkozás eddig főként az építőipar területén működött, de tevékenységi körét a műanyag-feldolgozással bővíti. A cég a tiszaszigeti ipari parkban jövő júniustól ezer négyzetméteres üzemcsarnokot épít, amely fűtési és elektromos rendszere részben megújuló energiát hasznosító technológiákra épül. Az üzemcsarnokban 2018 őszétől műszaki műanyagokat és élelmiszer-ipari csomagolóanyagokat gyártanak majd - tudatta a szakember. Az üzemcsarnok építése 30 embernek ad majd munkát, az alkalmazotti létszám a teljes működési kapacitást kihasználva pedig 55 főre emelkedhet - közölte Pitrik Csaba. A beruházás tervezett költsége 2 milliárd forint, ehhez a vállalkozás pályázik uniós és állami támogatásra, de a cégcsoport tőkeereje enélkül is lehetővé teszi a fejlesztés megvalósítását - mondta a szakember.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.