Közélet

A Telekom munkatársai segítettek felújítani a szegedi Gemma Iskolát

A Telekom munkatársai segítettek felújítani a szegedi Gemma Iskolát

2016. október 15., szombat
A Telekom munkatársai segítettek felújítani a szegedi Gemma Iskolát

A Magyar Telekom közel 20 munkatársa és családtagjaik önkéntes munka keretében karbantartási és épületfejlesztési munkálatokat végzett a Gemma Fejlesztő Nevelés –oktatást Végző Iskolában. A szegedi program része a Telekom aznapra szervezett országos önkéntes megmozdulásának, amelyen a vállalat több mint 1000 munkatársa és családtagjaik az ország 29 pontján fákat ültettek, illetve más, társadalmilag hasznos tevékenységet végeztek.

A szegedi Gemma Iskola a helyiek számára kiemelten fontos intézmény, mivel tevékenységével nagyban hozzájárul a fogyatékkal élők és családjaik mindennapjainak megkönnyítéséhez. A Telekom szegedi munkatársai ezért teljes egyetértésben hozták meg azon döntésüket, hogy itt, ebben az intézményben szeretnének önkéntes munkájukkal hozzájárulni a közösségük életéhez. „A Gemma egy olyan példaértékű kezdeményezés, amely egyrészről esélyt ad a más egészségügyi lehetőségekkel született, vagy később megsérült embertársainknak arra, hogy egy jobb minőségű életet élhessenek. Másrészt összehozza az embereket, azt tanítva számunkra, hogy sokfélék vagyunk, és sokan vannak közöttünk olyanok, akiknek teljes élete csak akkor lehet, ha nyílt szívvel fordulunk feléjük, és ha életünk részévé tesszük azt, hogy akarjunk és tudjunk értük tenni. A mai program így lehetőséget biztosított számukra arra, hogy személyesen is segítsünk a Gemmának”- mondta el

Pfeff Dániel

, a Telekom Kelet- Magyarország régióvezetője, a szegedi Önkéntes Nap szervezője. „Sokszor fogalmunk sincs arról, hogy milyen életet élnek körülöttünk embertársaink, így választásunkkal szerettük volna felhívni a figyelmet a halmozottan hátrányos gyermekek és felnőttek kihívásokkal teli hétköznapjaira. Hiszek abban, hogy egy közösség minőségét az mutatja meg, hogy hogyan viszonyul az elesettekhez. Az az álmom, hogy egyre többen legyünk olyanok, akik észrevesszük a társadalmi különbségeket és teszünk azért, hogy ezek csökkenjenek.” „2015 óta igyekszünk segíteni a halmozottan hátrányos gyermekek oktatásában, ellátásában. Magánintézményként minden erőnkkel az iskola fenntartásáért, rendbe hozataláért dolgozunk közösen a szülőkkel és a támogató helyi közösségekkel. A mai nap közelebb vitt minket a célunkhoz, hogy az épület minden terét lakhatóvá varázsoljuk, és az itt tanuló gyermekeknek minél többet tudjunk nyújtani. Szeretnénk megköszönni a Telekom munkatársainak és a helyi önkénteseknek a mai munkájukat, hogy mostantól az épületünk második szintjén is elkezdhetjük a felújításokat és bővülhet a gyermekek élettere” - mondta

Péntek Imréné

intézményvezető. A Telekom – már több mint 10 éve – kiemelt figyelmet fordított a fenntarthatóságra, ezen belül a társadalmi támogatási és önkéntes programjainak kiválasztására és megvalósítására. „Hiszünk abban, hogy a másokért végzett közös munka olyan pozitív energiákat felszabadító valódi közösségi élmény, amely annak is jó, aki adja és annak is, aki kapja. Ezért ösztönözzük vállalaton belül az önkéntes munkát és ismerjük el a kollégáink jobbító szándékát” - mondta el Chistopher Mattheisen a vállalatcsoport vezérigazgatója. „Így csak a tavalyi évben 10 önkéntes programot valósítottunk meg, amely alkalmakon munkatársaink közel 22 millió forint elvi önkéntes hozzájárulást nyújtottak a társadalomnak. A 2016-2020-ig terjedő fenntarthatósági stratégiánkban pedig célul tűztük ki, hogy a társadalom számára nyújtott ilyen típusú hozzájárulásunkat tovább növeljük: 50 ezer önkéntes munkaórát szeretnénk végezni és továbbra is karbonsemlegesen kívánunk működni. A mai önkéntes nap ennek a célkitűzésnek a része” – tette hozzá a vezérigazgató. A Telekom önkéntes megmozdulásán a vállalatcsoport több mint 1000 munkatársa és családtagjaik vettek részt országos szinten, akiknek köszönhetően 29 helyszín, köztük számos Telekomos telephely és közterület, illetve óvodák, iskolák, szociális intézmények, fogyatékossággal élők lakóotthonainak környezete újult és szépült meg. Az esemény keretében elsősorban fákat és bokrokat ültettek a vállalatcsoport munkatársai, de emellett végeztek környezetrendezési, valamint karbantartási munkálatokat is. Így a nap végére közel 1000 fával gyarapodott az ország és a hello holnap! pagony névre keresztelt virtuális erdő, ahova az azonos nevű mobil Facebook applikáció segítségével bárki feltöltheti ország bármely pontján a saját maga által ültetett fát, fákat. A Telekom történetében a mai esemény a legnagyobb szabású önkéntes akció mind a résztvevő kollégák számát, mind a földrajzi kiterjedését tekintve. A vállalatcsoport a megmozdulás keretében annak a jelentős mérföldkőnek is jelképet kívánt állítani, hogy a Telekom Csoport működése karbonsemlegessé vált 2015-ben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.