/

A csok és a szegedi családok – szakértők mutatják be a lehetőségeket

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

csaladok_otthonteremtesi_kedvezmenye_2016_csok_szocpol

Közérdekű témát járnak körbe gazdaságkutatók, pénzintézeti és ingatlanpiaci szakemberek csütörtökön a Délvidék Házban.

“A csok és a szegedi családok” címmel a családi otthonteremtési kedvezménynek a magyar gazdaságra, az építőiparra és a családokra gyakorolt hatásairól beszélget Bauer Béla, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezető kutatója, Regős Gábor, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. tudományos munkatársa, Tóth Csaba, az AXA Bank szegedi régióközpont-vezetője és Szép Levente ingatlanszakértő november 3-án (csütörtökön) 18 órai kezdettel a Délvidék Házban (Szeged, Közép fasor 1-3.). A részt vevő szakértők a kerekasztal-beszélgetést követően természetesen szívesen válaszolnak bármilyen felmerülő kérdésre a csok igénybe vételével, a pénzintézeti és az építőipart érintő, az új lakások építésére és a használt lakások felújítására vonatkozó lehetőségekkel kapcsolatban is.

Regős Gábor korábban az MTI-nek azt mondta: várhatóan a 2016-os esztendő második felétől fellendül az építőipar, amiben komoly szerep jut a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) bevezetésének. Az általa szerkesztett nyári Századvég-jelentésből pedig világossá válik, a csok nem csupán az építőipari boomhoz segít hozzá, hanem a vele szoros összefüggésben álló kormányzati intézkedések sorával rendkívül pozitívan érinti a magyar családokat: a kibővült otthonteremtési program keretében 2017-ben a családok igénybe vehetik a családok otthonteremtési kedvezményét és az ahhoz kapcsolódó kamattámogatott hitelt, csökkent az új lakások áfája, valamint kialakították a Nemzeti Otthonteremtési Közösségek keretét is. Mindezek mellett 2017-ben a kormány a lakás-takarékpénztári támogatások bővítését is fokozza, tovább könnyítve a saját otthon megteremtését. Hogy mindez mit jelent a gyakorlatban, és hogyan érinti a szegedi családokat, kiderül a november 3-i rendezvényen.

A szervező a Tisza Lajos Közéleti Egyesület. A TLKE-Századvég Klub izgalmasnak és tanulságosnak ígérkező estjére a belépés ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Előző sztori

A csend ünnepe – halottainkra emlékezünk a szegedi temetőkben is + FOTÓK

Következő sztori

Szíriába készülő fiatalok útleveleit vonták be Belgiumban