Közélet

A csok és a szegedi családok - szakértők mutatják be a lehetőségeket

A csok és a szegedi családok - szakértők mutatják be a lehetőségeket

2016. október 31., hétfő
A csok és a szegedi családok - szakértők mutatják be a lehetőségeket
csaladok_otthonteremtesi_kedvezmenye_2016_csok_szocpol

Közérdekű témát járnak körbe gazdaságkutatók, pénzintézeti és ingatlanpiaci szakemberek csütörtökön a Délvidék Házban.

"A csok és a szegedi családok" címmel a családi otthonteremtési kedvezménynek a magyar gazdaságra, az építőiparra és a családokra gyakorolt hatásairól beszélget

Bauer Béla

, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezető kutatója,

Regős Gábor,

a Századvég Gazdaságkutató Zrt. tudományos munkatársa,

Tóth Csaba

, az AXA Bank szegedi régióközpont-vezetője és

Szép Levente

ingatlanszakértő november 3-án (csütörtökön) 18 órai kezdettel a Délvidék Házban (Szeged, Közép fasor 1-3.). A részt vevő szakértők a kerekasztal-beszélgetést követően természetesen szívesen válaszolnak bármilyen felmerülő kérdésre a csok igénybe vételével, a pénzintézeti és az építőipart érintő, az új lakások építésére és a használt lakások felújítására vonatkozó lehetőségekkel kapcsolatban is. Regős Gábor korábban az MTI-nek azt mondta: várhatóan a 2016-os esztendő második felétől fellendül az építőipar, amiben komoly szerep jut a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) bevezetésének. Az általa szerkesztett nyári Századvég-jelentésből pedig világossá válik, a csok nem csupán az építőipari boomhoz segít hozzá, hanem a vele szoros összefüggésben álló kormányzati intézkedések sorával rendkívül pozitívan érinti a magyar családokat: a kibővült otthonteremtési program keretében 2017-ben a családok igénybe vehetik a családok otthonteremtési kedvezményét és az ahhoz kapcsolódó kamattámogatott hitelt, csökkent az új lakások áfája, valamint kialakították a Nemzeti Otthonteremtési Közösségek keretét is. Mindezek mellett 2017-ben a kormány a lakás-takarékpénztári támogatások bővítését is fokozza, tovább könnyítve a saját otthon megteremtését. Hogy mindez mit jelent a gyakorlatban, és hogyan érinti a szegedi családokat, kiderül a november 3-i rendezvényen. A szervező a Tisza Lajos Közéleti Egyesület. A TLKE-Századvég Klub izgalmasnak és tanulságosnak ígérkező estjére a belépés ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.