1956-os projektnapot tartott a Bethlen Gábor Református Gimnázium

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

1015_Bet_11

Az 1956-os forradalom és szabadságharc témakörében rendezett projektnapot szombaton a Bethlen Gábor Református Gimnázium, amelynek osztályai a hatvan évvel ezelőtti eseményekhez köthető hódmezővásárhelyi helyszíneit keresték fel. Az Emlékpont is ezek között volt, ahol a diákokra feladatok megoldása várt.

A tizenegy osztály tanulóinak elsőként az Emlékpont monitorain futó interjúk alapján kellett válaszolniuk a közgyűjtemény történészei – Nagy Gyöngyi és Zeman Ferenc – által összeállított feladatlap kérdéseire. Az Arany-Tóth Ferenccel, Annus Istvánnal és Rostás Jánossal rögzített beszélgetések alapján dolgozták fel a diákok az 1956-os év történéseit, valamint a Fehér Gárda terem falain olvasható idézetek segítették őket a feladatlap második részében található, a Vásárhely környéki fiatalok részvételéven működött ellenállási mozgalmakról feltett kérdések megválaszolásában.

Az Emlékpont 1956-os eseményekkel kapcsolatos rendezvénysorozatában hétfőn történelemversenyre kerül sor, amelyre ellátogat majd az ötvenhatos halálraítélt Wittner Mária is, aki maga készítette el a győztesnek járó ötvenhatos – lyukas – zászlót, míg október 21-én, pénteken a hatvan évvel ezelőtti eseményeket feldolgozó a Pokol és menny. Mélységek és magasságok az 1956-os forradalomban című nagyszabású konferenciát rendezi meg az intézmény.

Előző sztori

A béremeléssel a megbecsülés erősítése a cél

Következő sztori

Sikeres volt a “Földet a gazdáknak” program, minden harmadik jogosult földhöz jutott