Közélet

1956-os projektnapot tartott a Bethlen Gábor Református Gimnázium

1956-os projektnapot tartott a Bethlen Gábor Református Gimnázium

2016. október 16., vasárnap
1956-os projektnapot tartott a Bethlen Gábor Református Gimnázium
1015_Bet_11

Az 1956-os forradalom és szabadságharc témakörében rendezett projektnapot szombaton a Bethlen Gábor Református Gimnázium, amelynek osztályai a hatvan évvel ezelőtti eseményekhez köthető hódmezővásárhelyi helyszíneit keresték fel. Az Emlékpont is ezek között volt, ahol a diákokra feladatok megoldása várt.

A tizenegy osztály tanulóinak elsőként az Emlékpont monitorain futó interjúk alapján kellett válaszolniuk a közgyűjtemény történészei –

Nagy Gyöngyi

és

Zeman Ferenc

– által összeállított feladatlap kérdéseire. Az

Arany-Tóth Ferenccel

,

Annus Istvánnal

és

Rostás Jánossal

rögzített beszélgetések alapján dolgozták fel a diákok az 1956-os év történéseit, valamint a Fehér Gárda terem falain olvasható idézetek segítették őket a feladatlap második részében található, a Vásárhely környéki fiatalok részvételéven működött ellenállási mozgalmakról feltett kérdések megválaszolásában. Az Emlékpont 1956-os eseményekkel kapcsolatos rendezvénysorozatában hétfőn történelemversenyre kerül sor, amelyre ellátogat majd az ötvenhatos halálraítélt

Wittner Mária

is, aki maga készítette el a győztesnek járó ötvenhatos – lyukas – zászlót, míg október 21-én, pénteken a hatvan évvel ezelőtti eseményeket feldolgozó a Pokol és menny. Mélységek és magasságok az 1956-os forradalomban című nagyszabású konferenciát rendezi meg az intézmény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.