Vízilabda: győzelemmel nyitott a Magyar Kupában a ContiTech Szeged Diapolo

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeged_pecs  _ mj018

Magyar Kupa mérkőzésekkel kezdődött az új szezon a ContiTech Szeged Diapolo számára: Varga Péter együttese a pécsi rendezésű csoportba kapott beosztást, ahol nyitányként a házigazdát győzte le egy góllal.

Elkezdődött a szezon a férfi vízilabdázóknál: hagyományosan a Magyar Kupa selejtezőjével rajtol az idény, a ContiTech Szeged Diapolo a sorsolás után a pécsi csoportba került, ahol a házigazdák ellenében nyitotta az idényt.

Bő két percig kellett várni az első gólra a találkozón, amelyet Csacsovszky Alex szerzett, erre azonban két szegedi találat érkezett válaszképp, a nyáron igazolt Ivan Basara, valamint Manhercz Ádám góljaival fordítani tudott a Szeged. A negyed vége előtt még egy másik nyári szerzemény, Milos Vukicevic is beköszönt, így előnyből várhatta a folytatást a ContiTech. Jól is indult a második negyed, hiszen Sánta Dániel góljának köszönhetően először alakult ki a meccsen kétgólos különbség (2-4), azonban erre három pécsi gól következett, három másodperccel a szünet előtt Drasko Gogov használta ki az emberelőnyt, így 5-4-re vezetett a nagyszünetben a Pécs.

A szünet után sem tudott ellépni egyik csapat sem, bár többnyire a Pécsnek kellett rohannia az eredmény után: végül a záró játékrész elején Ivan Basara újabb gólja után vezetett ismét kettővel a Szeged, amit nem sokkal később Kiss Csaba növelt háromra. (9-12) A Pécs még egy utolsó hajrát indított, és két gyors góllal felzárkózott a hajrára, de Sedlmayer Tamás lehűtötte a hazaiak harci kedvét, és a végén még az is belefért, hogy Ivan Basara kihagyta az ötméterest.

Ezzel tehát győzelemmel rajtolt a ContiTech Szeged Diapolo, amelyre ma még vár egy meccs: 20 órától a KSI ellen ugranak medencébe Varga Péter tanítványai.

BENU Magyar Kupa, 1. forduló

PVSK Mecsek Füszért – ContiTech Szeged Diapolo 12-13 (2-3, 3-1, 3-5, 4-4)
Pécs, Abay Nemes Oszkár sportuszoda. Vezette: Németh András, Rubos Károly.
Pécs: Józsa – Horváth Zs., Csaba 1, Gogov 4, Csacsovszky A. 4, Kolozsi 2, Rakonjac 1. Csere: Csacsovszky E., Szabó E., Safrankó, Lajkó, Opacak. Vezetőedző: Lukács Gergely.
Szeged: Meixner – Sedlmayer 1, Kiss Cs. 1, Palotás, Basara 2, Illés, Sánta 3. Csere: Pellei, Vukicevic 3, Rácz-Fodor, Manhercz Á. 2, Chilkó, Nagy M. 1. Vezetőedző: Varga Péter.
Gól – emberelőnyből: 7/10 ill. 6/11.
Gól – ötméteresből: -, ill. 0/1.

A csoport másik meccsén:

A-HÍD OSC Újbuda – KSI SE 20-6 (4-1, 5-0, 4-1, 7-4)

Előző sztori

Szlovákiai muzeológusok látogattak az Emlékpontba

Következő sztori

Autómentes nap Csongrádban