Bulvár

Vádat emeltek a migránsokat megrúgó operatőrrel szemben

Vádat emeltek a migránsokat megrúgó operatőrrel szemben

2016. szeptember 7., szerda
Vádat emeltek a migránsokat megrúgó operatőrrel szemben
laszlo_petra

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség szerdán vádat emelt azzal az operatőrként dolgozó nővel szemben, aki tavaly szeptemberben Röszke külterületén a rendőrsorfalat áttörő migránsokat rúgott meg.

A vádirat szerint a vádlott 2015. szeptember 8-án főszerkesztői utasításra jelent meg munkatársával Röszke külterületén az un. Röszke 1 gyűjtőpontnál, hogy egy tévétársaságnak készítsen felvételeket az ott kialakult migrációs helyzetről. Aznap délután 13 óra körül mintegy 1300 migráns tartózkodott a gyűjtőponton a Készenléti Rendőrség felügyelete mellett. Fél kettőt követően mintegy 400 személy a várakozásra kijelölt területről kitört és Szeged irányába indult el. A rendőrsorfal áttörésének időpontjában a vádlott közvetlenül a sorfal mögött állt és azt követően is ott maradt, hogy a menekültek mellette szaladtak el. A felvételek készítése közben vádlott egy fiatal férfit jobb lábbal, egy gyors mozdulattal, talppal lábszáron rúgott, majd egy kiskorú lányt is jobb lábbal, térdmagasságban megrúgott. A vádlott röviddel ezt követően egy gyermeket a kezében tartó férfi felé is rúgott, azonban a rúgás a férfit nem érte el. A férfi ennek ellenére a gyermekkel a kezében elesett, mivel amikor annak érdekében, hogy a gyűjtőpont területét elhagyja, szaladni kezdett, az intézkedő rendőrök egyike megpróbálta őt megfogni és így visszatartani, és a fogásból magát kiszabadító férfi ennek következtében egyensúlyát vesztette. A vádlott sérülést nem okozó, de erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a helyszínen levőkben megbotránkozást, felháborodást váltson ki. Az ügyészség a vádlottat garázdaság vétségével vádolja. Az ügyészség fokozott felügyelete mellett folyamatban volt nyomozás vizsgálta azt is, hogy vádlott magatartása megvalósít-e más, súlyosabb bűncselekményt. A nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján megállapítható, hogy vádlott cselekménye nem volt alkalmas súlyosabb sérülés okozására, valamint nem merült fel adat arra nézve, hogy a vádlottat az erőszakos magatartás kifejtése során motiválta volna a sértettek származása, migráns volta. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.