Közélet

Vádat emeltek a késelő börtönőrrel szemben

Vádat emeltek a késelő börtönőrrel szemben

2016. szeptember 15., csütörtök
Vádat emeltek a késelő börtönőrrel szemben

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli, börtönőrként dolgozó férfival szemben, aki életveszélyes sérüléseket okozott egy román állampolgárságú sértettnek.

A vádirat szerint az elkövetéskor börtönőrként dolgozó vádlott február 28-án Szegeden, egy belvárosi szórakozóhelyen tartózkodott ismerőseivel, ahonnan éjfélt követően távozni kívánt - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség. A szórakozóhely előtt szóváltásba keveredett a sértettel, majd kölcsönösen szidalmazni kezdték egymást. A szóváltás a sértett és a vádlott baráti társaságára is átterjedt, melynek során a vádlott elővette az addig a zsebében tartott rugós kést, azt kinyitotta, majd a román férfit hason szúrta két gyors mozdulattal. A sértett a helyszínről elszaladt, egy a közelben tartózkodó gépkocsiba ült, majd őt ismerősei kórházba szállították, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A hasi szúrás következtében a sértett életveszélyes állapotban volt, sérülései mintegy 3 hét alatt gyógyultak. Az ügyészség a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.