Vádat emeltek a késelő börtönőrrel szemben

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli, börtönőrként dolgozó férfival szemben, aki életveszélyes sérüléseket okozott egy román állampolgárságú sértettnek.

A vádirat szerint az elkövetéskor börtönőrként dolgozó vádlott február 28-án Szegeden, egy belvárosi szórakozóhelyen tartózkodott ismerőseivel, ahonnan éjfélt követően távozni kívánt – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség. A szórakozóhely előtt szóváltásba keveredett a sértettel, majd kölcsönösen szidalmazni kezdték egymást. A szóváltás a sértett és a vádlott baráti társaságára is átterjedt, melynek során a vádlott elővette az addig a zsebében tartott rugós kést, azt kinyitotta, majd a román férfit hason szúrta két gyors mozdulattal. A sértett a helyszínről elszaladt, egy a közelben tartózkodó gépkocsiba ült, majd őt ismerősei kórházba szállították, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

A hasi szúrás következtében a sértett életveszélyes állapotban volt, sérülései mintegy 3 hét alatt gyógyultak.

Az ügyészség a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Default thumbnail
Előző sztori

Rétvári: minden védőnő megkapja a teljes emelést

Default thumbnail
Következő sztori

Bakondi: európai összefogással kellene megvédeni a külső határokat

Legutóbbi hasonló cikkek