Közélet

Törést okozott a Liget-projekt a baloldali koalícióban

Törést okozott a Liget-projekt a baloldali koalícióban

2016. szeptember 23., péntek
Törést okozott a Liget-projekt a baloldali koalícióban
liget001kf

A közgyűlés előtti rendkívüli ülésén is elkaszálta a jogi bizottság a Liget-projekttel kapcsolatos előterjesztést, a DK-s bizottsági elnök, Binszki József újfent tartózkodott. Nagy Sándor alpolgármester azt mondta, ha nem fogadja el a közgyűlés az előterjesztést, akkor nem valósul meg a mintegy egymilliárdos projekt.

Ahogy

megírtuk

, a Liget-projekttel kapcsolatos előterjesztésről való szavazást péntekre halasztotta a jogi bizottság

Binszki József

DK-s bizottsági elnök szavazatával, mondván nem áttekinthető a letett anyagban szereplő többoldalas táblázat.

Német Ferenc

külsős bizottsági tag ismételten azt nehezményezte, hogy pénteken délután váltak elérhetővé az előterjesztések, és a jogi bizottságnak már hétfőn reggel 8-kor véleményeznie kell az előterjesztéseket, holott a szakirodákban lévő igen vaskos háttéranyagokhoz nem férnek hozzá. A Liget-projekttel kapcsolatos előterjesztésnél pedig arra volt kíváncsi, hogy marad-e a teniszpálya.

Nagy Sándor

azt közölte, hogy marad, de csak az egyetemé, a másikat elbontják. Ennek indokaként azt hozta fel, hogy a projekt keretében növelni kell a zöldfelületek arányát, és az újszegedi szabadtéri és a hőközpont is összébb húzza magát, hogy beleférjenek a projektbe. Vagyis úgy kell fejleszteni, például fitneszparkot, futókört és játszóteret kialakítani, hogy közben mégis több legyen a zöldterület. A bizottság elnökének, Binszki Józsefnek a kérdésére, nevezetesen, ha nem szavazzák meg az előterjesztést, akkor jelen formájában nem valósulhat meg a Liget-projekt, a városfejlesztési alpolgármester közölte, ha nem kap többséget a napirendi pont, akkor semmilyen formában nem valósul meg a fejlesztés. Beadtak ugyanis egy pályázatot, most a szerződés megkötéséről kell dönteni. Mindez nem győzte meg Binszkit, ugyanis a hét jelenlévő bizottsági tag közül Binszki József mellett a szavazásnál tartózkodott Német Ferenc,

Póda Jenő

(KDNP) és

Rózsavölgyi József

(Fidesz-L.É.T.). Attól, hogy a jogi bizottságban nem kapott többséget másodízben sem a Liget-projekt, még a közgyűlés tárgyalja, és szavazhat is róla. Amennyiben Binszki mellett a többi DK-s politikus, vagyis

Kardos Irén

és

Berkesi Ottó

sem támogatja, attól még az MSZP és az Együtt szavazatival zöld lámpát kaphat a Liget-projekt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.