Közélet

Tisza Lajos Közéleti Egyesület: Ne tárgyaljanak pénteken a szegedi parkolórendszerről!

Tisza Lajos Közéleti Egyesület: Ne tárgyaljanak pénteken a szegedi parkolórendszerről!

2016. szeptember 22., csütörtök
Tisza Lajos Közéleti Egyesület: Ne tárgyaljanak pénteken a szegedi parkolórendszerről!
parkolojegyes_tabla01kf

A fizető parkolórendszer átalakításával kapcsolatos javaslat megtárgyalásának elhalasztására kéri a Tisza Lajos Közéleti Egyesület a városi közgyűlést.

"Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése szeptember 23-án kívánja tárgyalni

a Smart City

címen elhíresült programot, melynek keretében a helyi fizető parkolórendszerrel kapcsolatban is több módosítást terveznek. A Tisza Lajos Közéleti Egyesület megítélése szerint az előterjesztés ezen része indokolatlan, szükségtelen és megalapozatlan, ugyanis vagy nincs, vagy nyilvánosan nem hozzáférhető a változtatásokat indokló hatástanulmány, amelynek elkészítése ilyen esetekben jogszabályi kötelezettsége lenne az előterjesztőnek. Maga az időpont is nehezen értelmezhető, hiszen a költségvetési koncepció előállítása év végén, decemberben szokásos. A lakosság bevonása a tervezett ügyekbe szintén nem történt meg, költségvonzatát nem tüntették fel. A Tisza Lajos Közéleti Egyesület arra kéri a képviselőket, hogy addig, míg a fizető parkolórendszerrel kapcsolatos tanulmányok nem állnak rendelkezésre, a kérdést halasszák el, és ne vegyék fel a közgyűlés napirendi pontjai közé. Egyebekben az egyesületünk által már korábban kidolgozott program alapján a szegedi fizető parkolási rendszer teljes megszüntetését javasoljuk úgy, hogy közben az elvárt forgalomszabályozási elvek érvényesülnek. Arra kérjük a tisztelt közgyűlést, hogy a napi sarcok helyett a szegediek életkörülményeinek javításával foglalkozzon!" - írja a SZEGEDma.hu-hoz eljuttatott közleményében a Tisza Lajos Közéleti Egyesület Elnöksége.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.