/

Születésnapi bulival összekötött koncertet ad a Stoni Blue Unit az IH-ban

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Stoni_Blue_Unit_ihKülönleges esemény várja a közönséget szeptember 23-án, pénteken 19 órától az IH Caféban: Lukács Péter dobos ünnepli hetvenedik születésnapját, ráadásul nem is akárhogy, hanem egy Stoni Blue Unit koncert keretein belül.

A blues zene kedvelői ismét örvendezhetnek a kiváló pécsi gitáros-énekes klasszis, szegedi kiválóságokkal felálló zenekarának. A blues-irodalom jeles sztenderdjei váltakoznak saját szerzeményekkel a bulihangulatú másfél órás koncerten. A trió tagjai: Tátrai Antal Stoni – ének, gitár; Wilhelm Gábor – basszusgitár és a 70. születésnapját ünneplő Lukács Péter – dob.

Tátrai Antal János neve immár sok évtizede fényeskedik a hazai blues zene csillagai között. Művésznevén, Stoni már a 60-as évek óta zenél, főleg Pécsett és Budapesten, de különböző zenekaraival bejárta fél Európát. Több lemezük is megjelent de sosem a mainstream sikerekre törekednek, hanem a minél több élő találkozásra a bluesrajongó közönséggel.

Stoni 2010-ben kereste meg az akkor Németországban élő szegedi származású dobost, Lukács Pétert és meghívta zenekarába. Az utóbbi balatongyöröki nyaralójában kezdtek gyakorolni, először kettesben, utána csatlakozott hozzájuk Sudár Anita, aki amellett hogy jól remekül énekelte a bluest. Miután Anita Ausztriába ment dolgozni, helyette a szegedi Blues Bell együttes kiváló basszusgitárosát Wilhelm Gábort kérték fel hogy játsszanak együtt. Ő ezt szívesen elvállalta és két éve játszanak együtt, nagy sikerrel ebben a formációban.

Az igen jó hangulatú március 30-iki IH-beli koncert nyomán, a közönség kívánságára tér vissza a trió az IH Café pódiumára, abból a különleges alkalomból, hogy a sok európai színpadot megjárt és az immár 27 év után Szegedre visszatelepült Lukács Péter ez alkalommal ünnepli a közönséggel és zenész barátaival a 70. születésnapját.

Default thumbnail
Előző sztori

Csütörtöki programajánló: Európai Autómentes Nap, bor klub

Következő sztori

Kulturális bizottság: „parkolópályára” került a vita + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek